Ötödik helyért játszik a magyar válogatott az EYOF-on

Ötödik helyért játszik a magyar válogatott az EYOF-on

Egy győzelemmel és két vereséggel a 3. helyen zárta a csoportkört a magyar férfi serdülő válogatott az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, így az 5. helyért folytathatják a versengést Spanyolország ellen.

Nem sikerült elérnie a kitűzött célt, azaz a legjobb négy közé kerülést a magyar férfi serdülő válogatottnak a győri rendezésű Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. A PLER fiatal kapusát, Merkovszki Pált is soraiban tudó együttes az első két csoportmérkőzésén vereséget szenvedett, de a fiúk már előre tekintenek, az 5. helyért folytatott harcra.

A-csoport: Horvátország, Németország, Dánia, Magyarország
B-csoport: Franciaország, Szlovénia, Spanyolország, Izland

Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál, A-csoport, 1. forduló:
NÉMETORSZÁG-MAGYARORSZÁG 34-21 (15-11)

Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál, A-csoport, 2. forduló:
MAGYARORSZÁG-HORVÁTORSZÁG 24-26 (12-14)

Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál, A-csoport, 3. forduló:
DÁNIA-MAGYARORSZÁG 28-29 (16-18)

A csoport végeredménye: 1. Németország 6 p, 2. Horvátország 3 p, 3. Magyarország 2 p, 4. Dánia 1 p.

Fotó: gyor2017.hu

„A németek ellen kezdtünk, akik sajnos leiskoláztak minket a pályán – mesélt a csoportmeccsek küzdelmeiről Merkovszki Pál.Azt a vereséget el kellett engednünk, úgy voltunk vele, hogy a horvátok és a dánok ellen mindent beleadunk, és a két győzelemmel továbbjutunk a csoportból. Nagyon kemény meccset játszottunk a második nap Horvátországgal, sajnos a végén kétgólos győzelmet arattak felettünk. Nagyon akartuk azt a meccset, de mégsem jött össze, így a második vereség által már biztossá vált, hogy nem jutunk tovább. Ettől függetlenül mindenképpen meg akartuk nyerni a harmadik, egyben utolsó csoportmeccsünket a dánok ellen, hogy legalább egy nyert meccsünk legyen. Nagyon jó hangulat volt minden meccsünkön, nagyon sokan eljöttek szurkolni, remek közönségünk volt, éppen ezért hazai pályán nem szerepelhettünk le ennyire. Egy nagy iramú, pörgős meccsen végül sikerült egygólos győzelmet aratnunk Dánia ellen, ezáltal a csoportban elért harmadik hellyel a számunkra elérhető legrangosabb, ötödik helyet tűztük ki új célnak.“

Fotó: gyor2017.hu

A magyar válogatott legközelebb pénteken lép pályára az EYOF helyosztóin: Spanyolországgal vívnak meg az 5-8. helyért szóló csatában, míg a másik ágon Dánia és Izland küzd a továbbjutásért.

„A spanyolok nagyon érdekes, ultra agresszív védekezést használnak, eddig ilyennel se magyar, se nemzetközi szinten nem találkoztam – magyarázta a Paja becenévre hallgató játékosunk. – Azonban az edzéseken felkészültünk ez ellen, a támadójátékukat is kielemeztük. Győzelemre számítok, és szerintem Izlanddal mérkőzünk majd meg az ötödik helyért.“

Július 28., helyosztók (5-8.):
13:10 Magyarország-Spanyolország
15:25 Dánia-Izland

Elődöntők:
17:40 Németország-Franciaország
19:55 Horvátország-Szlovénia

Július 29., helyosztók, bronzmérkőzés, döntő

Fotók: gyor2017.hu

Print Friendly, PDF & Email