OSB III: Hatodik hely a B csoportban

A Finfera-együttes az alapszakasz küzdelmeit követően a B csoport alsóházában folytatta szereplését, mely ezúttal a hatodik hely megszerzésére volt elegendő.

Harmadik számú serdülő csapatunk a nyílt serdülő bajnokságban próbálta ki magát, az alapszakaszt a B-1-es csoportban töltötte, ahol a hetedik helyen végeztek, így a folytatásban az összevont B csoport alsóházába kerültek, ahol új és régi ellenfelekkel kellett megmérkőzniük, hogy eldöntsék, ki hányadik helyen végez a B csoport 5-12. helye között.  

A mérkőzések hosszú sora már februárban elkezdődött; először az alapszakaszból már jól ismert, esztergomi gárdával találkoztunk hazai pályán. Nem is tartogatott meglepetést számunkra a meccs; önbizalom növelő, nagyarányú győzelemmel kezdtük meg alsóházi szereplésünket.

PLER-Budapest III – Esztergomi Vitézek RAFC 56-10

A következő találkozó előtt már nem lehettünk ennyire biztosak magunkban, hiszen a tatai fiatalok vendégszeretetét élvezhettük ki. Ebbe azonban nem tartozott bele a győzelemmel járó két pont haza hozatala. Szoros mérkőzésen maradtunk alul házigazdáinkkal szemben.

Tatai AC – PLER-Budapest III 27-24

A harmadik fordulóban ismét idegenben kellett pályára lépnünk, ezúttal a Dunakeszi együttese fogadott minket. Távol a Lőrinci Sportcsarnoktól azonban egyelőre nem sikerült nyernünk, így újabb pontokat hagytunk ellenfelünknél.

VS Dunakeszi – PLER-Budapest III 36-25

Hazain is folytatódott rossz sorozata Finferáéknak, hiszen öt nappal később a Lőrinci Sportcsarnokban maradtak alul a Csömör serdülő együttesével szemben. Bár a mieink derekasan küzdöttek a nagyobbak ellen, a félidőben hárommal, a végén pedig két góllal bizonyultak jobbnak a csömöriek.

PLER-Budapest III – Csömöri SSZN KFT 20-22

A következő alkalommal nem segített rajtunk, hogy ismételten idegenbe kellett látogatnunk, hiszen az eddigi tendencia alapján semmi jóra nem számíthattunk. A KSI másodikszámú csapatával szálltunk harcba, és az első játékrész végéig tudtuk is tartani a lépést. A második etapban sem tudtak nagyon ellépni előlünk, de a végéig összegyűjtögetett és megtartott háromgólos előnyük pont elég volt ahhoz, hogy maguknál tartsák a pontokat.

KSI SE II – PLER-Budapest III 23-20

A hatodik körben a Pénzügyőr gárdáját fogadtuk hazai pályán, ahol szintén nagy csata kerekedett a két együttes között, ám az első és a második huszonöt perc után is vendégeinknek állt a zászló, így két ponttal térhettek haza.

PLER-Budapest III – Pénzügyőr SE 28-31

Az újabb megmérettetésre idegenben került sor a Budai Farkasok serdülői ellen. Ugyan a győzelemig nem jutottunk el, mégis megtörni látszott pechszériánk, mivel félidei kétgólos hátrányunkat addig-addig farigcsáltuk, míg döntetlen nem lett belőle. Így egy pontot hozhattunk Budáról Pestre.

Budai Farkasok KK – PLER-Budapest 26-26

Következhetett a visszajátszások sora, melyet első ellenfelünk, az esztergomiak ellen kezdtünk meg. Jókor jött az ismerős vetélytárs, mert fokozatosan visszatérő önbizalmunkon és pontjaik számán is lökött egyet nagyarányú győzelmünk.

Esztergomi Vitézek RAFC – PLER-Budapest III 11-50

Idegenben már megtörtük az átkot, ám Lőrinci Sportcsarnokban régóta nem tudtunk már nyerni. Ez alkalommal a Tata fiataljai ellen tehettünk egy próbát. Ellenfelünk azonban nem vesztegette idejét; felőrölték Maxiékat, majd nyolcgólos győzelemmel a zsebükben távoztak Pestszentlőrincről.

PLER-Budapest III – Tatai AC 32-40

A tízedik forduló alkalmából sem kellett messzire mennünk, mivel házhoz jött a Dunakeszi együttese. Ezen a találkozón több gólig jutottunk, ám ez most sem volt elég a két pont itthon tartásához, így ismét nyertesként kellett haza engednünk látogatóinkat.

PLER-Budapest III – VS Dunakeszi 34-40

Az alsóház versenyének végéhez közeledve a csömöriek adták vissza korábbi vendégszeretetünket. Ám a pontokat ezúttal sem kínálták fel nekünk, sőt már a félidőben ötgólos előnnyel bírtak. Nem is bírtunk a hazaiakkal, így a második etap végére nyolcgólosra duzzadt a különbség, ami azt jelentette, hogy újabb vereséggel térhettünk haza.

Csömöri SSZN KFT – PLER-Budapest III 30-22

A következő mérkőzésen a Lőrinci Sportcsarnokban próbálhattunk meg örömet szerezni a hazai publikumnak. A KSI SE másodikszámú csapatát fogadtuk, és már a félidőben kétgólos előnnyel bírtunk, melyet a mérkőzés végére megdupláztunk. Így itthon tartottuk a győzelemmel járó két pontot.

PLER-Budapest III – KSI SE II 28-24

Az utolsó fordulót idegenben játszottuk a Pénzügyőr gárdája ellen, ám visszatért kezdeti idegenbeli, rossz szériánk. Ezt látszott bizonyítani az is, hogy már a félidőben kétgólos előnyük volt házigazdáinknak. A továbbiakban pedig egyre csak nőtt a különbség, a mieink elfáradtak, így végül nagyarányú győzelmet aratott a Pénzügyőr.

Pénzügyőr SE – PLER-Budapest III 37-27

Az utolsó 2016/2017-es szezonbeli serdülő találkozóját hazai pályán játszotta a Finfera-együttes a Budai Farkasok gárdája ellen. Nem volt kérdés, hogyan akarnak búcsúzni fiataljaink az őket egész évben biztató hazai publikumtól. Ennek megfelelően magabiztosan kézilabdáztak, melynek már a félidőben meglett a gyümölcse. A meccs végén pedig le is arathatták a babérokat és a két pontot, hiszen nyerni tudtak a budai fiatalok ellen.

PLER-Budpest III – Budai Farkasok KK 34-26

Végül a tabella hatodik helyén végeztek, tizennégy mérkőzésből négyet megnyertek, egyen pedig döntetlent értek el. Ez összességében a B csoport tizedik helyét jelenti a számukra, melyet idősebb gyerekek elleni küzdelemben kaparintottak meg az idény folyamán.

Finfera Maximilián is értékelte az idei szezont: „A B-1-es csoportban kezdtük meg az évet. Nagyjából ezekre az eredményekre számítottam, idősebb nagyobb ellenfeleket kaptunk. Új kaland volt ez a srácoknak. Ezután a B 1-2-es alsóházban folytattuk a versenyzést, ekkorra szokta meg a társaság, hogy milyen is a serdülő légköre. Végül a hatodik helyen végeztünk, amivel elégedett vagyok, szépen teljesítettek a fiúk a sokszor két-három évvel idősebbek között.”

Print Friendly, PDF & Email