OSB I: Rájátszás

OSB I: Rájátszás

A Laurencz-csapat másodikként jutott tovább az OSB „F” csoportjából, így tovább folytathatta a küzdelmeket a nyolcas döntőbe jutásért.

OSB I: A rájátszásban is csak előre

Az „F” csoportban az első négy helyen végző csapathoz az „E” csoport első négy helyezettje csatlakozott, így alakult ki a rájátszás minket érintő mezőnye. Négy új ellenféllel kellett oda-visszavágót játszanunk, hogy közelebb kerülhessünk a bajnoki cím megszerzéséhez.

Februárban már rögtön akadt is kihívónk a NEKA második számú csapatának személyében. Idegenben mértük össze erőinket a számunkra eddig ismeretlen bogláriakkal, ám nem sikerült meglepniük minket, háromgólos győzelemmel tértünk haza. Nem volt azonban idő a pihenésre, hiszem már indulhattak is Szabiék Csurgóra, ahol szintén lerakták névjegyüket az asztalra, négy góllal bizonyultak jobbnak.

NEKA II – PLER-Budapest 19-22

Csurgói KK – PLER-Budapest 19-23

OSB I: Idegenbeli fiaskó, hazai győzelmek

Márciusban még maradt két új ellenfelünk, de belefért az is a hónapba, hogy elkezdjük a visszajátszást.

Két számunkra ismeretlen ellenfél várt még ránk. Először a Komló serdülő együttesével ismerkedtek meg Hutvágner Áronék, őket hazai pályán fogadták és hozták ellenük a papírformának mondható hazai győzelmet. Jött azonban az előre is rangadónak kikiáltott NEKA I elleni mérkőzés. Az újra Balatonboglárra látogató fiataljaink tudták, hogy ezúttal nem lesz könnyű nyerni a Balaton parton, ekkor nem is sikerült a bravúr, hiszen alul maradt együttesünk a házigazdával szemben. Búslakodásra most sem volt lehetőség, egy héttel később már mi láttuk vendégül a bogláriak második számú együttesét. Itt azonban nem volt kérdés, kié lesz a két pont. A NEKA II ellen aratott győzelem után, magabiztos és határozott játékkal ugrottunk neki a csurgóiaknak, akikkel szemben végül nagyarányú sikert arattunk.

PLER-Budapest – Sport36 Komló 23-18

NEKA I – PLER-Budapest 26-16

PLER-Budapest – NEKA II 23-21

PLER-Budapest – Csurgói KK 33-22

OSB I: Utolsó felvonás a rájátszásban

DSC_0851o

Az OSB rájátszásból még két fordulója maradt hátra a Laurencz-gárdának, melyek után nem titkolt szándékuk volt a nyolc közé jutás.

Tartoztak serdülőink még egy látogatással a Komló együttesének, melyet március első hetében meg is ejtettek, ám a mérkőzés kimenetele nem képezte alku tárgyát. Szabiék a két pontért mentek, így azzal is tértek vissza Lőrincre. Nehezebb feladat is várta még őket, tudniillik számukra a rájátszás utolsó fordulója tartogatta az igazi megmérettetést. Korábban, idegenben komoly fiaskót kaptak a NEKA első számú csapatától, ám ezúttal a Lőrinciben, hazai pályán nem adták magukat olyan könnyen Székelyék. Az idegenbeli találkozónál jóval izgalmasabbra sikerült a záró meccs, melyen revanst tudtunk venni a bogláriakon, itthon tartva a pontokat.

Sport36-Komló – PLER-Budapest 11-19

PLER-Budapest – NEKA I 24-23

Végül a Laurencz-csapat a második helyen zárta a rájátszást, ezáltal bejutottak az Országos Serdülő Bajnokság nyolcas döntőjébe. A döntőnek idén is Szigetszentmiklós ad otthont. Május 13-tól egészen 15-ig küzd majd egymással a nyolc döntős együttes. Először két négyes csoportba osztva játszanak egymás ellen. Az A csoport csapatai: B. Braun Gyöngyös, Dabas KC VSE II, MVM Veszprém I, NEKA I, illetve a B csoport együttesei: Balatonfüredi KSE I, Pick Szeged I, PLER-Budapest, TFSE-Csanádi. Majd az itt született eredmények alapján keresztjáték és végül a helyosztók következnek.

DSC_0102o

Print Friendly, PDF & Email