Nemzetközi sikerek utánpótlásfronton

Nemzetközi sikerek utánpótlásfronton

A Húsvét nem csak sonkát és ünneplést tartogatott utánpótláscsapataink számára, ugyanis két nemzetközi tornán is képviseltettük magunkat, amikről minden résztvevőnk éremmel térhetett haza.

A prágai nemzetközi kézilabda tornán a két legkisebb korosztályban neveztünk a versenyre. Az „D” kategóriában a 2004-2005-ben születettek versenyeztek Lükő Anita vezényletével, míg a Puskásné Ceglédi Mária által irányított 2006-os születésűek az „E” korcsoportban léptek pályára.

A nagyobbak hat győzelemmel csoportelsőként jutottak tovább, majd újabb négy nyert mérkőzéssel már az elődöntőben találták magukat, ahol az ellenfél a HC Dukla Praha I csapata volt, akiktől elszenvedték első vereségüket. Az utolsó napon még egy küzdelem várt Lükő Anita csapatára a Talent Plzen együttesével, akiket magabiztosan, 23-11-re múltak felül, így bronzéremmel térhettek haza.

Az alábbi linken követhető végig a csapat útja a bronzéremig:
http://clubzone.phc.cz/homepage/team/88?lang=en

Puskásné Ceglédi Mária csapatának azonban nem akadt ellenfele az egész tornán. Minden útjukba kerülő ellenfelet nagy aránnyal múltak felül a lelkes fiatalok, akik a döntőben az RK Dubrava I elleni 18-4-es győzelemmel hódították el a korosztály aranyérmét.

A legkisebbek részletes eredményei az alábbi linken találhatóak:
http://clubzone.phc.cz/homepage/team/89?lang=en

A 2003-as korosztály Húsvétkor nem Prága, hanem a szlovéniai Koper városába vette az irányt, ahol Tóth Zoltán edző vezetésével veretlenül nyerte meg a tornát, maga mögé utasítva szlovén, német és olasz csapatokat egyaránt.

A tornán elért eredmények:

PLER-Budapest – RD Koper (SLO) 23-15
Bezerik Osterbayern (GER) – PLER-Budapest 9-22
Handball Faenza (ITA) – PLER-Budapest 5-33
PLER-Budapest – RD Alples (SLO) 33-1
PLER-Budapest – RD Izola (SLO) 22-14 (dőntő)

A torna végeredménye:

  1. PLER.Budapest (HUN)
    2. RD Izola (SLO)
    3. MRK Cakovec (CRO)
    4. Bezerik Osterbayern (GER)
    5. SBS Eger Esztherházy (HUN)

Gratulálunk! További sikereket kívánunk!

Print Friendly, PDF & Email