Nem tudtuk megfogni a bajnokaspiránst

Nem tudtuk megfogni a bajnokaspiránst

Hullámzó különbséggel, de gyakorlatilag végig vezetve nyert hazai pályán a Dabas az NB I/B Nyugati csoportjának 20. fordulójában.

Vasárnapi ellenfelünk fél lábbal már az NB I küszöbén ácsorog, s bár mind a Győrnek, mind nekünk megvan még a matematikai esélyünk a trónfosztásra, nagy dolgoknak kellene történnie a hátralévő fordulókban, hogy ez összejöjjön. A szinte hibátlan szezont mutató Dabas ellen a fiúk azért reménykedtek egy győzelemben a hétvégi összecsapáson, annál is inkább, mert négygólos hazai vereségért szerettek volna visszavágni. Kötőhártya-gyulladása miatt Keresztes ezúttal nem tartott a csapattal, Nagy Szabi pedig tatabányai kötelezettségei miatt épp csak beesett a találkozóra,

Határozottan kezdte a mérkőzést ellenfelünk: már az első percekben kezükbe vették a vezetést (2-0 – 2.p.), s ez a lépéselőny a továbbiakban meghatározta a játék menetét. Zelei és Horváth révén kicsit késve mi is megkezdtük a gólgyártást (5-3 – 8.p.), ám többször talált utat a védelmünkön riválisunk, mint fordítva, s a 10. percre már négygólos előnyt is összeszedhettek (7-3). Innen állt fel a PLER a félidő derekára, amikor Vízler büntetői és Vizi akciógóljai révén egy gólra zárkózhattunk fel (9-8 – 16.p.; 11-10 – 19.p.). Időt is kért ekkor a Dabas, hogy gondosan felépített vezetését megőrizhesse a folytatásra, s rövid eszmecsere után Pocsaiék vissza is állították a négygólos differenciát (16-12 – 26.p.).
Zelei csökkentette két gólra hátrányunkat a szünet előtt, s ezt a karnyújtásnyi távolságot a második félidő elején is épp az ő góljaival tudta leküzdeni a csapat: a 34. percben utolértük a Dabast, s kiegyenlítettünk (17-17). Mondanunk sem kell, hogy kritikus percek következtek ezután a folytatás szempontjából, azonban azzal, hogy már a következő támadásból gólt tudott szerezni vendéglátónk, gyakorlatilag derékbe törte a PLER feltámadását. No, nem csak Kiss Attila zsinórban szerzett két találata okozta ezt (19-17), de az is, hogy egy szerencsétlen (és inkább véletlen) ütközést követően Bordácsot piros lappal kizárták a játékvezetők. Annak ellenére, hogy szinte végig magabiztosan a kezében tartotta a vezetést a Dabas, a szoros részeredményt látva már a lelátón is elhatalmasodtak az indulatok – jól mutatja, hogy a levonuló Bordácsot kis híján leköpték ekkor a hazai szurkolók.

Visszatérve a pályára: fordítás helyett emberhátrányban megint nagyobb különbségbe szaladt bele a csapat, 22-18 állt a 39. percben az eredményjelzőn. A 43. percben aztán kettős emberhátránnyal is meg kellett küzdeni: Nagy Szabi és Farkas Tomi is kivált a játékunkból rövid időre, s ekkor egy 4-0-s etappal házigazdáink bebiztosították a győzelmüket (27-20). A kapus-mezőnyjátékos cseréje nem működött olajozottan – bár effektíve nem kaptunk közvetlen gólt a helyzetekből, nem úgy ellenfelünk Tóth Patrik egészpályás góljával (57.p.). Ekkorra azonban a Dabas is kiengedett kissé tetemes előnyét látva, s ez lehetőséget biztosított arra, hogy a végjátékban kozmetikázzunk az eredményen. Hat percen át nem lőttek gólt Hajduék a kapuba visszatérő Kránitznak a végén (29-23 – 54.p.), így végül kétgólos vereséget könyvelhettünk el a lefújáskor.

Férfi NB I/B Nyugati csoport, 20. forduló – 2017. március 26. (vasárnap):
OBO Aréna, Dabas. V: Bán, Szloska

Dabas VSE KC – PLER-Budapest 29-27 (16-14)

Dabas: Duleba, Kovács P. (kapusok) – Szeitl 1, Boda, Vizes 2, Zakics 3, Kiss A. 4, Hollós, Lepsényi 4, Gubó, Priczel 2, Hajdu T. 6, Kedves, Pocsai 6, Korsós, Szalafai 1. Edző: Tomori Győző.
PLER: Kránitz, Tóth N. (kapusok) – Tóth B., Tóth P. 2, Gigler 2, Zelei 4, Apró 1, Vízler 5, Bordács 1, Gidai, Konkoly, Sinkovits 4, Horváth D. 2, Nagy Sz., Vizi 4, Farkas 2. Edzők: Laurencz Szabolcs, Kovács Mihály
Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 6/5

 

Galéria

 

Print Friendly, PDF & Email