Nem tört meg a rossz széria

Nem tört meg a rossz széria

Két góllal alul maradt a PLER a Százhalombatta otthonában vasárnap, a 8. fordulóban elszenvedett vereséggel lejjebb csúsztunk a tabellán.

„Félkarú óriások vagyunk“ – mondta Kovács Mihály vezetőedzőnk, miután vasárnap zsinórban harmadik bajnoki mérkőzését veszítette el a PLER. A hazai pályán kemény, de verhető ellenfélnek számító Százhalombatta otthonában a tréner szerint megmutatkozott, hogy még közel sem komplex a csapat, s az olykor öncélú játék, s a rutintalanságból kihagyott helyzetek megbosszulják magukat.

Azt tudtuk, hogy nem számíthatunk könnyű mérkőzésre a Batta otthonában, de optimistán készültek a fiúk. A két, kettős igazolással nálunk szereplő játékos, Nagy Szabolcs és Keresztes Péter is csatlakozhatott a kerethez, sőt, pályára lépett játékos-edzőként Laurencz Szabolcs is. Egyik kulcsjátékosunk nélkül kényszerültünk kiállni azonban, s ez a „hiányérzet“ sajnos a szezon további részében is meghatározó lesz: Horváth Dani keresztszalag-szakadása ugyanis műtétet, s egy hosszú rehabilitációt von maga után. Bordács Bencére azonban nem lehetett panasz ezen a találkozón, beállósunk kiválóan helyettesítette társát, ám az általa kiharcolt helyzeteket sokszor nem tudtuk értékesíteni. Ez egyébként is jellemző volt a teljesítményünkre ezen a napon. Hullámzó játékot mutattunk be 60 percen percen belül – voltak jó szakaszaink, de több rövidzárlatunk is, amit ki tudott használni ellenfelünk.

Jobban kezdtük az első perceket (1-2 – 4.p.), de Soproniék hamar magukhoz ragadták az irányítást (3-2 – 5.p.). Ide-oda adogadták a felek az egy-egygólos lépéselőnyt az első félidőben: Vízler büntetőjével fordítani tudtunk a 12. percben (5-6), egy perc elteltével azonban már ismét a hazai közönség kegyeit kereste az eredményjelző (7-6). Az áttörés hiányát egy-egy olyan buta hibának köszönhettük, mint például Vízler kétperces kiállítása reklamálásért, s bár góllal tudtuk kompenzálni ezt a szituációt (8-9 – 17.p.), az ilyen helyzetek miatt nem sikerült igazán dominálni a találkozón. Ezt a hektikus játékképet szakította meg Gálli duplája a félidő végéhez közeledve, amellyel először a mérkőzés folyamán kétgólos különbség született (12-10 – 25.p.), s ezzel a differenciával fordultak a csapatok a szünetre (14-12).

A második etapot azután megint a PLER nyitotta jobban, köszönhetően Tóth Patrik szemfüles és Laurencz rutinos góljainak. Kétgólos hátrányunkból a 41. percre kétgólos vezetést tudtunk kovácsolni (16-18), s amikor Kránitz a második Soproni-büntetőt is hárította a meccs során – ezúttal kifejelte azt -, bizakodóan tekinthettünk a folytatás elé. Nem számítottunk azonban arra a „rövidzárlatra“, ami a második félidő közepén bekövetkezett: 11 percen keresztül nem tudtuk ugyanis bevenni a Százhalombatta kapuját. Egyértelmű helyzeteket, sőt büntetőket hagytunk ki a hazai kapu előtt, mialatt Molnár csapata nem csak kiegyenlített, de négy góllal állva is hagyott bennünket a pályán (22-18 – 51.p.). Ferencz Patrik gólja törte meg végül a csendet (22-19 – 52.p.), ám az ekkorra keletkezett űrt a két csapat között nehéz volt betömni a hátralévő 8 perc alatt. Szerencsére vettek egy új lendületet a fiúk a végjátékra, s Keresztes büntetőivel megkezdhettük a kissé távolinak tűnő felzárkózást, amikor pedig Rivnyák harmadik kiállítását követően emberhátrányban lehozta kapusát a Batta, s Norman a saját térfelünkről egész pályás góllal egyre csökkentette hátrányunkat, még reménykedhettünk is a pozitív végkimenetelben (24-23 – 58.p.). Igaz, a maradék két perc tulajdonképpen már „csak“ pontszerzésre lett volna elegendő, de tekintve, hogy Balázs Tibor góljával ismét két góllal el tudtak lépni riválisaink, a hajrában – jobb híján – ezzel az opcióval is megelégedtünk volna. Nagy Szabolcs azonban hiába szerzett még egy találatot az utolsó percben (25-24), az ifjabbik Soproni végül kétgólos hazai győzelemre állította be a végeredményt.

Ezzel a vereséggel tehát a PLER visszacsúszott a középmezőnybe a tabellán, ám még mindig szoros versenyben van az elittel. Pénteken hazai pályán, a Csurgó ellen javíthat a csapat, s Kovács Mihály ígérete szerint keményen dolgozik mindenki azon, hogy egy győzelemmel megtörjük a ránk szakadt rossz szériát.

Férfi NB I/B Nyugati csoport, 8. forduló – 2016. november 13., vasárnap:
Százhalombatta. V: Bócz, Wiedemann

Százhalombattai KE – PLER-Budapest 26-24 (14-12)

Százhalombatta: Pásztor, Kurán (kapusok) – Balázs 1, Tarjányi 1, Oláh M., Keresztes L. 4, Rivnyák 2, Minárovits, Soproni I. 9, dr. Soproni B. 2, Kónya, Kővári, Gálli 4, Kovács G., Félegyházi 3, Gyurcsovics. Edző: Molnár József
PLER: Kránitz, Tóth N. 1 (kapusok) – Keresztes P. 2, Ferencz 1, Tóth P. 5, Laurencz 2, Gigler, Kedves 3, Zelei, Apró, Vízler 5, Bordács 2, Konkoly, Nagy Sz. 2, Vizi, Farkas 1. Játékos-edző: Laurencz Szabolcs, edző: Kovács Mihály
Kiállítások: 12, ill. 10 perc
Hétméteresek: 7/5, ill. 6/4

 

Edzői szemmel

Kovács Mihály: „Nehezen lehet feldolgozni egy ilyen vereséget, mert többet vártunk mindannyian magunktól. Sem védekezésben, sem támadásban nem tudtunk olyan szinten kézilabdázni, mint ami a mai győzelemhez kellett volna. Helyzetek, büntetők maradtak ki, amik fontos momentumok voltak a mérkőzés kimenetelét illetően. Nem szabad, hogy csüggedjünk, nem szabad, hogy elhagyjuk magunkat. Kell egy olyan győzelem, mondjuk a Csurgó ellen, ami nem csak az önbizalmunkat, a morált is javíthatja.“

Print Friendly, PDF & Email