NBII: Visszavágás a visszavágón a Dunaharaszti ellen

A Laurencz-csapat ezúttal hazai pályán fogadta következő, NBII-es felnőtt ellenfelét, a Dunaharaszti MTK együttesét. A találkozón végül 32-23-ra nyertek fiataljaink.

Már a mérkőzés első percétől fogva kezükbe vették az irányítást fiataljaink, nem is hagyták szóhoz jutni vendégeinket, így az első kilenc percben csak mi lőttünk gólt. Négy találatunk után azonban a Dunaharaszti játékosai i hozzászóltak a meccshez és elkezdték a gólgyártást. Ám a mieinket nem zavarta meg különösebben ellenfelünk ténykedése továbbra i magabiztosan és gólerősen támadtunk. Így a félidő derekán ötgólos előnnyel rendelkeztünk, melyet tovább növeltünk a hátralévő tizenöt percben. Gál Dániel vezetésével ismét állva hagytuk a Dunaharaszti játékosait; 4-0-s sorozatot mérve rájuk. A hajrában ugyan feléledtek vendégeink; háromszor is betaláltak a kapunkba, de kétszer válaszolni is tudtunk rá, így maradt a magabiztos, méghozzá hétgólos különbség a két gárda között.

A második etapot ugyan a Dunaharaszti együttese nyitotta meg, megijednünk nem volt miért, hiszen fiataljaink átmentették első játékrészbeli formájukat és ott folytatták a kézilabdázást, ahol a szünet előtt abbahagyták. Gál Dánielnek újabb társai akadtak, többek között a visszatérő Mihályi Balázs csatlakozott hozzá és iratkozott fel a góllövőlistára. Ennek köszönhetően a félidő derekán már kilenc góllal vezettünk, és úgy látszott senki sem veheti már el tőlünk ezt a győzelmet és a velejáró pontokat. Az utolsó tíz percre ugyan kissé alább hagyott Laurenczék lendülete, de ez csupán annyit jelentett, hogy nem növelték tovább a különbséget, hanem szinten tartották az összekovácsolt kilenc gólt. A végjátékban Székely Istvánnak is újra elsült a keze, tehát az utolsó percekre tényleg csak egy kérdés maradt eldöntetlenül, hogy hány gólos győzelemnek örülhetnek majd fiataljaink a találkozó végén. A mérkőzés lefújásának pillanatában végül 32-23-t mutatott az eredményjelző, így kilencgólos győzelmet aratott ifjúsági együttesünk vasárnap délelőtt a Lőrinci Sportcsarnokban a Dunaharaszti MTK ellen.

NBII Dél felnőtt korosztály, alapszakasz, 19. forduló – 2018. április 22., vasárnap:

Budapest, Lőrinci Sportcsarnok V: Ágnecz, Sipos

PLER-Budapest U22 – Dunaharaszti MTK 32-23 (16-9)

PLER-Budapest U22: Merkovszki, Berényi, Palasics, Székely 5 (1/1), Simon K., Zsohár, Molnár 2, Mihályi 4, Homor 3, Gál 7 (1/0), Tóth B. 3(1/1), Apró 2, Khalil 3, Hutvágner Áron 2, Király A. 1. Edző: Laurencz Szabolcs

Dunaharaszti MTK: Nagy M. 1, Újvári 5, Zöldy 1, Elek Á. 3, Lehotai, Illés M. 2, Fekete 5, Simon O. 2 (1/1), Bak M., Laurinyecz, DR. Hársfalvi, Kreisz, Szemes 1, Komáromi 2, Csengeri 1. Edző: –

Kiállítások: 12 ill., 14 perc
Hétméteresek: 3/2 ill., 1/1

Print Friendly, PDF & Email