NBII: Vereséggel kezdtek fiataljaink

NBII: Vereséggel kezdtek fiataljaink

A Laurencz-csapatnak ezúttal felnőtt ellenfele akadt az NBII-es bajnokság déli csoportjának keretei között.  Hazai pályán fogadták a MAFC együttesét, ám alulmaradtak vendégeikkel szemben.

A mérkőzés percenkénti gólváltással vette kezdetét, ám hamar kezébe vette a vendégcsapat a vezetést, egy 3-0-ás sorozattal lepte meg mieinket, melynek rossz vége lett, hiszen újabb és újabb MAFC gólok követték, míg mi alig-alig találtunk be. Így a félidő derekára már hatgólos előnyre tett szert ellenfelünk. Ekkor érkezett Tóth Bálint, az ifjúsági játékosokból álló csapatunk segítségére; 3-0-s sorozatot vágott vendégeinknek, mellyel lassan, de biztosan elkezdtük csökkenteni a két együttes közötti különbséget. A teljes felzárkózást Baksy akadályozta meg, aki ellen nem találtunk ellenszert, így két találatával végül 10-14-es állásnál szólalt meg a szünetet jelző sípszó.

A második etapban Tóth ott folytatta, ahol korábban abbahagyta, ám a gólok megszerzésében senki sem tudott hozzá csatlakozni. Míg a másik oldalon Baksy mellett többen is feliratkoztak a góllövőlistára. Ennek köszönhetően az első játékrész végén tapasztalható csendes felzárkózásunkból ismét gólkülönbség növelés lett. A rutinosabb játékosokból álló ellenfelük rendre bevette kapunkat és minden apróbb lehetőséget kihasznált, hogy bebiztosíthassa pontrablását. A mérkőzés hajrájához közeledve már nyolcgólos hátrányban kézilabdáztunk és csupán hellyel-közzel sikerült javítanunk az eredmény állásán Homor révén, aki hétmétereseinket értékesítette biztos kézzel. Ám Baksyval ebben a félidőben sem bírt mit kezdeni védelmünk, vezetésével végül 29-23-ra tudott nyerni a MAFC a Lőrinci Sportcsarnokban.

NBII Dél felnőtt korosztály, alapszakasz, 1. forduló – 2017. szeptember 23., szombat:

Budapest, Lőrinci Sportcsarnok V: Kolarovszki, Lázár

PLER-Budapest – MAFC 23-29 (10-14)

PLER-Budapest: Berényi, Palasics (kapusok), Székely 1 (2/1), Illés 3, Simon, Papp 1, Kalmár, Molnár L. 2, Fülöp, Homor 5 (3/3), Gál 2, Tóth B. 8, Khalil 1, Hutvágner Áron. Edző: Laurencz Szabolcs

MAFC: Mázi, Schrammel 1, Györke 1, Gőbölös, Cseh, Bak B. 3, Földi 3, Basky 13 (2/1), Ujvári 3, Dzsugán, Sánta 4, Pördi 1. Edző: Somogyi Péter

Kiállítások: 8 ill., 6 perc

Hétméteresek: 5/4 ill., 2/1

Kizárások: Sánta Donát – 44. perc (MAFC)

Edzői szemmel

Laurencz Szabolcs: „Az NBII-es felnőtt bajnokságba még bele kell erősödnünk, mivel nagy fizikális és tömegbeli különbségek vannak. Még minden szinten hozzá kell fejlődnünk ehhez. Nem aggódom emiatt, tavasszal sokkal jobbak leszünk. Az eredményt nézve nem úgy néz ki, de én azt láttam, hogy nüanszokon múlott, hogy ne legyen eredményesebb a csapat a meccsen. Védekezésben is centikkel maradtunk le, de az elvek jók voltak, támadásban szintén jók voltak az elvek, csak sok ziccert kihagytunk. Végig játszottuk a játékainkat, de vagy rossz passz volt a vége amikor már megvolt a helyzet, vagy kihagytuk a ziccert. Alapvetően a játék jó volt, csak apró dolgok hiányoztak. Ettől függetlenül elégedett vagyok a csapattal.”

Print Friendly, PDF & Email