NBII: Újabb pofon idegenben

Junior együttesünk ismét idegenben, Csömörön lépett pályára az NBII-es felnőtt bajnokság keretei között, ám ezúttal sem jó hírrel tért haza.

Fiataljaink a hétvégén egyszerre játszottak felnőtt csapatunkkal, így a megszokottnál kevesebb segítséget kapott Penszki edző, hiszen Györkő Marcinak egyedül kellett a frontot tartania Csömörön kiegészülve juniorjainkkal. A találkozót ugyan Baranyai nyitotta, házigazdáink sem teketóriáztak sokáig; válaszként egymásután kétszer vették be a kapunkat. A találkozó elején még fej-fej mellett haladt a két együttes, ám a Turák-Bártfay duó rohamát követően négygólos előnyre tett szert a hazai gárda. Trekoványecz ugyan munkálkodott a különbség csökkentésén, de egyedül kevés volt a csömöriek ellen, társa pedig nem akadt. A hajrában kissé ugyan feléledtünk; ez azonban csupán a halvány remény fenntartására volt elég, melyet a mai napon hátrányunk négygólosra való csökkentése jelentett.

A második etap a hazaiak találataival kezdődött, újra hatgólos hátrányba taszítva minket. Ekkor érkezett meg Homor, aki a hatodik perctől kezdve egyszemélyes hadjáratot indított és egészen a tizenkilencedik percig kitartott. Ez alatt az idő alatt öt gólig jutott, ám eközben védekezésünket megsemmisítette a csömöriek támadójátéka. Ennek eredményeképpen házigazdáink tizenegy gólosra növelték az előnyüket. Kisebb gólcsendet követően megint csak a hajrában kezdtünk el kézilabdázni, mely a „kozmetikázáshoz” még elég volt, így maradt a két csapat közötti határozott különbség. Végül 31-22-re múlt felül minket a Csömör csapata.

NBII Észak felnőtt korosztály, alapszakasz, 17. forduló – 2017. március 26., vasárnap:

Csömör, Sportcsarnok V: Szarka, Tor

Csömöri SSZN KFT – PLER-Budapest II 31-22 (16-12)

Csömöri SSZN KFT: Gruber, Bagyánszki, Szilágyi 1, Gombár 1, Felvári 1, Vajna 1, Turák 6 (3/3), Bártfay 8, Tóth B., Kővári, Szűcs, Pákozdi 6, Kovács M. 7 (2/2), Kormány, Ékes. Edző: Kavrán Andrea

PLER-Budapest II: Bercza, Bauer, Illés 3 (1/0), Medvedev, Baranyai 3 (1/0), Dinawi, Homor 5 (2/1), Gál 2 (1/0), Czopf, Papp 1, Trekoványecz 5, Cseho 1, Györkő 2. Edző: Penszki Gergely

Kiállítások: 8 ill., 16 perc

Hétméteresek: 5/5 ill., 5/1

Edzői szemmel:

Penszki Gergely: „Sajnos megint csak egy félidőn át tudta tartani magát a csapat. A második játékrészre teljesen szétesett a védekezésünk, és mellette a támadójátékunk is. Rengeteg kiállítást kapott a csapat, ami folyamatos plusz erőfeszítést jelentett. Ami viszont érthetetlen, hogy egy-egy hiba után miért nem futnak vissza a játékosok, de ami még meglepőbb, hogy egy labdaszerzés után miért nem futnak előre segíteni a másiknak. Így nem lehet még szoros mérkőzést sem játszani, nemhogy győzni.”

Print Friendly, PDF & Email