NBII: Újabb hazai győzelem

Ifjúsági csapatunk az NBII-es felnőtt bajnokság keretei között újabb győzelmet könyvelhetett el magának a Lőrinci Sportcsarnokban, ezúttal a Holler UFC együttesét múlták felül.

Már az első pertől fogva uralni tudták fiataljaink a mérkőzést, Tóth Bálint vezetésével gólerős játékba kezdtek. Ellenfelük ugyan fokozatosan megtalálta a válaszokat a mieink akcióira, ám ez csak arra volt elég, hogy egy-két gólnál jobban ne tudjunk meglépni tőlük. Tóth Bálinthoz Apró Attila és a többiek is fokozatosan csatlakoztak, így a hajrához közeledve növelni tudták előnyüket Laurenczék. Hat perccel a játékrész vége előtt már hétgólos különbség tátongott a két gárda között, de az utolsó percekben új erőre kapott a Holler UFC. Gergely Bence vezetésével öt gólig jutottak a pihenőt megelőzően, míg ifijeink csupán kétszer tudtak betalálni a vendégek kapujába. Így korábbi előnyünkből négy gól maradt meg, 19-15-nél mehettek el a csapatok a megérdemelt pihenőre.

Apró értékesített, büntetője nyitotta meg a második etapot, ám az első pár perc adok-kapok jellegűre sikerült, mindkét oldalon megállás nélkül estek a gólok. A különbség háromra csökkent, majd újra ötre nőtt. Győzelmünk nem forgott kockán, de vendégeink azért megdolgoztattak miket, hogy egy percre se kényelmesedhessünk el. Fiataljaik azonban megunták az eredmény folyamatos figyelését; nagy rohamot indítottak, hat gólt lőttek sorozatban az ellenfél kapujába, mellyel magabiztos tízgólos különbséget tettek a két gárda közé. Innentől már egyszerűbb volt a kézilabda is, ugyan Gergely Bence tovább küzdött, mieinknek már nem volt mitől tartania, hiszen góljai csupán szépítésre voltak elegendőek. Rohamunkat követően Gergely még négyszer talált be a kapunkba, míg nálunk szinte a Tóth-Apró duóhoz Khalil és Hutvágner csatlakozott. A mérkőzés végét jelző sípszó megszólalásakor pedig az egyetlen kérdésre is választ kaptunk, ami az volt, hogy végül hány góllal tudunk nyerni. Laurenczék tizenkét gólos győzelemnek örülhettek hatvan perc játék után.

NBII Dél felnőtt korosztály, alapszakasz, 15. forduló – 2018. március 10., szombat:

Budapest, Lőrinci Sportcsarnok V: Kolarovszki, Lázár

PLER-Budapest U22 – Holler UFC 38-26 (19-15)

PLER-Budapest U22: Palasics, Berényi, Székely 3, Zsohár, Papp 2, Kalmár, Molnár 3, Fülöp, 2, Király 2, Gál 1, Tóth B. 11, Apró 9 (6/6), Khalil 4, Hutvágner 1. Edző: Laurencz Szabolcs

Holler UFC: Nagy B., Parádi, Gergely 12 (1/1), Hajnal 1, Reichert 4, Ulicsaka 2, Paz 1, Pach 4, Somogyvári, Orova, Garda, Szapu 2. Edző: Virág Roland

Kiállítások: 4 ill., 4 perc
Hétméteresek: 6/6 ill., 1/1

Print Friendly, PDF & Email