NBII: Továbbra is az élen

U23-as csapatunk az NBII-es bajnokságban ezúttal a Dunaharaszti együttesét múlta felül 33-23-ra.

Továbbra is stabilan őrizzük az első helyet a tabellán az NBII-es bajnokság északi csoportjában. Ezúttal az a Dunaharaszti látogatott hozzánk, aki ősszel nagy szívességet tett nekünk, hiszen megverte a nagy riválisunkat, a Heves együttesét. Szívesség ide, vagy oda, a hazai találkozónkon ezt nem vehettük figyelembe, hiszen mindenképpen nyernünk kellett, hogy tudjuk tartani az előnyünket a Hevessel szemben. Vasárnap délelőtt tíz órához méltán, lassan és álmosan kezdtük meg a találkozót, Bohács hétméterese után két haraszti labda is landolt Bercza kapujában. A hetedik percig nem nagyon tudtunk felébredni, már 5-3-at mutatott az eredményjelző, amikor a Nagy Szabolcs – Tóth Patrik – Bohács Sándor trió a kezébe vette az irányítást, pár perc alatt nem csak a hátrányunkat dolgoztuk le, hanem háromgólos előnyt szereztünk a félidő derekára. Bujdosó is csatlakozott Bohácsékhoz, sorra gyártotta a gólokat, de Bordács sem tétlenkedett, a Tóth Patriktól kapott gyönyörű passzokat sorra értékesítette. Tóth jó érzékű és dinamikus játékszervezése meghozta a gyümölcsét, négy perccel a szünet előtt már 19-8-ra vezettünk. Ezután kicsit elaludtunk védekezésben, Csengeri háromszor is betalált, beállítva ezzel a 20-11-es félidei eredményt.

A második játékrész szintén egy értékesített Bohács-büntetővel indult, megadva a feladatot a mérkőzés hátralévő részére: tartani a tízgólos különbséget. Ez nagyjából sikerült is, ám egyszerűen nem tudtunk mit kezdeni Savonnal, aki negyvenhat évét meghazudtolva majdnem egyedül szerezte a második félidő összes vendégtalálatát. Védekezésben egyszerűen nem tudtunk mit kezdeni vele, vagy megverte lábbal védőjét, vagy hétméterest harcolt ki, amiket ő maga értékesített. Támadásban Vizi góljaiban gyönyörködhettünk, de Bujdosó sem állt le a gólgyártással a jobbszélen. Farkast sajnos már a játékrész elején körünkben üdvözölhettük a lelátón, mert elég hamar összegyűjtötte a három kétperces büntetését. Szerencsére volt, aki helyettesítse, magabiztosan tartottuk az előnyünket egészen a legvégéig, 33-23-nál szólalt meg a játék végét jelző dudaszó.

facebook

NBII Északi csoport, felnőtt korosztály, alapszakasz, 14. forduló – 2016. március 06., vasárnap
Budapest, Lőrinci sportcsarnok V: Gyimesi, Tóth

PLER-Budapest U23 – Dunaharaszti MTK 33-23 (20-11)

PLER-Budapest U23: Bercza, Bujdosó 7, Farkas T., Tóth P. 3, Nagy Sz. 3, Bohács 6 (4/4), Bordács 5, Balogh Á. (kapus), Vizi 5, Fiar 1, Balogh L., Györkő, Király A. 1, Konkoly 2. Edző: Kovács Mihály

Dunaharaszti MTK: Illés M. 1, Fehér, Gáldi, Csengeri Á., Szuhányi, Szemes 1, Csengeri F. 5 (3/2), Dr. Hársfalvi, Korom, Szendi, Gödöny 2, Zsidákovits 1, Veres, Savon 13 (3/3), Piróth, Tugyi. Játékos-edző: Illés Márton

Kiállítások: 10 ill. 22 perc
Hétméteresek: 4/4 ill. 6/5

Edzői szemmel

Kovács Mihály: „Tipikus kora reggeli mérkőzés volt, nem tudtuk úgy felébreszteni a szervezetünket, ahogyan azt kellett volna. Próbáltuk a nyitott védekezést alkalmazni, amiről azt gondolom, hogy jobban kellett volna feküdnie, így vissza kellett állnunk az egysoros védelemre, ami jobban működött, így Krisztián is jobban tudott védeni. Az első félidő tetszett, de a második nem annyira. Az volt a cél, hogy mindenki játsszon, ezeknek az NBII-es találkozóknak többek között az is a célja, hogy azok a srácok, akik az NBI-ben kevesebb játéklehetőséghez jutnak, tudjanak játszani. Az volt a legnagyobb problémánk, hogy Savont nem tudtuk megfogni, tizenhárom gólt lőtt, amihez gratulálok neki! Közel negyvenhét évesen úgy hülyített minden fiatalt, ahogy lehetett, ma különösen jól játszott, nem tudtuk annyira megtartani, mint a korábbi alkalmakkor, amikor találkoztunk, pedig azt hittem, hogy Nagy Szabi a termetével jobban meg fogja tudni tartani. Nem vagyok elégedetlen, de jobban tetszett volna, ha a második félidő kevésbé küszködősre sikeredik, de ott már inkább az eredmény tartása volt a cél. Vizi Benjámin és Bujdosó Bendegúz játéka tetszett, őket tudnám kiemelni, szépen kihasználták a helyzeteiket.”

Print Friendly, PDF & Email