NBII: Széttéptek minket a Farkasok

Hétvégi NBII-es szereplését hazai pályán töltötte a Laurencz-csapat, ahol a Budai Farkasok együttese felülmúlta fiataljainkat.

A Budai Farkasok együttese ellen ugyan nagy lendülettel kezdte meg csapatunk a mérkőzést, ám ellenfelünk sem majálisozni érkezett. Tudták, hogy két pontra megy a vásár, és nem is adták könnyen magukat. Támadásunk javulásával utolértük a kissé meglepett farkasokat, ám mikor hozzájuk került a labda, rendszeresen visszaharaptak. Így fej-fej mellett haladt a két gárda. A Farkasok nem csak támadásban, védekezésben is vérszomjasan játszottak, foggal-körömmel védték kapujukat. Laurencz időkérését követően sem javult a helyzet; támadásban kapkodtunk, míg védekezésünk magára hagyta a kapuban álló Palasicsot. Míg vendégeink egyre több könnyű gólhoz jutottak, addig mi alig-alig jutottunk lövésig,ám akkor sem tudtuk meglepni a kapusukat és az előtte álló védőfalat. Palasics ugyan kezdte felvenni a fonalat, de szegény embert még az ág is húzza alapon, még felállt védőfal mellett is ziccerekkel halmozták el a Budai Farkasok, melynek köszönhetően nyolcgólos hátránnyal mehettünk át a másik oldalra.

A második etap azonban nem hozott változást, a Farkasok uralták a játékot. Kemény védekezésük alatt nyüglődtek fiataljaink, befejezéseink pontatlanok és átlátszóak voltak. Míg a másik oldalon egyre csak szaporodtak a találatok. Nem csak az ellenszert nem találtuk vendégeink ellen, hanem önmagunkat is kétségbe esetten kerestük a mérkőzés alatt. Szervezett, fegyelmezett játékával szorított minket sarokba a Budai Farkasok csapata, mi pedig elfogadtuk a felállást, ahogy csapdába esett állathoz illik, vergődtünk a pályán. Berényit,Palasicshoz hasonlóan, magára hagytuk, védekezésünk csupán árnyéka volt önmagának. Elöl egy-egy egyéni villanást leszámítva nem hagytak minket szóhoz jutni,vagy éppen mi magunk rontottuk meg a saját játékunkat. Így a különbség nőttön-nőtt és a végén a Farkasok üvöltése nem fájdalmukban, hanem örömükben zengte be a csarnokot.

NBII Dél felnőtt korosztály, alapszakasz, 5. forduló – 2017. október 22.,vasárnap:

Budapest, Lőrinci Sportcsarnok V: Acsai, Haskó

PLER-Budapest U22 – Budai Farkasok NKFTT 18-37 (6-14)

PLER-Budapest: Palasics, Berényi, Tóth D. 4, Székely 1 (2/1), Simon, Zsohár, Papp, Kalmár 1, Molnár L., Fülöp, Homor 3, Király 1, Gál 3, Apró 3, Khalil 1, Hutvágner Áron 1. Edző: Laurencz Szabolcs

Budai Farkasok NKFT: Molnár Gy., Tarjányi 1, Mészáros 3 (1/1), Csordás 1, Zalai 5, Valler 7, Szövérdffy 6, Glózik 8, Kapusi, Báthori P. 1, Patkós 4, Báthori G. 1. Edző: Fülöp Péter

Kiállítások: 4 ill., 6 perc
Hétméteresek: 2/1 ill., 1/1

Print Friendly, PDF & Email