NBII: Nyakunkban a bronzérem

Fiataljaink idei utolsó NBII-es mérkőzésüket az Elek Gyula Arénában játszották a Fradi szintén U22-es csapata ellen. A találkozón végül elosztották egymás között a pontokat, hiszen döntetlen lett az eredmény.

A meccset a hazaiak találata nyitotta meg, ám mi sem maradtunk adósai vendéglátóinknak, így fej-fej mellett haladtunk ellenfelünkkel az első percekben. Ám mikor győzelmi szándékainkat kimutatva kezünk közé szorítottuk a vezetést, hamar fellázadtak a hazaiak és azon nyomban megmutatták egy 4-0-s rohammal, hogy ők is nyerni szeretnének. A két gárda csatája több szempontból is rangadó volt, hiszen a tabellán egymás mögött elhelyezkedő két csapatnak a végső sorrendet is ezen a találkozón kellett eldöntenie. A félidő derekáig azonban úgy látszott nem tudunk mit kezdeni a Fradival, de a Laurencz-csapat sose adja fel, melyre újabb bizonyíték volt, hogy a tizenötödik percben a Székely-Khalil-Király trió által jócskán ledolgoztunk hátrányunkból; már csak egy gól volt a két csapat közötti különbség. Ugyan fordítani nem bírtunk az eredmény állásán, ám folyamatosan ellenfelünk nyakába lihegtünk egészen az etap végéig. Jelezve ezzel, hogy nem adjuk könnyen a pontokat. A szünetre végül kétgólos hazai előnynél került sor, innen várhatták a gárdák a folytatást.

A második etapra felszívtuk magunkat újra és 4-0-s rohammal nyitottuk meg az idény utolsó NBII-es félidejét. A Király-Khalil duó tovább dolgozott, utat mutatva ezzel az egész együttesnek, akiknek nem kellett kétszer mutatni a jó példát. A fradisták is tisztában voltak azonban a helyzet komolyságával, kiegyenlítettek, melynek köszönhetően ismét kezdetét vette az adok-kapok. Ezúttal a hazaiaknak kellett futnia az eredmény után, ám Tóth Bálint nem könnyítette meg a dolgukat, hiszen belelendült és sorra szerezte a gólokat, így továbbra is nálunk volt az előny. Egy percre sem nyugodhattunk meg, mivel a hazaiak sem akarták elengedni győzelmi reményeinket újra és újra felkapaszkodtak mellénk, ahogy a hajrá kezdetekor is sikerült egalizálniuk. 27-27-et mutatott az eredményjelző és már csak négy perc volt vissza a találkozóból. Úgy látszott, hogy nem bírnak egymással a csapatok; mindkét oldalon gól gólt követett és egy perccel a vége előtt nálunk volt az előny, ám a Fradinál a labda. Nem is lett jó vége a felállásnak, ahogy azt sejteni lehetett; az FTC gólig játszott, ezzel 29-29-re módosította az eredményt és már nem jutott időnk újabb találatra. Végül tehát döntetlen lett a találkozó eredménye, ám így is mi örülhettünk, hiszen megelőzve a fradistákat a harmadik helyen végeztünk.

NBII Dél felnőtt korosztály, alapszakasz, 22. forduló – 2018. május 13., vasárnap:

Budapest, Elek Gyula Aréna V: Réti, Szedmák

FTC U22-Diagnosticum – PLER-Budapest U22 29-29 (17-15)

FTC U22-Diagnosticum: Gács, Bencsik 1, Cseh 2, Kiss B., Ónodi Jánoskúti 3 (2/1), Kovács R., Imre B. 1, Lukács 8 (1/1), Morvai L. 5, Prainer 4, Sarusi, Orbán, Burony 2, Dósa, Czabán 3. Edző: Kiss György

PLER-Budapest U22: Merkovszki, Palasics, Berényi, Khalil 4, Holdosi, Tóth B. 5 (1/1), Hutvágner Áron 3, Székely 9 (2/2), Simon, Zsohár 1, Papp 2, Gál 2, Mihályi, Molnár L. 1, Király A. 2. Edző: Laurencz Szabolcs

Kiállítások: 6 ill., 8 perc
Hétméteresek: 3/2 ill., 3/3

Print Friendly, PDF & Email