NBII: Nehezen indult, de győzelem lett a vége

NBII: Nehezen indult, de győzelem lett a vége

Ifjúsági együttesünk ezúttal a Csepel csapatát fogadta a Lőrinci Sportcsarnokban, ahol az NBII-es felnőtt bajnokság déli csoportjának 9. fordulójára került sor.

Nagy lendülettel kezdte meg a Csepel a mérkőzést, így a mieink már az elejétől fogva lépéshátrányban kézilabdáztak. A tizenegyedik percre sikerült felzárkóznunk, így “tiszta lappal” folytathattuk a találkozót. Ám elszakadni nem sikerült a két gárdának egymástól, adok-kapok következett, melynek köszönhetően fej-fej mellett haladt a két gárda. A játékrész utolsó tíz percéhez közeledve azonban ismét akadozni kezdett támadójátékunk és a védekezésünk is, ezért ellenfelünk megint lépéselőnybe került. A rutinosabb és többnyire idősebb játékosokból álló Csepel DSE kihasználta természet adta fölényét és a szünetig fokozatosan dagasztotta előnyét. Mi pedig megfelelő táptalajt biztosítva a számukra; buta hibákat követtünk el, melyek után örülhettünk, hogy csupán kétgólos hátrányt szedtünk össze a térfélcseréig.

A második etap gólváltással kezdődött, így az eredmény változott, ám a különbség továbbra is a csepelieknek kedvezett. Vendégeink keze azonban kissé megremegett, mi pedig hátrahagyva első félidős lámpalázunkat könyörtelenül kihasználtuk pontatlanságaikat. Ennek köszönhetően újra partiba kerültünk, sőt a vezetést is átvettük. Lendületünk megtörte ellenfelünk játékát, Holdosi góljaira pedig nem találták az ellenszert, így négygólos előnyt gyűjtöttünk össze. A csepeliek nem tudtak velünk mit kezdeni, rendre betaláltunk, míg nekik alig-alig sikerült átjutni védelmünkön és megzörgetni Merkovszki hálóját. Az utolsó pár percre hatgólos különbséget halmoztunk fel, ám a Csepel együttesének futotta még egy utolsó rohamra; négy gólt lőttek zsinórban, ám elfogyott az idejük. Végül 28-26-ra tudott győzni a Laurencz-csapat a Lőrinci Sportcsarnokban.

NBII Dél felnőtt korosztály, alapszakasz, 9. forduló – 2017.november 25.,szombat:

Budapest, Lőrinci Sportcsarnok V: Bacs, Váltó

PLER-Budapest U22 – Csepel DSE 28-26 (13-15)

PLER-Budapest: Palasics, Berényi, Merkovszki, Holdosi 6, Székely 6 (2/2), Illés 1, Simon, Papp 3, Kalmár D. 6, Molnár L., Fülöp 2, Homor, Gál D. 2, Tóth B., Khalil 1, Hutvágner Áron 1. Edző: Laurencz Szabolcs

Csepel DSE:Debreceni 2, Fekete D. 4 (1/0), Kalmár B. 5, Koncsár 3, Veszprémi, Habóczki, Kincse 2 (1/1), Tras, Stocker 1, Tövisháti, Csepregi 2, Fekete G. 3, Lukácsi 1, Gerák 3. Edző:Pinizsi Zoltán

Kiállítások: 4 ill., 12 perc
Hétméteresek: 2/2 ill., 2/1

Print Friendly, PDF & Email