NBII: Megvolt az első vereség

Nem pihenhettek sokat fiataljaink, hiszen a hét közepén már a Dabas otthonában folytathatták az NBII-es felnőtt bajnokság küzdelmeit. A szintén U23-as hazaiak ezúttal jobbnak bizonyultak a mieinknél.

Második idegenbeli találkozójukon a dabasiak látták vendégül ifijeinket. A hozzánk hasonlóan U23-as csapatként induló hazaiak nyitották meg a mérkőzést, ám eleinte nem volt gond a mieink játékával sem. Azonban ez nem tartott sokáig, hiszen már a harmadik percben rohamot tudtak indítani ellenünk a dabasiak, melynek eredményeként négygólos előnyre tettek szert. Sok volt még vissza a találkozóból, ezt pedig a mieink is tudták, így összekapták magukat és lassan, de biztosan ledolgozták hátrányunkat. A félidő feléhez közeledve már fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd lépéselőnybe is kerültek fiataljaink. Így az első etap végéhez közeledve mi diktálhattuk a tempót. Ezt azonban nehezen vette be a hazaiak gyomra, így a Kiss-Katona duó vezetésével egyenlítettek, majd hibáinkat kihasználva az első harminc perc végére a vezetést is újra átvették. 19-18-nál vonulhattak az együttesek az öltözőkbe, ahol mindkét gárdának volt mit megbeszélnie.

A második játékrész elején, ugyan a Dabas kezdte meg a gólgyártást, Laurenczék mégis felzárkóztak, annak ellenére is, hogy a harmadik büntetőnk is kimaradt. Ám hibáink megbosszulták magukat a Dabas együttese által, akik egyértelmű szándékkal léptek pályára, miszerint nem adnak a pontokból senkinek. Laurinyecz Balázs vezetésével ismét magukhoz ragadtak egy kisebb előnyt, melynek még a szinten tartásával is küszködtünk. A fáradtság áthidalása érdekében Laurencz Szabolcs cserét eszközölt, és Dévényi Róbert góljai újabb örömre adtak okot nekünk, ám akármennyire is küzdöttek a mieink csupán egy-két góllal sikerült feljebb zárkózniuk. Ezáltal a hajrához érve, még mindig volt három gól a két együttes között. A végjátékban pedig nem akadt túl sok gól, pláne nem a mi játékunk nyomán; 3-0-s dabasi sorozattal ért véget a találkozó, melynek köszönhetően ismét nagyobb különbség került a két gárda közé. Végül 35-29-es állásnál szólalt meg a hatvan perc leteltét jelző duda, így pontok nélkül térhettek haza a mieink.

NBII felnőtt bajnokság, Déli csoport  – 3. forduló: 2018. szeptember 26., szerda
Dabas, OBO Aréna V.: Réti, Szedmák

Dabas KC VSE U23 – PLER-Budapest U23 35-29 (19-18)

Dabas KC VSE U23: Harazin, Feth, Németh, Laurinyecz 7, Ács 3, Kádár 2, Homor, Kiss M. 3, Katona 8 (4/4), Bácskai 1, Szakács-Orha 5, Szűcs 1, Balog 1, Kiss P. 3, Újvári 1 (1/1), Szilágyi 1. Edző: Dr. Bíró Balázs

PLER-Budapest U23: Bercza, Hartai, Illés 3, Pallagi, Kátai 5 (2/1), Dévényi 3 (1/1), Zsohár, Ember 3, Sinkó 1, Hadarics 3, Baráth 1 (1/0), Kavin 4 (1/0), Horváth Z., Khalil 2, Turcsán 4 (1/0). Edző: Laurencz Szabolcs

Kiállítások: 10 ill., 4 perc
Hétméteresek: 5/5 ill., 6/2

Print Friendly, PDF & Email