NBII: Megszületett első győzelmünk a Lőrinciben

NBII: Megszületett első győzelmünk a Lőrinciben

A Laurencz-csapatnak ezúttal is akadt NBII-es felnőtt ellenfele, a Tököl együttesét látták vendégül. A mérkőzés végén pedig első NBII-es győzelmünknek örülhettünk.

Fiataljaink nagy lendülettel estek neki vendégeiknek, akik eleinte nem is tudtak reagálni Szabiék remek védekezésére és az ebből született góljaikra. A harmadik percben ugyan Bányai bevette Merkovszki kapuját, mégsem kellett aggódnunk, mivel többszörösen adtuk vissza a vendégek gólját. Egészen a tizedik percig nem is nagyon adtuk ki a kezünkből a stafétát, ám a játékrész derekán egyre több rést talált ellenfelünk a védőfalunkon. Ez sem ejtett azonban minket kétségbe, hiszen a tököliek találatait folyamatosan viszonozni tudtuk. A Gál-Tóth duó vezetésével egy percig sem hagytuk pihenni vendégeink kapusát; ziccerből vagy éppen felállt fal ellen ugyanannyira veszélyeztetni tudtuk ellenfelünket. Az utolérhetetlen Gálhoz Kalmár csatlakozott az első etap végén, melynek köszönhetően a Tököl játékosainak góljai csupán enyhe kozmetikázásra voltak elegendőek. Így magabiztos, tizenegy gólos előnnyel vonulhattunk az öltözőbe.

A második félidőben már az első perctől kezdve partiban volt ellenfelünk is, ám tetemes előnyünk ledolgozhatatlannak tűnt, főleg annak fényében, hogy mi sem mondtunk le a gólgyártásról. Tóth és Kalmár továbbra is rendre megzörgette a tököli hálót, ám vendégeink kezdtek túllendülni kezdeti lámpalázukon, melynek eredményeként elvesztettük a fonalat, és nem tudtuk velük tartani a lépést. A hajrához közeledve 7-1-es rohamot mértek ránk, amit látva Laurencz Szabi rögtön időt kért, hogy eloszlassa pályán lévő játékosai fejéből a kétséget. Ellenfelünk hátránya hat gólosra csökkent, ám ekkor érkezett újra Tóth Bálint, hogy letörje a tököliek szarvát, ami sikerült is neki, egészen addig, míg bokasérülést nem szenvedett, így már nem térhetett vissza a végjátékban. Az idő azonban a végéhez közeledett, ezért vendégeinknek már csak kozmetikázásra volt elég, hiszen az első játékrész alatt megszerzett előnyünk több volt, mint elég a győzelemhez. Végül a tizenegynéhány gólos győzelem helyett hét találattal múltuk felül ellenfelünket, ám a végén így is mi örülhettünk a két pontnak és első NBII-es felnőtt győzelmünknek.

NBII Dél felnőtt korosztály, alapszakasz, 3. forduló – 2017. október 7., szombat:

Budapest, Lőrinci Sportcsarnok V: Szakállas, Varasdi

PLER-Budapest U22 – VSK Tököl 38-31 (25-14)

PLER-Budapest: Merkovszki, Berényi (kapusok), Kalmár 7, Székely 4 (3/3), Illés,Zsohár 1, Papp 3, Molnár, Apró 3, Homor, Király, Gál 6, Tóth B. 9 (1/1), Khalil 3, Hutvágner Áron 1 (1/1), Fülöp 1. Edző:Laurencz Szabolcs

VSK Tököl: Jakab D., Félegyházi 1, Pataki, Jakab I., Harkai 10 (5/5), Csernyik, Balla 2, Balogh, Bányai 5, Beszkid 7, Szarka 1, Markgruber, Sárácz, Csuzi 5. Edző: Márczy Gábor

Kiállítások: 8 ill., 8 perc
Hétméteresek: 5/5 ill., 5/5

Edzői szemmel

Laurencz Szabolcs:„Kimagasló volt a mai mérkőzésen a csapatteljesítmény és szenzációs volt a védekezésünk. Nagyon jól összedolgoztak a felnőtt játékosok az ifikkel. A nyitott védekezésünk kellőképpen agresszív volt és nagyon jól tudtunk belőle indulni, ami által hamar el is dőlt a mérkőzés kimenetele. Gratulálok a csapatnak!”

Print Friendly, PDF & Email