NBII: Megnyertük a bajnokságot!

NBII: Megnyertük a bajnokságot!

U23-as csapatunk az NBII Északi csoportjának utolsó előtti fordulójában 33-23-ra győzte le az Eger együttesét, ezzel a két ponttal pedig megnyerték a bajnokságot!

Csapatunk tagjai nagy lelkesedéssel indultak útnak Egerbe, hiszen tisztában voltak azzal, hogy amennyiben ezt a mérkőzést sikerrel zárják, akkor teljesítik a célkitűzést, vagyis megnyerik a bajnokságot. Tehát hatvan perc választotta el játékosainkat a bajnoki címtől, ami kemény küzdelmet tartogatott, hiszen a hazai találkozón nem úgy ismertük meg a harcos egrieket, mint akik csak úgy megadják magukat. Ez most is így történt, de mi is asszisztáltunk ahhoz, hogy hét perc eltelte után 4-2-re ők vezessenek. Ekkor azonban jött a fordulópont, megtaláltuk Bordácsot is a falban, aki többször is meghálálta játékba hozását. Két perc alatt le is dolgoztuk a hátrányt, sőt, Farkas és Vizi találataival a félidő hajrájának kezdetére már öttel vezettünk. Ekkor azonban megint jöttek a hibák, főleg védekezésben, így nem tudtunk jobban elszakadni az egriektől, hiszen sorra kaptuk a gólokat, de szerencsére támadásban mindig akadt valaki, aki válaszolni tudott ezekre, így 16-12-re vezettünk a félidőben.

A második játékrészt hihetetlenül dekoncentráltan kezdtük meg, nagyon pontatlanul lőttünk és passzoltunk, ha pedig eljutott a labdánk házigazdáink hálójáig, akkor a kapusuk állt rendre a labda útjába. Néha-néha azért beakadt egy-két találat, de sajnos zömében a hibák domináltak a játékunkban, így saját magunk is elcsodálkoztunk, hogy tizenöt perc eltelte után még mindig vezettünk, méghozzá öttel. Szerencsénkre a hazaiaknak is akadtak koncentrációs problémái, így sikerült megőriznünk előnyünket. Az utolsó hét percre már elfáradt az Eger, a mieink pedig megérezték szájukban a bajnoki cím ízét, Vizi és Apró vezetésével egy 7-1-es rohammal zártuk le a találkozót és nyertünk 33-23-ra. U23-as csapatunk ezzel teljesítette az idény eleji célkitűzést, az utolsó, Csömör elleni, fordulótól függetlenül a 2015/2016-os idény NBII-es bajnokságának északi csoportjának bajnoka a PLER-Budapest U23-as csapata!

????????????????????????????????????

NBII Északi csoport, felnőtt korosztály, alapszakasz, 21. forduló – 2016. május 08., vasárnap:
Eger, Kemény Ferenc sportcsarnok V: Nyitrai, Panyi

Eger SBS Eszterházy U23 – PLER-Budapest U23  23-33 (12-16)

Eger SBS Eszterházy U23: Bíró B., Bónis 4, Perjési 1, Szécsi Lantos 4, Nádasdi 5 (3/2), Nagy P. 1, Rékasi 3, Posta, Takács G. 2, Zelei 3, Nagy G. Edző: Pereverzia Mihály

PLER-Budapest U23: Bercza, Kedves 4, Apró 1, Fiar 4, Farkas T. 5 (2/0), Vízler 2 (1/1), Bordács 5, Balogh Á. (kapus), Vizi 7, Balogh L. 1, Ferenczy. Edző: Kovács Mihály

Kiállítások: 8 ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/2 ill. 3/1

Edzői szemmel

Kovács Mihály: „A fiúk nagyon fáradtan mozogtak ma, hiszen többen tegnap is játszottak az ifjúsági mérkőzésen, a többiek pedig NBI/B-ben léptek pályára. A támadással elégedett voltam, inkább a védekezéssel akadtak gondok. Sajnos a második félidőben volt egy szakasz, amikor nagyon leültünk, de aztán ki tudtunk lábalni ebből a dekoncentráltságból és sikerült nagyarányú győzelmet aratnunk. Farkas Tomi első félidei játéka nagyon tetszett, Fiar Danin ugyan látszott, hogy előző nap sokat játszott, így fáradtabban mozgott, de vele is elégedett lehetek, Vizi Benjáminon pedig én mindig látom, hogy nagyon iparkodik, ma is sikerült bizonyítania.”

Print Friendly, PDF & Email