NBII: Idén utoljára hazai pályán

Ezúttal házhoz jött a Laurencz-csapat ellenfele, így a Lőrinci Sportcsarnokban kellett helytállnia fiataljainknak. A dunaújvárosiak elleni mérkőzést végül 38-30-ra nyerték meg Szabiék.

Ifjúsági együttesünk a 2017/2018-as szezon utolsó hazai találkozóját játszotta a hétvégén a Lőrinci Sportcsarnokban. Ennek megfelelően nagy elánnal kezdték meg a meccset, rögvest 5-0-s sorozatot mértek a dunaújvárosiakra. Így ellenfelünk csak a hatodik percben jutott először szóhoz. Innentől kezdve már nekik sem akadt gondjuk a góllövéssel, ám Tóth Dániellel az élen a mieink továbbra is többször találtak be, mint ellenfelünk. Így a tizenötödik percben már hatgólos előnyünk volt és egyre jobban eltávolodtunk a Dunaújvárosi AC gárdájától. Az első etap utolsó tíz percéig tartani is tudtuk a gólkülönbséget, de ellenfelünk egyre határozottabban kézilabdázott, míg mi kissé elfáradtunk, melynek eredményeképpen fokozatosan elkezdett felzárkózni az Újváros. Öt perccel a szünetet jelző sípszó előtt már csupán háromgólnyi maradt az előnyünkből, amit a félidő végéig még jobban megtépáztak vendégeink. Ennek köszönhetően a szünetben 19-17-es állást mutatott az eredményjelző.

A második etapot is mi kezdtük jobban; Hutvágner Áron, majd Homor Dániel góljának örülhettünk az első percekben. Hozzászólt ugyan ellenfelünk is az eredmény alakulásához, ám egyelőre nem volt mitől félnünk, hiszen a Laurencz-csapat újratöltődve érkezett vissza a szünetről. Zsinórban négyszer találtunk be, melyre csak percekkel később talált választ a Dunaújváros, így ismét növelni tudtuk a különbséget. A játékrész derekán már hatgólos távolságból szemlélhettük az eseményeket, és annak ellenére sem kellett izgulnunk, hogy vendégeink rendre megzörgették a hálónkat. A szinten tartás mellett pedig még az is belefért, hogy tovább halmozzuk előnyünket. Ugyan itt is-ott is csak úgy záporoztak a gólok, ez csupán annyit jelentett, hogy egyre több strigula került mindkét oldalon a játékosok neve mellé, de a találkozó végkimenetelét már nem befolyásolta a gólzápor. Végül 38-30-nál szólalt meg a végét jelző duda, azaz nyolcgólos győzelmet arattunk a Dunaújvárosi AC csapata ellen a Lőrinci Sportcsarnokban.

NBII Dél felnőtt korosztály, alapszakasz, 21. forduló – 2018. május 05., szombat:

Budapest, Lőrinci Sportcsarnok V: Dohány, Nagy

PLER-Budapest U22 – Dunaújvárosi AC 38-30 (19-17)

PLER-Budapest U22: Merkovszki, Palasics, Berényi, Tóth D. 6, Székely 4 (1/1), Simon 2, Zsohár 1, Papp 3, Kalmár 3, Molnár L. 1, Fülöp 2, Homor 3, Király A. 3, Gál 3 (1/1), Tóth B. 3 (2/2), Hutvágner Áron 4. Edző: Laurencz Szabolcs

Dunaújvárosi AC: Bősz R., Busi, Csermák M., Takács 4 (1/1), Borsos R. 6, Vajai, Szili 1, Márfi 2, Domak 8 (1/1), Gelencsér 2, Szűcs, Borsos M. 7, Pap. Edző: Csermák Gábor

Kiállítások: 4 ill., 2 perc
Hétméteresek: 4/4 ill., 2/2

Print Friendly, PDF & Email