NBII: Idegenben, Budaörsön hagytuk a pontokat

Szabiék ezúttal Budaörsre látogattak, ahol a Budai Farkasok nem adták a pontjaikat, így egy hazai győzelem után, egy idegenbeli vereséggel tértek haza a mieink.

Tóth Dániel révén mi lőttük a találkozó első gólját, ám többszörösen kaptuk vissza „pimaszságunkat”; Mészáros vezetésével a hazaiak 5-0-s rohamot mértek ránk, mellyel megalapoztak előnyüket. Ám a kilencedik percben mi is újra beszálltunk a játékba és rohamléptekben kezdtük felzárkózni.  A Homor-Holdosi duó révén a tizenkettedik percben kiegyenlítettünk, de a Farkasok nem hagyták magukat újra megpróbáltak ellépni elölünk. Ezúttal azonban már kevesebb sikerrel jártak, hiszen fiataljaink a huszadik percig rendre viszonozni tudták találataikat, így többnyire fej-fej mellett haladt a két gárda. Tíz perccel a vége előtt ismét belelendült a hazai együttes, melynek köszönhetően a hajrában megint az eredmény után kellett, hogy fussunk és csupán szinten tudtuk tartani az ismét négygólosra duzzadt hazai előnyt.

A második etapot is mi nyitottuk meg, ám ezúttal is talált választ a Szövérdffy-Mészáros duó által vezetett együttes. Támadásainkból ugyan többnyire gól született, védekezésünk nem bírta megállítani ellenfelünket, így maradt a szinten tartás és a meddő futás az eredmény után. A két csapat, mintha tükör kézilabdát játszott volna, ha az egyik oldalon nem esett gól, akkor a másikon se, vagy ha éppen két találat is született az egyik részről, akkor a másik gárda is kettőt vágott gyorsan. A találkozó hajrájában sem változott különösebben a helyzet, a második harminc percben egyszerűen nem találták egymáson a fogást a csapatok, így nem csoda, hogy tizenhét találatig jutott a Laurencz- és a Fülöp-gárda is. Azonban az első etapot elvesztették a mieink, azaz annyival jobbnak bizonyultak pénteken a hazaiak, és ez pont elég volt a gőzelemhez és a két pont megtartásához.

NBII Dél felnőtt korosztály, alapszakasz, 16. forduló – 2018. március 30., péntek:

Budaörs, Sportcsarnok V: Maródi, Novák

Budai Farkasok NKFT – PLER-Budapest U22 35-31 (18-14)

Budai Farkasok NKFT: Molnár Gy., Kapusi, Csordás 1, Valler, Szövérdffy 10, Glózik 2, Patkós 3, Báthori G. 2, Báthori P., Auer 4, Zalai 1, Bődy, Mészáros 7, Tarjányi 2, Dioris 3. Edző: Fülöp Péter

PLER-Budapest U22: Merkovszki, Berényi, Palasics, Holdosi 8, Tóth D. 6, Illés 1, Papp, Kalmár, Molnár L. 1, Fülöp 4, Homor 4, Tóth B. 4, Khalil 3. Edző: Laurencz Szabolcs

Kiállítások: 12 ill., 4 perc
Hétméteresek: 3/1 ill., 2/2

Print Friendly, PDF & Email