NBII: Idegenbeli siker

Megtört fiataljaink idegenbeli rossz szériája; győzelmet arattak a soron következő vendégszereplésük alkalmával, a XVI. kerületi KMSE csapata ellen.

Junior együttesünket a XVI. kerületiek látták vendégül az Újlak utcában. A látogatásunk célja a két pont Lőrincre csábítása volt, ezt pedig Homor már az első percben tudatosította ellenfelünkben. Ám kezdeti lendületünk a harmadik percig tartott, ekkor a hazaiak kaptak vérszemet, melynek eredményeképpen rögvest kisebb előnyre tettek szert. Adósaik azonban nem maradtunk, így fej-fej mellett haladt a két gárda egészen a félidő derekáig. Ekkor csatlakozott Apró az addig is remeklő Homor-Gál duóhoz, ők hárman a hajráig megszilárdították a két csapat közötti különbséget. Azt pedig, hogy könnyű elkezdeni, de nehéz abbahagyni, fiaink az utolsó öt percben bebizonyították, útját állva ezzel a felzárkózni vágyó XVI. kerületieknek.

A térfélcserét követően ötgólos vendég előnynél folytatódhatott a mérkőzés. Ezúttal a hazaiak találtak be elsőnek, ám Zsolnai hamar visszaállította a rendet, így továbbra is megmaradt a két együttes közötti tisztes távolság. Ellenfelünkön egyre jobban úrrá lett a fáradtság, de Gál sem könnyítette meg a helyzetüket, hiszen a második etapban sem hagyta érintetlenül a hazai kaput. Védekezésünknek és a kapuban ténykedő kapusainknak köszönhetően egyre többször nyílt lehetőségünk gólt szerezni, ezt kihasználva egyre többen iratkoztak fel a góllövőlistánkra. Ennek köszönhetően a félidő derekán már kilencgólos előnnyel bírtunk, melyet már csak szinten kellett tartani. Evés közben jön meg azonban az étvágy és ezzel Illés is így volt, a hajrában kezébe vette az irányítást, majd az utolsó percben a negyvenedik gólunkat is megszerezte. Ezzel végül 40-29-re múltuk felül házigazdáinkat.    

NBII Észak felnőtt korosztály, alapszakasz, 21. forduló – 2017. április 30., vasárnap:

Budapest, Újlak utca V: Bognár, Czövek

XVI. kerületi KMSE – PLER-Budapest II 29-40 (15-20)

XVI. kerületi KMS: Paczulák 3, Rohodi 3, Csajbók 6 (1/0), Megyeri 5 (2/1), Paunoch 1, Urbán, Majid 1, Nagy, Szentesi 6, Szász 4, Tarjáni, Filipp. Edző: Krisztin Német Géza

PLER-Budapest II: Bercza, Bauer, Ferencz 4, Zsolnai 5, Illés 5, Ferenczy 2, Papp 3, Medvedev 2, Trekoványecz, Apró 4, Homor 7 (2/2), Király, Gál 8 (1/1), Cseho, Czopf. Edző: Penszki Gergely

Kiállítások: 10 ill., 8 perc

Hétméteresek: 3/1 ill., 3/3

Print Friendly, PDF & Email