NBII: Idegenbeli átok

Fiataljaink ezúttal idegenben kellett, hogy bizonyítsanak az NBII-es bajnokság keretei között. A Hatvan együttese látott minket vendégül, akikkel szemben négygólos vereséget szenvedtünk.

A találkozó mindkét oldalon kihagyott helyzettel kezdődött, ám nem kellett sokáig várnunk a gólzáporra, már a 11. percben tizenhat gólt szerzett összesen a két gárda. Nálunk Trekoványecz András mutatta az utat, amin Apró és Gál követte őt, így a hatvaniak nem tudtak meglépni előlünk. Védekezésünk azonban akadozott, melynek köszönhetően folyamatos lépéshátrányban kézilabdáztunk. Illés következett, övé volt a félidő második etapja, ám támadójátékunkkal ellentétben védekezésünk csak kisebb mozzanatok erejéig állt össze. Egygólos előnyünk végét közjáték övezte – mint például a hazai nézők túlzásba vitt lelkesedése, amikor benyúltak a még játéktéren tartózkodó labdáért, majd nem adták vissza a játékosoknak -, amiből csak négy mezőnyjátékossal kerültünk ki, így véget ért a móka mára. Pontosabban fogalmazva a kézilabdának kezdett befellegezni a sporttársak sorozatos érdekes fújását követően, bizonyára a front ronthatott ennyit ítélőképességükön, mivel mindkét oldalon hagytak kívánni valót maguk után. Végül, a néha már szó szerint, érthető adok-kapok végét a sípszó döntetlen állásnál függesztette fel tíz percre.

A két csapat úgy tért vissza, mintha a szünetben kiderült volna, hogy az nyer, aki hamarabb eléri a harminc gólt; kapkodó támadójáték és hanyag védekezés jellemezte az első pár percet. A játék ugyan lassult, de ettől csak a szabálytalanságok lettek feltűnőbbek. Kezdett kicsúszni az irányítás a kezünkből, melyen újabb emberhátrányos helyzeteink sem segítettek. A hangulat egyre forróbb lett, ami már minket is összezavart. A Gál-Györkő-Illés trió ugyan továbbra is eredményes volt, mégis kétgólos hátrányban tudtak minket tartani a hazaiak. Rohantunk az eredmény után, ám gyenge védekezésünk miatt nem bírtunk visszakapaszkodni. A huszadik percben a hatvaniak ugyan elérték a harmincat, érdekes módon mégsem lett vége a találkozónak, sőt, tovább folytatódott a védekezés nélküli kézilabda. Egygólos hátrányunkból azonban nem bírtunk kitörni, sőt, a hajrá elejére háromra nőtt a különbség. Ekkor Apró ismét játékba lendült utolsó utáni esélyt adva a csapatnak a győzelemre. Ám az utolsó két percben kevesebb hangsúly esett a kézilabdára, mint egyéb tényezőkre. Két sporttársunk nem bízta a véletlenre, két perccel a vége előtt eddig nem szabálytalanságnak számító magatartást véltek büntetendőnek, így kapus nélkül tudtunk csak hat a hat ellen támadni. Azonban a baj nem jár egyedül, ezúttal a játékvezetői ítéletből sem egy jutott a végére. Így az egygólos hazai előnyből négygólos győzelem lett.

NBII Észak felnőtt korosztály, alapszakasz, 19. forduló – 2017. április 9., szombat:

Hatvan, Kodály Zoltán Ált. Isk. V: Tóth, Tóth

OKTAT60 Hatvani KSZSE – PLER-Budapest II 36-32 (19-19)

OKTAT60 Hatvani KSZSE: Nagy 2, Tihaméri, Szarvas A., Horváth 2, Blazsek 14, Major 5, Szarvas Á. 3, Hegedűs 4, Hegyi, Borbély 3, Ledacs-Kis 3, Kovács, Veláncsics, Rácz, Mundruczó, Tóth. Edző: Kedves László

PLER-Budapest II: Rózsa, Bauer, Illés 5, Ferenczy, Trekoványecz 6, Baranyai 2, Dinawi, Apró 9, Homor 1, Király, Gál 6, Györkő 3. Edző: Kovács Mihály

Kiállítások: 14 ill., 10 perc

Hétméteresek: 4/4 ill., 6/3

Print Friendly, PDF & Email