NBII: Hideg zuhany után jól esik a győzelem

NBII: Hideg zuhany után jól esik a győzelem

Újabb hazai megmérettetés várt fiataljainkra az előző heti idegenbeli vereség után. Ezúttal a gödöllőiek ellen kapott esélyt a Penszki-csapat, hogy elfeledtesse egy héttel ezelőtti vereségét.

A mérkőzést ugyan vendég gól nyitotta, mi sem hagytuk érintetlenül ellenfelünk kapuját. Ettől függetlenül nehezen indult a gólgyártás számunkra is és a gödöllőiek számára is, ám vendégeinkkel szemben nekünk csak az ízére kellett ráéreznünk, a többi már ment magától. Apró vezérletével sikerült kétgólos előnyre szert tennünk, melyet egészen a tizedik percig meg is tudtunk tartani. Ám ekkor vérszemet kapott ellenfelünk; hibáinkat kihasználták, emberelőnyös helyzeteiket gólra váltották. Így a következő tíz perc kizárólag róluk szólt, ezért nem is volt meglepő, hogy fordult a kocka. Korábbi előnyünk helyett futhattunk az eredmény után. Apróhoz Homor csatlakozott, így lassan elkezdtük ledolgozni felgyülemlett hátrányunkat. A félidőt jelző sípszó azonban megálljt parancsolt mindkét együttesnek, így 11-10-es gödöllői előnynél következett a kötelező pihenő.

A második etap hasonlóan indult, mint az első, így továbbra is ellenfelünknek állt a zászló, sőt az első percekben kettőre növelték egygólos előnyüket. Ám többi vetélytársunkhoz hasonlóan a Gödöllő gárdája sem tudta megállítani (a még gyengébb napján is) más dimenzióban kézilabdázó Aprót, aki majdhogynem egyedül egyenlített ki. A félidő derekán rajtunk volt a sor, hogy kezünkbe vegyük a gyeplőt; Apróhoz ismételten csatlakozott Homor, majd Medvedev is beállt a sorba, így a trió jóvoltából néhány gólos előnyre tettünk szert. Vendégeink is nyughatatlannak bizonyultak, és kölcsönkenyér visszajár alapon egymás után többször is bevették Bercza kapuját. A Homor-Apró duó azonban úgy döntött, ezt a két pontot nem vihetik haza Bartos Gáborék. A hajrában újabb rohamot indítottunk ellenfelünk ellen, melyet már nem bírtak visszaverni, sem pedig visszaadni. A végeredmény alakulásába még kapusunk, Bercza is beleszólt; büntetőt hárított, véglegesen megpecsételve ezzel a Gödöllő KC sorsát. Három találat ugyan még belefért a vége előtt, de ez csupán arra volt elég, hogy a négygólos győzelem helyett három találattal tudjunk nyerni.

NBII Észak felnőtt korosztály, alapszakasz, 16. forduló – 2017. március 19., vasárnap:

Budapest, Lőrinci Sportcsarnok V: Dobrovits, Tájok

PLER-Budapest II – Gödöllői KC 24-21 (10-11)

PLER-Budapest II: Bercza, Bauer, Medvedev 4, Baranyai 2 (1/1), Dinawi, Apró 11 (2/0), Homor 5, Gál, Györkő, Czopf 1, Cseho, Trekoványecz 1. Edző: Penszki Gergely

Gödöllői KC: Kármán, Nemes, Pacs, Schmidt 5, Bátori 1, Kocsis O., Varjú 3, Czeller 1 (1/0), Bagó, Markó, Gombás B. 1, Széles 6, Kocsis D. 3, Pitlik, Gombás M. 1 (2/1), Józsa. Edző: Bartos Gábor

Kiállítások: 16 ill., 10 perc

Hétméteresek: 3/1 ill., 3/1

Edzői szemmel:

Penszki Gergely: „A mérkőzés előtt már az öltözőben hangnemet váltottunk az előző mérkőzéshez képest, aminek eredménye lehetett az, hogy az elmúlt időszak legjobb bemelegítését, és ráhangolódását élhettem át. Ma “mindenki kijött az öltözőből” és igazi csapatként harcoltak egytől egyig. Ennyiszer rávetődni a kipattanó labdákra játékosokat még nem nagyon láttam. A statisztikai lapunkra nem fértek el a faultok, ami nem feltétlenül volt jellemző a múlt héten. Kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a srácok védekezésben, és mindenki hozzátette a magáét. A legkomolyabban az mutatta a csapatunk erejét, és mentalitását, hogy volt, aki érezte, hogy nem megy a tőle elvárható, vagy megszokott szinten a játék, és hátra tudott lépni a csapatért, a csapat érdekében, hogy majd más valaki kihúzza a csapatot a mélyből. Többek között ma ezekért tudtunk győzni! Hatalmas gratuláció a CSAPATNAK!”

Print Friendly, PDF & Email