NBII: Hazain még mindig megy

Junior együttesünk következő NBII-es ellenfele a Rév-Csanádi együttese volt a Lőrinci Sportcsarnokban. Az őszi vereség után ezúttal revansot vehettünk a Majoros-csapaton.

A találkozót Apró hétméterese nyitotta meg, ám vendégeink hamar választ találtak rá. A mieinket azonban nem kellett félteni, Apróhoz Trekoványecz csatlakozott, és máris háromgólos előnyre tettünk szert, melyet fokozatosan tovább növeltünk. A félidő derekán vendégeink is elkezdték nyitogatni szárnyaikat; Gaál vezetésével egyre több strigula került a nevük mellé. Ám ezzel csupán szinten tartani tudták a kialakult gólkülönbséget, hiszen mi se hagytuk rezdületlenül a hálójukat. Apró büntetőből szerzett góljai és akcióból elért találatai tartották életben a csapatunkat, így ezúttal nem sínylettük meg a hullámvölgyet. Mégis jókor jött a dudaszó, hiszen vendégeink egyre inkább a fejünkre nőttek, mely a játékrész végeredményén is meglátszott.

A második etapot háromgólos előnnyel kezdtük meg, ám ellenfelünk nyílt szándéka volt, hogy csökkentese ezt, aminek próbáltak is hangot adni. Ám a mieink résen voltak, többek között főként a kapuban álló Bercza, aki tartást adott védekezésünknek és nem hagyta, hogy ellenfelünk lövéseit gólra váltsa. Tíz perc elteltével már támadásunk sem adott okot az aggodalomra, mivel egyre többször vettük be a Rév-Csanádi kapuját. Dinawi is feliratkozott a góllövőlistára, majd Györkő is csatlakozott, mellyel lényegesen, nyolc góllal eltávolodtunk vendégeinktől. Az utolsó tíz perc már csak arról szólt, hány gólos revansot veszünk az idegenbeli vereségért. Az Apró-Trekoványecz-Dinawi trió a különbséget sem bízta a véletlenre, így végül tízgólos győzelmet arattunk szombat délután.

NBII Észak felnőtt korosztály, alapszakasz, 18. forduló – 2017. április 1., szombat:

Budapest, Lőrinci Sportcsarnok V: Kovács, Turák

PLER-Budapest II – Rév-Csanádi 34-24 (15-12)

PLER-Budapest II: Bercza, Rózsa, Illés 1, Ferenczy, Papp 1, Medvedev 2, Trekoványecz 7, Baranyai, Dinawi 4, Apró 13 (6/6), Homor, Gál 2, Györkő 3, Cseho 1. Edző: Kovács Mihály

Rév-Csanádi: Bende, Nagy B., Fekete Z., Horváth Zs., Gaál 8, Kiss 1, Hódi 3, Fekete N. 1, Singely, Simon 2, Sápi A. 3, Fóti, Szabó L. 2, Bíró 4 (4/4), Széles, Kerekes. Edző: Majoros István

Kiállítások: 4 ill., 6 perc

Hétméteresek: 6/6 ill., 4/4

 

Print Friendly, PDF & Email