NBII: Hazai pályán is győzelemmel kezdtek Laurenczék

NBII: Hazai pályán is győzelemmel kezdtek Laurenczék

Ifjúsági csapatunk az idei év második NBII-es megmérettetésén is győzni tudott, ezúttal hazai közönség előtt múlták felül ellenfelüket, a Dabast.

Teljes bedobással kezdte meg a két csapat a szombat délutáni találkozót, melynek a Lőrinci Sportcsarnok adott otthont. Gól gólt követett támadásainkban, míg a dabasiaknak meg kellett küzdenie egy-egy striguláért. Az idő múlásával egyre inkább belelendültek a játékosok, a könnyen jött gólok ízétől, ám ennek kisebb fejetlenség lett a vége, amiből mindkét oldalon technikai hibák és pontatlanságok születtek. Ennek ellenére is tartani tudtuk előnyünket egészen a félidő derekáig, amikor is egyre közelebb férkőzött hozzánk a vendég gárda. Ám a Dabas játékát újabb hibák és kemény védekezésünk is megtörte, így ismét megléphettünk. A tizenhetedik percben, ezért időt is kért ellenfelünk, mikor az eredményjelző 13-8-as állást mutatott. A következő percekben, bár az eredményen különösebben nem látszott meg, kezdett egyre kiélezettebb lenni a találkozó; kemény faultok csattantak mindkét oldalon. A dabasiak egyre gyakrabban próbálták meg késve megállítani támadásainkat, melynek köszönhetően gyakran játszhattunk emberelőnyben. Védekezésben jobban tartottuk a lépést és a sporttársak sokszor találtak kivetni valót ellenfelünk játékaiban, ha pedig ezek ellenére is kapuig jutottak, Palasiccsal találták szembe magukat, aki jó pár labdájukat leszedte az első etapban. A végéig már nem változott a játék képe, így kilencgólos, magabiztosnak mondható előnnyel fordultunk.

A második játékrész elején adok-kapok és kisebb nagyobb hibák jóvoltából az éppen szemfülesebb együttes jutott gólig, de különbség csak minimálisan változott. Támadásainkra még mindig nem találták az ellenszert a dabasiak, ám ekkor már a mi védelmünk sem volt annyira acélos, mint az első harminc percben. Majd ahogy az lenni szokott védekezésünk húzta magával a támadásunkat is, így fokozatosan zárkózott fel ellenfelünk. Palasics azonban nem hagyta magát büntetőt védet, figyelmeztetve ezzel a dabasiakat, hogy próbálkozni lehet, ám nem adjuk könnyen a pontokat. A negyvenötödik percben Laurencz időt is kért, hogy rendezze sorainkat, melynek hellyel közel az eredménye is meglett, ám összességében továbbra is hullámzó teljesítményt nyújtottunk. A Homor-Székely-Gál trió vezetésével a hajráig meneteltünk, amikor is már tizenegy gólos volt a két együttes közötti különbség, ám az utolsó öt perc alatt 5-1-es rohamot mért ránk a Dabas, melynek eredményeképpen nyolcgólos győzelemnek örülhettünk a találkozó végén.

NBII Dél felnőtt korosztály, alapszakasz, 13. forduló – 2018. február 24., szombat:

Budapest, Lőrinci Sportcsarnok V: Szakállas, Varasdi

PLER-Budapest U22 – Dabas KC VSE U22 37-29 (21-12)

PLER-Budapest U22: Palasics, Berényi, Merkovszki, Holdosi, Székely 15 (3/3), Illés 2, Simon, Kalmár 2, Fülöp, Homor 8 (1/1), Király 2, Gál 7, Khalil 1.  Edző: Laurencz Szabolcs

Dabas KC VSE U22: Harazin, Feth, Laurinyecz 2, Márton 6 (2/1), Kiss M. 5, Bácskai 5, Balog 2, Szabó T. 3, Balogh 1, Medve, Szűcs 1, Bolyki, Kiss P. 3. Edző: Tamás Ádám

Kiállítások: 8 ill., 12 perc
Hétméteresek: 4/4 ill., 2/1

Print Friendly, PDF & Email