NBII: Hazai győzelem a Gyömrő ellen

Az NBII-es felnőtt bajnokság keretei között látta vendégül a gyömrőieket a Penszki-csapat. A hullámzó találkozón végül a miénk lett a győzelem.

Junior együttesünk nem kapott túl sok időt a pihenésre, hiszen ismét pályára kellett lépnie. Ezúttal hazai pályán, a Lőrinci Sportcsarnokban volt lehetőségük bizonyítani a Gyömrő ellen. A rendhagyó módon, szerdán megrendezett találkozó vendég góllal kezdődött, ám hamar érkezett rá a hazai válasz. A gyors gólváltást egy pár perces gólcsend követte, melybe mindkét fél beleegyezett, ám fiataljaink, Györkő Marcell által megtörték a nem hivatalos megállapodást. Mintha csak erre várt volna együttesünk, hiszen ezt követően sorra szereztük az újabb találatokat, így tíz perc elteltével már négy góllal vezettünk. Ellenfelünk, mintha kezdett volna magára találni, beszállt a partiba, ami eleinte arra volt elég, hogy megállítsanak minket a különbség növelésében. Ám az utolsó négy percben ismét tapsolnivaló nélkül maradt a hazai közönség, míg a vendégek bizakodhattak, hiszen háromgólosra csökkentették az előnyünket (13-10).

A második etapot jól kezdtük, ám hamar lehervadt a mosoly az arcunkról, mivel az imént gólszerző Balogh László már fájdalmak között feküdt a földön. A nagy lendülettel érkező támadójátékos a bokájára lépett, majd Baloghon landolt. Sajnálatosan, ennek eredményeképpen Laci ápolásra szorult, és már vissza sem tudott térni a pályára.  Lendületünket ez eleinte nem törte meg, azonban hamar megéreztük, hogy nincs még egy balszélsőnk a padon, Baloghból csak egy van. Tudjuk jól ugyan mindannyian, hogy ez nem igaz, de Laci testvére, Ádám nem ért rá beállni szélre, hiszen kapunkat védte a gyömrőiektől. Ellenfelünk a hajrához érve vérszemet kapott látva kissé akadozó, pontatlan játékunkat. Ennek meg is lett a következménye; egyenlítés formájában hozták a tudtunkra, nincs még eldöntve kié lesz a két pont. A mieink azonban nem estek kétségbe; a Györkő-Apró duó tolmácsolásában adták vendégeink tudtára, hogy ezt a győzelmet nem teszik zsebre. A végeredményt a hozzájuk csatlakozó Illés állította be, így végül 26-22-re nyertünk. Emellett pedig kicsit megnyugodhattunk, hiszen Balogh Laci csontjai épségben megúszták az ütközést, ám egy hét múlva újabb vizsgálatok várnak rá, addig is jobbulást kívánunk neki!

NBII Észak felnőtt korosztály, alapszakasz, 13. forduló – 2017. február 22., szerda:

Budapest, Lőrinci Sportcsarnok V: Kovács, Turák

PLER-Budapest II – Gyömrő VSK 26-22 (13-10)

PLER-Budapest II: Balogh Á., Rózsa, Bercza, Ferencz 1 (1/1), Balogh L. 3, Ferenczy 1, Papp 1 (1/0), Benczenleitner, Illés 4, Medvedev, Trekoványecz 1, Baranyai, Apró 11 (1/1), Homor, Györkő 4. Edző: Penszki Gergely

Gyömrő VSK: Jandsó, Pántya, Nagy Z., Eőry 3, Hartung 2, Bakos 7 (2/1), Szabó 2, Kuli 4, Nagy G. 1, Oláh, Gáspárdy 1, Striczki, Richter 2 (2/2), Antal, Molnár, Hegedűs. Edző: Török Réka

Kiállítások: 10 ill., 6 perc

Hétméteresek: 3/2 ill., 4/3

Print Friendly, PDF & Email