NBII: Győzelemmel zártuk az évet

NBII: Győzelemmel zártuk az évet

Ifjúsági csapatunk NBII-es felnőtt bajnoki mérkőzésen, hazai pályán fogadta az FTC másodikszámú együttesét. A találkozón végül a Laurencz-csapat kerekedett felül.

A mieink kezdték jobban és határozottabban a meccset, melynek eredményeképpen vendégeink alig-alig jutottak szóhoz. Így a félidő első tíz percét követően már ötgólos előnnyel rendelkeztünk, ám éledtek a fradisták is; 3-0-s sorozattal leptek meg minket, csökkentve ezzel a két együttes közötti különbséget. Innen gólváltás következett, itt is, ott is rezgett a háló szinte minden támadás végén. Nálunk Tóth Bálint és Khalil Kerim vitték a prémet hozzájuk csatlakoztak a többiek, fenntartva ezzel a háromgólos előnyünket. Az első etap hajrájában azonban gólcsend lett úrrá a két gárdán, az eddigiekhez képest csupán elvétve sípoltak a játékvezetők gól után. Az efféle hadviselés azonban nekünk kedvezett, ugyanis az ínséges tíz perc alatt mi négyszer, ellenfelünk pedig csak egyszer talált be. A térfélcsere, tehát ötgólos PLER-es vezetésnél történt meg.

A szünetet követően ott folytattuk, ahol abbahagytuk, ezúttal Hutvágner Áron mutatta az irányt mieinknek, ám a Tóth Bálint-Tóth Dániel duó sem hagyott fel vendégeink riogatásával. Védekezésünknek és eredményes támadásunknak köszönhetően – még a kapunkban álló Palasics is gólt szerzett – már a harminckilencedik percben tíz góllal többet lőttünk ellenfelünknél. Ettől kezdve már csak a szinten tartással kellett foglalkoznunk, mellyel nem is akadt gondunk, sőt egy-egy alkalommal tovább is jutottunk. Innentől az FTC játékosainak kellett futnia az eredmény után, derekasan küzdöttek, ám újra a közelünkbe férkőzni nem tudtak. Laurenczék fegyelmezett, de könnyed öröm kézilabdába kezdetek, melynek csak a sípszó vethetett véget. A hajrában egyszer ugyan még tíz alá nyomták a különbséget a ferencvárosiak, a mieink azonban tettek róla, hogy az utolsó percek is rólunk szóljanak. Így végül az NBII-es felnőtt bajnokság keretei között tizenegy gólos győzelemmel búcsúztak Szabiék a 2017-es évtől.

NBII Dél felnőtt korosztály, alapszakasz, 11. forduló – 2017. december 9., szombat:

Budapest, Lőrinci Sportcsarnok V: Bognár, Márton

PLER-Budapest U22 – FTC U22-Dignosticum 37-26 (18-13)

PLER-Budapest: Merkovszki, Palasics 1, Berényi, Tóth D. 6, Zsohár, Papp G. 1, Kalmár 3, Homor 1 (1/1), Király 2, Gál 5, Tóth B. 8, Khalil 5, Hutvágner Áron 5, Fülöp. Edző: Laurencz Szabolcs

FTC U22-Dignosticum: Gács, Cseh 3, Kiss B. 4, Kovács, Jehoda 2, Imre 2, Tass 3, Hartai, Stramszky 3, Lukács 4 (3/3), Sarusi, Dósa 1, Czabán 4, Burony, Bencsik. Edző: Kiss György

Kiállítások: 8 ill., 6 perc
Hétméteresek: 1/1 ill., 3/3

Print Friendly, PDF & Email