NBII: Győzelem Gyömrőn

U23-as csapatunk fiatalokkal a fedélzeten vágott neki a rövid útra Gyömrő felé, ami eredményesnek bizonyult, 34-20-ra győzte le a hazaiakat.

U23-as együttesünknek ismét nélkülöznie kellett az idősebb, rutinosabb játékosainkat, hiszen ők Orosházán teljesítették az NBI-es felnőtt bajnokival járó kötelezettségeiket. Fiataljaink szerencsére nem ijedtek meg, Vizi első találata után ugyan kaptunk még két gyors gólt, de ezt Vízler és Fiar rögtön lereagálta. Ezután ment az adok-kapok, repkedtek a találatok mindkét kapuba, majd a félidő derekán Vízler magához ragadta a stafétát, az ő vezetésével a következő tíz percet 9-2-re nyertük meg. A szünetig hátralévő öt percben Szabó Viktor egymás utáni két találatával felzárkóztatta ugyan csapatát 14-10-re, ám a Farkas-Vízler-Fiar trió ezt nem hagyta annyiban, így 17-10-re módosították az állást a félidőre.
A második játékrész hazai góllal kezdődött ugyan, de Vizi és Vízler nem nagyon hagyta ezután szóhoz jutni vendéglátóinkat, kilenc perc eltelte után már 24-13-ra vezettünk. A játékkép a továbbiakban sem nagyon változott, sőt, az utolsó tizenöt percben újabb hét percig nem engedtük a gyömrői labdákat a kapunk közelébe sem, mi ellenben ez idő alatt hétszer is eredményesek voltunk. Sajnos öt perccel a vége előtt már azt hittük, hogy le is fújták a találkozót, így a hátralévő időben még kozmetikáztak kicsit az eredményen a hazaiak, végül 34-20-ra nyertünk.

NBII Északi csoport, felnőtt korosztály, alapszakasz, 17. forduló – 2016. április 03., vasárnap:
Gyömrő, Ignácz Ilona városi sportcsarnok V: Alapi, Kovács

Gyömrő VSK – PLER-Budapest U23 20-34 (10-17)

Gyömrő VSK: Pántya, Jandsó, Volcz, Szabó Á. 1, Szabó Sz. 1, Szabó V. 6 (2/1), Eőry 3, Hartung, Hargitai, Hegyi 3, Gáspárdy 3, Kollár 1, Márton, Kavin, Striczki 2, Lehotai. Edző: Dr. Szabó Gábor

PLER-Budapest U23: Balogh Á., Kedves 4, Tóth M., Fiar 4, Farkas T. 4, Vízler 8 (1/1), Bordács 3, Bercza (kapus), Vizi 6, Konkoly 1, Ferenczy 1, Balogh L. 1, Trekoványecz 2. Edző: Kovács Mihály

Kiállítások: 8 ill. 4 perc
Hétméteresek: 2/1 ill. 1/1

Edzői szemmel

Kovács Mihály: „Fegyelmezetten kezdtük meg a mérkőzést. Tartottam kicsit ettől a találkozótól, mert a Gyömrő otthon mindig kellemetlen ellenfél, harcosak, kellemetlen a stílusuk a sok betöréssel, kevesebb átlövéssel játszanak, inkább a beállóst keresik. A védelmünk nagyon jól működött, Farkas Tomi és Bordács Bence rengeteget sáncolt. Az első félidőben mindenképpen ki kell emelnem Vizi Benjámint, az elején leginkább ő szórta a gólokat, ezáltal fokozatosan tudtunk meglépni ellenfelünktől, valamint Vízler Máté szélről nagyon eredményesen kézilabdázott. Felőröltük az ellenfelet, a legjobb az volt az egészben, hogy az ifi csapat majdnem húsz percig tudott játszani, és nem csak megtartották, hanem még növelni is tudták az előnyt, szépen megállták a helyüket.”

Print Friendly, PDF & Email