NBII: Folytatjuk utunkat

U23-as csapatunk tovább menetel a kitűzött cél felé, ezúttal a Budakalász SC együttesét múlta felül 35-27 arányban.

Az NBII-es bajnokság Északi csoportjában tovább küzd U23-as csapatunk a bajnoki címért, ezúttal a Budakalászt fogadtuk a Lőrinci sportcsarnokban. Az őszi találkozón, idegenben épphogy csak sikerült „behúznunk” a két pontot, ezúttal azonban már a mérkőzés elején megalapoztuk további nyugodt boldogulásunkat. Az első találat ugyan vendégeink nevéhez volt köthető, ám Bohács értékesített hétméterese után sorra szereztünk még négy gólt. Balogh a jól működő védőfal mögött megint csak becsülettel tette a dolgát, de a lendületes kalásziak azért okoztak nekünk kellemetlen perceket. Megszerzett előnyünket indulásokkal, illetve szép játékokkal egyre csak növeltük Sinkovits és Bohács vezetésével, így a huszadik percben már 12-6-ra vezettünk. Egy kicsit belekényelmesedtünk a játékba, egyre többet hibáztunk védekezésben és támadásban is, de hibáink már-már eltörpültek a játékvezetők ténykedése mellett, akik annyira határozatlanul állították ki Királyt, hogy azt senki sem vette észre, de még maguk a játékvezetők sem érzékelték, hogy nem sétált le a kispadhoz. Ebből támadt némi bonyodalom a szünet előtt két perccel, de megoldották, saját figyelmetlenségükből kifolyólag Király mellett még egy játékosunknak ki kellett állnia a játékból, így négyen vettük fel a harcot a hat kalászival szemben. Szerencsére még így is sikerült gólokat lőnünk, de kaptunk is, így 19-12-es félidei eredménnyel mehettünk pihenni.

A második játékrész elején kicsit az öltözőben maradtunk, Vizi lőtte az első gólunkat az ötödik percben, de addig kaptunk hármat is. Innentől kezdve Vízler vette át a vezető szerepet, először értékesített hétmétereseivel, majd akciógóljaival növelte találataink számát, így percek alatt ismét nyolcra növeltük a különbséget. Ellenfelünk nem hagyta magát, tovább küzdött, de minden találatukra akadt válaszunk, így előnyünk stagnált. A jól védő Baloghot Bauer váltotta a kapuban, aki szintén hozni tudta szerdai, csurgói formáját, így a hajrában ismét lehetőségünk nyílt még jobban ellépni a budakalásziaktól, amivel éltünk is, egy perccel a mérkőzés lefújása előtt már tizeneggyel vezettünk. A végét sajnos elkönnyelműsködtük, kaptunk három gyors gólt, ami után vége is lett a találkozónak, 35-27-re nyertünk.

DSC_0929o

NBII Északi csoport, felnőtt korosztály, alapszakasz, 13. forduló – 2016. február 27., szombat:
Budapest, Lőrinci sportcsarnok V: Acsai, Kolarovszki

PLER-Budapest U23 – Budakalász SC 35-27 (19-12)

PLER-Budapest U23: Balogh Á., Bohács 9 (3/3), Nagy Sz. 1, Tóth P. 1, Sinkovits 6, Kedves 1, Király A., Bauer (kapus), Vízler 5 (2/2), Vizi 4, Tóth B. 3, Ferenczy 2, Ferencz, Apró 1, Konkoly 1. Edző: Kovács Mihály

Budakalász SC: Szaka 2, Kerekes, Böjte, Ridinger 6, Kuhn 3, Vrhovina, Králik 1, Szádeczky-Kardoss 1, Hajdu T. 6 (4/4), Nagy B., Csuka 8 (1/0), Széles. Játékos-edző: Széles László

Kiállítások: 6 ill. 8 perc
Hétméteresek: 5/5 ill. 5/4

Edzői szemmel

Kovács Mihály: „Nagyon hangulattalan volt az egész mérkőzés, azt gondolom, hogy a játékosoknak kéne maguk körül olyan légkört teremteni, amiben jól tudnak sportolni, ha ők nem akarják, én keveset tudok tenni ennek érdekében. Vártuk a győzelmet, tulajdonképpen azt lehet mondani, hogy lassan felőröltük az ellenfelet. Magabiztosan nyertünk, a kapusokat ismét meg kell említenem, Balogh Ádám az utóbbi időben remek formában van, de Bauer Laci is sokat hozzátett ma. Védekezésben is szépen dolgoztak a fiúk, különösen az ifisták, Apró Attila, Tóth Bálint és Ferencz Patrik, szorgalmasan tették a dolgukat. A felnőttek közül Bohács Sándort kell kiemelnem, ő mindig nagyon odateszi magát, valamint Vízler Máté is nagyon szépen tette a dolgát a mai nap, de a többiek, akik lejönnek a felnőttből, sajnos sokszor úgy érzem, mintha szívességet tennének, holott nekik kéne ezzel saját magukat építeni, hogy az NBI-ben hasznosítani tudják ezeket a dolgokat. Nagyon sajnálom azt, hogy ezeket a helyzeteket nem használják ki a fiúk, úgy, ahogy azt kéne, a jövőben több odaadást várok tőlük.”

Print Friendly, PDF & Email