NBII: Fölényes győzelem a Heves ellen

NBII: Fölényes győzelem a Heves ellen

Az NBII Északi csoportjának rangadóján U23-as csapatunk fölényes, 35-23-as győzelmet aratott a tabella második helyezettje, a Heves csapata felett.

Régen készültünk már a revansra a hevesiek ellen, hiszen ősszel úgy hozta a sors (és a kedves szervezés), hogy az idegenbeli találkozó időpontja ütközött a hazai NBI-es mérkőzéssel, így ifjúsági csapatunk fiatal tagjai utaztak Hevesre, akik becsülettel helytálltak, sőt, majdnem meg is nyerték a találkozót, ám a kedvezőtlen körülmények miatt végül egyetlen találattal alulmaradtak. Volt tehát miért visszavágni, ezt pedig Tóth Patrik és Nagy Szabolcs vezetésével tökéletesen kezdtük meg, hiszen mire a kilencedik perchez érkeztünk, már túl voltunk jó pár gyönyörű átlövésen és induláson, valamint Kránitz-védésen, az eredményjelzőn pedig 7-1 állt. A játék ilyetén alakulása miatt ekkor időt is kértek vendégeink, ám a rövid pauza után sem változott sokat a helyzet, Kránitz továbbra is szép védéseket mutatott be a jól működő nyitott védekezésünk mögött. Egy kicsit azonban mi is leeresztettünk, legalábbis elkezdtünk többet hibázni, mint addig, de Nagy Szabolcs mindig jelen volt, hogy gyönyörű bombáival feledtesse botlásainkat. A félidei, 18-9-es eredményt Bohács állította be.

A második játékrészre kicsit összeszedettebben érkeztek vendégeink, velünk ellentétben, mert most nekünk kellett nyolc perc arra, hogy beinduljon a gépezet, ami alatt a hevesiek hatra csökkentették hátrányukat. Ekkor jött azonban Vizi, majd pedig Vízler, akik nevéhez a második félidő során megszerzett tizenhét találatunkból tizenkettő köthető. Tizenöt perc eltelte után, amikorra már tízre növeltük előnyünket, megint leeresztettünk kicsit; Vizi vívott gólpárbajt a hevesiekkel, majd Vízler ismét a segítségére sietett, három egymást követő találatával ismét tíz fölé növelte a különbséget, amit a végjátékban is sikerült megtartanunk, 35-23-ra nyertünk.

????????????????????????????????????

NBII Északi csoport, felnőtt korosztály, alapszakasz, 18. forduló – 2016. április 17., vasárnap:
Budapest, Lőrinci sportcsarnok V: Bócz, Wiedemann

PLER-Budapest U23 – Heves SE 35-23 (18-9)

PLER-Budapest U23: Kránitz, Bohács 3, Nagy Sz. 8, Tóth P. 2, Fiar 3, Sinkovits 2, Bordács 2, Bercza, Balogh Á. (kapusok), Farkas T., Vízler 5 (1/1), Vizi 7, Györkő 1, Kedves 1, Konkoly 1. Edző: Kovács Mihály

Heves SE: Szőllősi, Nagy Zs. 3, Divéki 3, Csikós 1, Pintér 2, Borbély 4 (2/1), Guba, Szőregi, Lakatos T. 5 (2/1), Bagdi 2, Terenyei Ádám, Sallai, Fibec, Terenyei Ákos 3. Edző: Scheili Zsolt

Kiállítások: 6 ill. 10 perc
Hétméteresek: 1/1 ill. 4/2

Edzői szemmel

Kovács Mihály: „Nagy derbinek indult ez a találkozó, hiszen a Heves a tabella második helyét foglalja el és ősszel, idegenben egygólos vereséget szenvedtünk el ott, igaz, nagyon más szerkezetű csapattal tudtunk akkor kiállni, sok ifista volt a keretben az NBI-es felnőtt mérkőzés miatt. Hozzátenném, hogy így is nagyon jól helytálltak a fiúk, végig szoros volt az a találkozó. Most sokkal erősebb csapattal tudtunk kiállni, köszönöm azoknak is, akik kevesebbet tudtak játszani, valamint elsősorban Kránitz Zolit emelném ki, aki mindig jön, ha szükség van rá, mindig odateszi magát, ma is meghatározta az egész mutatott teljesítményünket. Nagyon jól indult a találkozó, már az elején 7-1-re vezettünk, stabil volt a védekezésünk, Tóth Patrik zavaró tevékenységével nem tudott mit kezdeni az ellenfél. Az első félidőben Lakatos Tamást, aki a Heves leggólerősebb játékosa, szépen semlegesítettük, amihez persze kellett Kránitz Zoli jó teljesítménye is. Ami hiányérzetet hagyott bennem, az az, hogy a beállós körüli védekezést nem tudtuk megfelelően megszervezni, ez az egész mérkőzésre jellemző volt. Ez persze nagyon nehéz, hiszen nagyon nagytömegű beállósaik vannak, akiknek közelről játsszák be a labdákat. Kellemetlen harcmodorral játszottak, annak ellenére, hogy nagyarányú győzelmet arattunk, ez a Heves egy nagyon fegyelmezett csapat, kemények, de én egy sportszerű együttesnek ismertem meg őket. A második félidőben volt egy kis megingásunk, amikor nem tudtuk a nyitott védekezést alkalmazni, mert pihentetni szerettem volna egy kicsit a Patrikot, így vissza kellett állnunk egysoros védelemre, amiben persze rögtön megtalálták a hibáinkat, de amikor Patrik visszajött és megint megnyitottuk a falat, akkor újra visszaállt a rend. Kránitz Zoli mellett ki kell emelnem még Farkas Tomit a védekezésben mutatott teljesítményéért, valamint Nagy Szabit, aki az első félidőben remekelt.”

Print Friendly, PDF & Email