NBII: Bronzérmet ér fiataljaink idei szereplése

NBII: Bronzérmet ér fiataljaink idei szereplése

Utolsó NBII-es bajnokiján a már bajnok, Tatabánya U23-as együttesét fogadta junior csapatunk a Lőrinci Sportcsarnokban, ahol végül győzelemmel búcsúztunk.

A 2016/2017-es szezon utolsó NBII-es felnőtt bajnoki mérkőzésén fontos volt, hogy győzni tudjon csapatunk, hiszen a két pont megszerzése akár ezüstérmet is érhetett volna a számukra. Ám az utánunk kezdődő mérkőzések eredményei nem kedveztek nekünk, így maradt a sajátmagunk által kiharcolt helyezés.

A vasárnap délutáni meleg ellenére is nagy lendülettel kezdte meg a mérkőzést mindkét együttes. Mégis nekünk állt a zászló, hiszen támadásaink rendre sípszóval végződtek, míg a tatabányaiaknak gátat szabott védelmünk és a kapunkban tevékenykedő Balogh Ádám is. A tizenkettedik percben már hatgólos előnnyel bírtunk, ellenfelünk pedig csak két gólig jutott, így nem volt meglepő, hogy Nagy Péter időt kért. A bányaiakon azonban nem segített a rövid szünet, továbbra is mi domináltunk a pályán. Apró és Baranyai góljai tovább növelték a két gárda közötti különbséget, majd biztosítottak minden jelenlévőt arról, hogy nem is fog csökkeni a már nyolcgólosra duzzadt előnyünk. Szükség is volt erre, hiszen ellenfelünk kezdett magára találni, mi pedig Baranyai pályára lépéséig játékosaink csak a fejüket kapkodták. Végül vendégeink próbálkozása ellenére is magabiztosan mehettünk be az öltözőbe a két játékrész közötti szünetben.

A második etapban sem hagyott alább a csapatok lelkesedése, ám egyre több pontatlanság mutatkozott a mi játékunkban is, melyet a félidő elején gólokkal torolt meg a vendég gárda. Támadásainkban Ferencz Patrik tartotta a lelket, míg védekezésben Balogh villant, megmentve ezzel csapattársait egy-egy kínos pillanattól. A félidő második felében Ferencz szerepét Homor vette át, aki találataival gondoskodott, az addigra tizenegy néhány gólosra nőtt, különbség szinten tartásáról. A hajrában még feléledtek a tatabányai fiatalok; kozmetikázásba kezdtek, ám kevés idő állt a rendelkezésükre és a ledolgozandó hátrány is nagyobb volt a kelleténél. Végül Homor góljával tizenegy gólos győzelmet arattak fiataljaink. Az NBII-es felnőtt bajnokság északi csoportjának harmadik helyén zárták az évet, így bronzéremmel a nyakukban élvezhetik a megérdemelt pihenést.

NBII Észak felnőtt korosztály, alapszakasz, 22. forduló – 2017. május 14., vasárnap:

Budapest, Lőrinci Sportcsarnok V: Hovány, Ubornyák

PLER-Budapest II – Grundfos Tatabánya KC-Budaörs U23 32-21 (16-8)

PLER-Budapest II: Balogh Á., Bercza, Ferencz 3, Zsolnai 1, Illés 2, Ferenczy, Medvedev 2, Baranyai 3, Apró 8 (3/2), Homor 4, Gál 4 (3/2), Györkő 5. Edző: Penszki Gergely

Grundfos Tatabánya KC-Budaörs U23: Nagy K., Horváth M. 1, Ács 2, Szalay 1, Orbán 3, Kuzma 4, Boros 5, Kővári 3, Rosta B. 2 (1/1), Eichkern, Jaczkó, Mándy. Edző: Nagy Péter

Kiállítások: 2 ill., 8 perc

Hétméteresek: 6/4 ill., 1/1

Print Friendly, PDF & Email