NBII: Az egygólos győzelem is győzelem

NBII: Az egygólos győzelem is győzelem

Vasárnapra ezúttal hazai, NBII-es találkozó jutott, melynek keretei között a Heves együttese ellen arattak egygólos győzelmet Penszkiék.

A mérkőzést jobban, határozottabban kezdtük meg vendégeinknél, így nem volt meglepő, hogy a tizedik percben ötgólos előnnyel rendelkeztünk a hevesiekkel szemben. Lassan azonban ők is bekapcsolódtak a meccs folyamába, ám eleinte ez nem jelentett különösebb problémát a számunkra. Az Apró-Györkő duó tartotta a két csapat közötti néhány gólos különbséget egészen a huszonkettedik percig. Ekkor érkezett Guba, aki egymást követő két góljával új reményt adott társainak. Ellenfelünk nem volt rest kihasználta a lendületet és további hevesiek iratkoztak fel a góllövőlistára. Ennek köszönhetően korábbi öt, majd háromgólos előnyünk hirtelen egy gólra csökkent, így a szünetben is 16-15-ös eredményt mutatott az eredményjelző.

A második etap gólváltással kezdődött, amit mi kezdeményeztünk, ezáltal tartani tudtuk minimális előnyünket. Ferencz biztos kézzel értékesített büntetői ellen nem tudtak mit tenni a vendég kapusok, továbbá Apró is megállíthatatlannak bizonyult. Ám Lakatos is precízen végezte feladatait, többek között ezért ijedhettünk meg kissé a második félidő derekán, amikor egyenlítettek a hevesiek. Ferencz azonban nem csak a hétmétereseket dobálta be, akcióból is eredményes volt, átlendítve ezzel fiataljainkat a holtponton. Újra növelve előnyünket ismét kényelmesebben kézilabdázhattunk, ám ez könnyelműségnek bizonyult, hiszen Guba ismét az utolsó percekben nehezítette meg az életünket. A mérkőzés vége előtt egy perccel kötelező volt a gólszerzés, mivel egygólos előnyünk kevés eséllyel tartott volna ki a találkozó lefújásáig. Gál Daninak azonban helyén volt a szíve, így találattal fejeződött be a támadásunk, és ahogy sejtettük, válasz is érkezett rá, melynek köszönhetően a hevesiek megtartották az egygólos különbséget, azaz 32-31 lett a meccs végeredménye.  

NBII Észak felnőtt korosztály, alapszakasz, 14. forduló – 2017. március 5., vasárnap:

Budapest, Lőrinci Sportcsarnok V: Pauló, Tímár

PLER-Budapest II – Hanyi Travel Heves SE 32-31 (16-15)

PLER-Budapest II: Balogh Á., Bercza, Ferencz 12 (8/8), Illés, Ferenczy, Papp 1, Medvedev 1, Baranyai 1, Apró 8, Homor, Gál 3, Györkő 5, Czopf 1. Edző: Penszki Gergely

Hanyi Travel Heves SE: Kökény, Nagy Zs. 2, Csikós 4, Pintér 4, Guba J. 4, Lakatos 7 (2/2), Bagdi, Terenyei, Sallai 5, Tóth P., Gyarmati 4, Bodnár, Guba M. 1, Szőregi, Szőllősi, Steczina, Edző: Scheili Zsolt

Kiállítások: 4 ill., 8 perc

Hétméteresek: 8/8 ill., 2/2

Print Friendly, PDF & Email