NBII: Akárhogy is, de győzelem

NBII: Akárhogy is, de győzelem

Hazai pályán várt megmérettetés fiataljainkra, ahol a TFSE együttesét fogadták. Nehéz kezdés után, de nyerni tudtak juniorjaink.

Ellenfelünknél két ismerős arcot is köszönthettünk a mai NBII-es felnőtt bajnokin Konkoly Áron és Tóth Bálint személyében, akik a Testnevelési Főiskolán folytatott tanulmányaik végett kerültek át, kettős igazolással vendégeinkhez. A találkozót mindkét csapat lendületesen kezdte meg, melynek eredményeként gól gólt követett. Ám lendületünk kapkodásba csapott át, aminek pontatlanságok lettek a következményei. Míg támadásban kapkodtunk, addig védekezésben tétlenül néztük a TFSE játékosait, mintha nem lehetne hozzájuk érni. Lassan, de biztosan ugyan újabb gólokra találtunk, azonban saját kapunk előtt még mindig nem mi irányítottunk. Nem volt hát meglepő Penszki edző időkérése a tizenhatodik percben. Györkő és Apró percei következtek, beállónk jó megjátszhatóságának köszönhetően büntetőkhöz jutottunk, akadozó védekezésünk miatt azonban csak az egyenlítés sikerült. A döntetlen állás a huszonötödik percben a TFSE edzőjének adott okot az időkérésre, ami be is jött vendégeinknek, hiszen a hajrában rohamot indítottak, melynek köszönhetően kétgólos vendég előnynél érkezett el a pihenő.

cikk

Illés Levente már az első játékrész végén is új színt vitt a támadásainkba, nem volt ez másképpen a második félidő elején sem. Mellette a Györkő-Kedves-Apró trió sem tétlenkedett. Védekezésünk a második félidőre odáig már eljutott, hogy legalább nehéz pillanatokat tudott okozni ellenfelünknek a gólszerzés előtt, de egyre többször meg is tudta akadályozni őket ebben, amiből indulni tudtunk, így a negyvenedik percben már két góllal vendégeink előtt jártunk. A TFSE fáradni látszott, amit mi ki is használtunk, tovább növelve a két csapat közötti különbséget. Voltak azonban még tartalékai ellenfelünknek, nálunk pedig voltak még hibák, amiket hagytuk, hogy  kihasználjanak. Ám támadásban tudtuk, mit és hogyan kell tenni, így állandósítani tudtuk két-háromgólos előnyünket. Ez a helyzet már egészen a mérkőzés végéig így maradt, a gólok egymást követték mindkét fél oldalán, a fáradtság szülte technikai hibák társaságában. Végül az Apró vezette Penszki-csapat háromgólos győzelmet aratott a Lőrinci Sportcsarnokban.

NBII Észak felnőtt korosztály, alapszakasz, 4. forduló – 2016. október 8., szombat:

Budapest, Lőrinci Sportcsarnok V: Szakállas, Varasdi

PLER-Budapest II – TFSE 34-31 (18-20)

PLER-Budapest II: Balogh Á., Bercza (kapusok), Ferencz 4 (1/0), Zsolnai, Illés 6, Homor, Balogh L. 3, Medvedev, Kedves 5, Baranyai, Apró 13 (5/5), Gál, Borza, Györkő 3, Czopf.. Edző: Peszki Gergely

TFSE: Marlok, Mlinkó, Tóth 4, Konkoly, Herbert 5 (2/2), Kavin 1, Osgyán 14 (2/2), Kovács, Mészáros 2, Németh, Csiszár, Herpai 5. Edző: Tengely László

Kiállítások: 6 ill., 10 perc

Hétméteresek: 6/5 ill., 4/4

Edzői szemmel

Penszki Gergely: „Lassan, rosszul kezdte a csapat a mérkőzést, és ez az időkérést követően sem nagyon változott. Nem volt eléggé agresszív és összeszedett a védekezés. Faultok nélkül, a védekezés irányítása nélkül, kapusteljesítmény nélkül (bár sokszor kiszolgáltatott helyzetben voltak kapusaink) csakis az lehetett a következménye a játékunknak, hogy egy egész meccsre elegendő gólt kapjon a csapat fél óra alatt. A félidőben picit próbáltam rendet tenni a fejekben, és tudatosítani mindenkiben, hogy csak akkor van esélyünk, ha a második félidőben úgy védekezünk, hogy maximum tíz-tizenegy gólt kap a csapat. Ez meg is hozta a hangulatot. A védekezésváltás és a harcosabb ütközések, faultok, és a sokkal több védőmozgás eredménye volt, hogy a lerohanásokkal megfordították a fiúk a mérkőzés állását. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez!”

Print Friendly, PDF & Email