Nagyarányú győzelmet arattak juniorjaink

Nagyarányú győzelmet arattak juniorjaink

Juniorjaink ezúttal serdülő játékosokkal megtűzdelve tettek eleget idegenbeli meghívásuknak. A Vecsés együttese jó vendéglátóként fogadott minket, mi pedig kissé hálátlan vendégként a pontokat is haza hoztuk.

Ellentmondást nem tűrően kezdtük meg a mérkőzést; támadásban gólig játszottunk, míg védekezésben rendre hibára kényszerítettük ellenfelünket. A hazaiak első góljukat az ötödik percben szerezték, bizonyítva az előbb elhangzottakat. Bár a vecsésiek kapusa derekasan próbálkozott, társai többnyire cserbenhagyták, ez az ő értékét csak növelte, hiszen ziccereinket hárította, ám az eredményen nem változtatott. Előnyünk egyre csak nőtt, de a hazaiaknak is egyre több babér termett, mivel kezdett alább hagyni kezdeti lelkesedésünk. Bauer azonban kisegítette szorult helyzetéből a védekezésünket, így nem lett könnyebb dolga a vecsésieknek. Védekezésben pedig Borza borzolta tovább a hazai kedélyeket. Az egyre fáradtabb ellenfelünk technikai hibáit annak rendje és módja szerint gólokra is váltottuk, melynek eredményeképpen a tízgólos különbség állandósulni látszott. Két fiatal serdülő játékosunk is debütált az első félidőben Tóth Dániel és Székely István személyében, akik közül utóbbi értékesített hétméteresével beállította a félidei eredményt, 21-9.
A második játékrészben másik két fiatalunk is szerephez jutott, Holdosi Bence hetest harcolt ki, míg Hutvágner Áron tovább növelte góljaink számát. A hat pályán lévő mezőnyjátékosból négy serdülőkorú volt a pályán, ám így sem akadtak komolyabb problémáink azon kívül, hogy a vecsésiek fáradtsága kezdett agresszióba átcsapni. Rózsa a kapuban összetartotta védelmünket, míg támadásban újabb serdülő került a pályára frissítésként; Mihályi Balázs azon nyomban, ahogy felfutott, be is tette névjegyét a hazaiak kapujába. Nálunk lassan mindenki gólig jutott, harmincadik strigulánkat Homor szerezte, majd Holdosi is betalált. Így az utolsó öt percben már csak két “apróság” miatt kellett aggódnunk, hogy Rózsa védései és a védekezésünk ne engedjen húsznál több gólt szerezni a Vecsésnek, illetve, hogy nekünk meglegyen a negyven. Nem is lehetetett panasz a fiatalokra, hiszen mindkét elvárásnak eleget tettek, 40-20-ra győzték le a vendéglátóikat.

cikk

NBI/B Nyugat junior korosztály, alapszakasz, 5. forduló – 2016. október 9., vasárnap:

Üllő, Városi Sportcsarnok V: Szarka, Tor

Vecsés SE ÉL-TEAM – PLER-Budapest 20-40 (9-21)

Vecsés SE ÉL-TEAM: Szabó M., Kiss, Gyulai, Papp 2 (2/1), Havas 2, Porkoláb, Farkas 7, Fischer 2, Malya 5 (1/0), Dobai, Szabó G. 1, Herter 1. Edző: Szilágyi Péter

PLER-Budapest: Bauer, Rózsa (kapusok), Zsolnai 2, Illés 6 (1/1), Homor 1, Medvedev 2, Baranyai 4 (2/1), Borza 6, Gál 2, Czopf 3, Tóth B., Tóth D., Székely 4 (2/2), Hutvágner 4, Mihályi 3, Holdosi 3. Edző: Peszki Gergely

Kiállítások: 12 ill., 6 perc

Hétméteresek: 3/1 ill., 5/4

Edzői szemmel

Penszki Gergely: „A megszokottól eltérő csapatösszeállítással, kiegészülve néhány serdülő játékossal, csakis az lehetett a célunk, hogy magabiztos győzelmet arathassunk. A győzelemmel elégedett vagyok, ám a helyzetkihasználásunkon javítani kell. Viszont fontos, hogy mindenki maximálisan odafigyelt arra, hogy javítsa a pályán elkövetett hibáit, ami a hozzáállást dicséri. Örülök, hogy mindenki hozzá tudott tenni a mérkőzés eredményének kialakulásához. Köszönöm a serdülők segítségét. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez!”

Print Friendly, PDF & Email