Most sem okozott gondot a Kövesd

Most sem okozott gondot a Kövesd

Ősszel nagyon enervált játékkal 26-18-ra múlta felül ifjúsági csapatunk a Mezőkövesdet idegenben. A kövesdiek most sem okoztak gondot, ám ezúttal a mieink játéka sem volt vontatott, így 49-23-ra nyertünk.

Nagyon határozottan kezdtük meg a pénteki találkozót a Mezőkövesd csapata ellen, Ferencz gólja után még négyszer betaláltunk, mire vendégeink megszerezték első találatukat az ötödik percben, hétméteresből. Ezután okoztak még bosszúságot a kövesdiek, két perc alatt felzárkóztak és meccsbe hozták magukat, de határozott játékunkkal könnyedén be tudtuk venni újra és újra a vendégek kapuját. Nagyon szépen találtuk meg Györkőt a falban, aki meg is hálálta ezt, védekezésben pedig sokszor ki tudtuk használni a Mezőkövesd pontatlan játékával ajándékként ölünkbe hullt labdákat. Sokat indultunk, sok helyzetet alakítottunk ki, Balogh Laci és Kedves Hugó mindig a javunkra tudta fordítani a kialakult szituációkat. A később pályára lépők sem tétlenkedtek, Ferenczy szépen folytatta a beállós munkát, Trekoványecz pedig határozottan tört utat magának a kövesdiek falában. Balogh Laci emellett továbbra is remekelt, így már a félidőben 27-8-ra vezettünk.

A második játékrész elején megint az öltözőben maradtunk egy kicsit, így három percig megint mezőkövesdi gólokat láthattunk. Hamar össze is kaptuk magunkat, de Dohány Rajmunddal nem sikerült zöldágra vergődnünk, aki csapatát a hátán cipelve szórta a gólokat. A tizedik percben 34-15-öt mutatott az eredményjelző, amikor Tóth Milán vezetésével ismét rákapcsoltunk és egy 6-1-es szériával újra lendületbe jöttünk. Vendégeink egy pillanatra sem adták fel, a végjáték elején okoztak némi fejfájást játékosainknak, de az utolsó öt percben vissza is kapták ezt, amikor Dinawi vezetésével mi zártuk egy 5-1-es rohammal a mérkőzést, melyet végül 49-23-ra nyertünk meg.

????????????????????????????????????

NBI ifjúsági korosztály, alapszakasz, 25. forduló – 2016. április 15., péntek:
Budapest, Lőrinci sportcsarnok V: Szakállas, Varasdi

PLER-Budapest – Mezőkövesdi KC 49-23 (27-8)

PLER-Budapest: Balogh Á., Kedves 8, Apró 5, Ferencz 4, Trekoványecz 4, Balogh L. 6, Györkő 8, Bauer (kapus), Ferenczy 4, Dinawi 5, Király A., Tóth M. 4, Cseho 1. Edző: Kovács Mihály

Mezőkövesdi KC: Hostisóczki, Bartók L., Sallai 2, Pásztor Á. 2, Üveges 2, Dohány 9, Tóth A., Balázs, Szabó D., Tóth G., Tóth Zs. 5, Bartók B. 3. Edző: Mikulás Gábor

Kiállítások: 2 ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/2 ill. 4/4

Edzői szemmel

Kovács Mihály: „Nagyon fiatal csapattal érkezett hozzánk a Mezőkövesd, zömében serdülőkorú gyerekek, valamint a leggólerősebb játékosukat nem hozták el. Azt gondolom, hogy amikor a melegítéskor átnéztek a fiúk a túloldalra, már akkor megnyertnek tekintették a mérkőzést. Voltak olyan szakaszok, amikor figyelmesek, koncentráltak voltunk, de az elején egy kicsit nehezen indultunk el, de utána szépen, fokozatosan léptünk el tőlük. Az első félidő tetszett, 27-8-ra vezettünk a szünetben, a második játékrészre sort cseréltünk és ott a védekezésünk nem volt olyan agresszív, mint az első félidőben, ahol Balogh Ádám jól tudott védeni, de a másodikban Bauer Lacinak nem segített a védelem. Amit meg kell tanulnunk, az az, hogy legyen értéke a gólnak. Ha egy ellenfelet le lehet győzni nagyon sok góllal, akkor erre kell igyekezni, az volt a kérésem, hogy dobjunk minél többet és kapjunk minél kevesebbet. A második harminc percben sok gólt kaptunk, ez nem tetszett, de összességében az odaadással és a hozzáállással elégedett voltam.”

Print Friendly, PDF & Email