Messziről hoztuk a pontokat

Messziről hoztuk a pontokat

Magabiztos játékkal, végig vezetve, tizenegy góllal nyert vasárnap a PLER-Budapest a csurgói U23-as csapat otthonában.

Ha egy kicsit másik polcra tesszük most a Liga Kupát, akkor a hétvégi, Csurgó elleni összecsapás volt az első olyan tétmeccse a PLER-nek, ami hosszú utazást igényelt a csapattól. A fiúkon azonban nem hagyott nyomot a szinte egész napos utazás, sőt: már az első percekben magabiztos játékkal biztosították be a mérkőzés kimenetelét.

Nem volt túlzottan gólgazdag az első félidő, ám a lényeg, hogy 30 perc elteltével több találat volt a PLER neve mellett az eredményjelzőn. Már a 10. percben időt kellett kérnie a hazaiaknak, hiszen Kránitz kapuját ez alatt nem sikerült még bevennie a Csurgónak (0-3). Megyeri törte meg az ellenfél oldaláról a gólcsendet egy büntetővel (1-3 – 11.p.), az addigra összeszedett előnyünket viszont tovább görgethettük magunkkal a folytatásban is (3-6 – 14.p.; 5-8 – 21.p.). Még az is „belefért“, hogy Vízler büntetője kihasználatlanul maradt a 22. percben, szélsőnk azonban később akcióból korrigált, s Tóth Patrik duplája után épp az ő találatával sikerült először ötgólos különbséget elérnünk (6-11 – 26.p.).
Az a négygólos előnyünk, amit a második félidőre magunkkal vihettünk (9-13), tökéletes alapot nyújtott ahhoz, hogy egy magabiztos befejezést nyújtsunk. Eseménydúsabb 30 percet láthattunk már ekkor, s érdekesség, hogy az első félidőhöz hasonlóan egy percet sem töltöttünk emberelőnyben ezen a mérkőzésen. Kovács Mihály ennek ellenére ezúttal is bevetette a kapuscserét támadásokban, s összességében lehetőséget nyújtott határozott vezetésünk arra, hogy végül szinte mindenki pályára lépjen a találkozón. Egyedül Kránitz Zoli maradt 60 percen keresztül a posztján, aki remek védéseivel megalapozta teljesítményünket.
Csordás találatával a 37. percben még visszakapaszkodott ugyan három gólra a Csurgó (14-17), apránként azonban növelni tudtuk a differenciát a két csapat között (15-20 – 43.p.; 16-22 – 45.p.). Az utolsó negyedórában azután fizikálisan is felülkerekedtünk a házigazdákon, s egy 10-2-es etappal egyszer, s mindenkorra eldöntöttük a két pont sorsát (19-32 – 58.p.). Vendéglátóink az utolsó percekben Tóth és Csordás révén még kozmetikázni tudták az eredményt, így tizenegygólos, magabiztos győzelemmel indulhattunk haza.

Férfi NB I/B Nyugati csoport, 22. forduló – 2017. április 9. (vasárnap):
Csurgó, Városi Sportcsarnok. V: Andorka, Hucker

Csurgói KK U23 – PLER-Budapest 21-32 (9-13)

Csurgó: Balogh Á., Füstös Á., Horváth M. (kapusok) – Bazsó, Tóth S. 1, Megyeri 4, Csordás 3, Magyar 2, Manojlovity 3, Péter 1, Balogh P., Szabó G. 5, Torma, Füstös A. 2, Metcz. Edző: Bencze József
PLER: Kránitz, Tóth N. (kapusok) – Keresztes 3, Tóth B., Tóth P. 4, Gigler 1, Zelei 1, Apró, Vízler 5, Bordács 2, Konkoly, Györkő 1, Horváth D. 4, Nagy Sz. 4, Vizi 4, Farkas 3. Edzők: Laurencz Szabolcs, Kovács Mihály
Kiállítások: 0, ill. 10 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 5/2

Print Friendly, PDF & Email