Meglepően nagyarányú győzelem

Ifjúsági csapatunk a Pick Szeged együttesét látta vendégül az ifjúsági bajnokságban, akit végül nagy arányban, 30-21-re múlt felül.

Az őszi forduló után senki sem gondolhatott arra, hogy ifjúsági csapatunk következő vendége, a Pick Szeged könnyű falat lesz, hiszen Szegeden hatgólos vereséget mértek ránk a csongrádiak. Az első néhány percben nem nagyon találtuk a fogást vendégeinken, még egy büntetőt is elhibáztunk, de Kedves két gyors góljával nem csak a vezetést szerezte meg nekünk, hanem az önbizalmunkat is meghozta. Védekezésben sokszor tudtuk hibára kényszeríteni a szegedieket, vagy elhibázták a lövéseket és a passzokat, vagy Balogh kapus állt a labda útjába. Támadásban Farkas és Apró csatlakozott a továbbra is szárnyaló Kedveshez, így a félidő derekára összeszedtünk egy háromgólos előnyt, amit tartani is tudtunk, annak ellenére, hogy a szegediek hálóőre szintén jó formában volt. Az első félidő végére Apró tett pontot, de előtte Balogh László is betalált, így 16-12-es vezetéssel mehettünk az öltözőbe.

A második játékrészt Kedves nyitotta, ám ellenfelünkre látványos hatással volt a félidei elbeszélgetés, sokszor ugyan nem jöttek össze játékaik, de küzdöttek becsülettel, aminek néha meg is lett az eredménye. A győzelemről szőtt álmaikra azonban Apró és Farkas mért sorozatos csapásokat, valamint természetesen Balogh kapus, aki tartotta a saját maga által megalapozott magas színvonalat a kapuban; tizenkét percig nem érte labda a halóját. A mieink ezzel szemben szép játékokat bemutatva ötször is betaláltak, pedig egyszer-kétszer azért minket se kellett félteni a humoros „szerencsétlenkedésektől”. Ennek az etapnak a segítségével kilencgólos előnnyel érkezhettünk meg a hajrába, ám Ferencz Patrik is belelendült, aki tizenegyre növelte a különbséget. Védelmünk továbbra is jól szuperált, de figyelmünk néha-néha elkalandozott, ezért ellenfelünknek a mérkőzés végig még sikerült kettőt lefaragni a hátrányukból, így 30-21-re nyertünk.

DSC_0837o

NBI ifjúsági korosztály, alapszakasz, 20. forduló – 2016. március 04., péntek:
Budapest, Lőrinci sportcsarnok V: Ágnecz, Sipos

PLER-Budapest – Pick Szeged 30-21 (16-12)

PLER-Budapest: Balogh Á., Kedves 6, Apró A. 8 (3/2), Ferencz 2, Farkas T. 6 (1/0), Balogh L. 2, Györkő 1, Bauer (kapus), Tóth B. 2 (1/0), Király A. 1, Tóth M. 2 (3/2), Ferenczy, Trekoványecz, Dinawi, Cseho. Edző: Kovács Mihály

Pick Szeged: Dani, Nagy M., Götz 4 (3/2), Kuli 4, Kéri 2, Loncar 3, Selmeczi, Bernáth, Fekete M., Szabó M. 1, Dancsik 1, Petheő, Benák 2, Maróti 3, Paulik 1. Edző: Goór Röbert

Kiállítások: 10 ill. 6 perc
Hétméteresek: 8/4 ill. 3/2

Edzői szemmel

Kovács Mihály: „A végeredmény szerint ez egy sima mérkőzés volt, de a látottak alapján ezt azért nem lehet mondani. Az elején hektikus volt a játékunk, nem csináltunk elég megállító faultot a védekezésben, ezért könnyen megtalálták a szegediek azokat a pontokat, ahonnan gólt lehetett szerezni. Az első félidő tizedik percétől kezdett összeállni a védekezésünk, többet faultoltunk, így Ádám is elkezdett védeni. Tetszett ahogy ma a fiúk játszottak, végig fegyelmezettek voltak, taktikusan is kézilabdáztak. Azt szeretném elérni, hogy az egész mérkőzés folyamán vegyék észre azokat a helyzeteket, amik benne vannak a játékban, azokat a taktikai elemeket pedig, amiket edzésen gyakorlunk, tegyük bele a játékunkba is. Sokat fejlődtünk a szegedi találkozó óta, erről mai ellenfelünk is elismerően nyilatkozott. Megint azt gondolom, hogy Ádámot határozottan ki kell emelni, nagyon szépen dolgozott, mellette még Apró Attilát kell megemlítenem, valamint Farkas Tomit és Kedves Hugót, de azt lehet mondani, hogy mindenki hozzá tette a magét a mai győzelemhez.”

Print Friendly, PDF & Email