Megkezdte a felkészülést a PLER

Megkezdte a felkészülést a PLER

Jó kedélyű, bemelegítő focival hangolódott a PLER-Budapest felnőtt csapata a 2018/2019-es bajnoki szezonra: Perger Zsolt vezetőedző irányításával kedd délután hivatalosan is elkezdtük a szezont.

Bár a Lőrinci Sportcsarnok hamarosan induló felújítása miatt a bajnoki szezont már a Sportkastélyban tölti majd a PLER, a felkészülést még a „mi Lőrincink“ otthonos kánikulájában kezdte meg a felnőtt csapat. Perger Zsolt vezetőedző sok új játékost köszönthetett a gárdában a kedd délutáni edzésen, hiszen – egyszerre szomorú, s örömteli hír, hogy – több kiváló kézilabdázónk is magasabb osztályban mérettetheti meg magát az idei évben.

Az érkező játékosainkat azonban nem lesz nehéz szívükbe zárni szurkolóinknak, hiszen ismerős neveket is felfedezhetünk a névsorban: kölcsönbe visszatér a Ferencváros csapatától Rédai Krisztián, a kapunkat ismét a korábbi években kölcsönben edződő, a felkészülés elején épp a strandkézilabda világbajnokságon szereplő Balogh Ádám védi majd. Érkezik továbbá Balatonfüredről a jobbszélső Turcsán Dávid, aki serdülő korosztályban már szerepelt a PLER színeiben, s kettős játékengedéllyel marad a felnőtt csapat kötelékében a Ferencvároshoz igazolt ifjú tehetségünk, Holdosi Bence is.

A rutinról szintén két, az FTC-től kölcsönbe érkező játékos gondoskodik majd: balszélre csatlakozott a nagy élvonalbeli rutinnal rendelkező Nagy Máté, átlövőnket, Grebenár Gábort pedig valószínűleg be sem kell mutatnunk a közönségnek.

A szezonindító megbeszélésen vezetőedzőnk mellett a klub új ügyvezető igazgatója, Saska Imre, valamint Kovács Milán, aki a továbbiakban elnökségi tagként segíti a klub irányítását, mindketten kihangsúlyozták, hogy változatlan célokkal vág neki a PLER az idénynek: az élvonalbeli kvalifikáció lebeg továbbra is mindenki szeme előtt.

Perger elmondta, kemény megmérettetésre számít a Keleti csoportban, hiszen kiváló együttesek ellen kell majd pályára lépnünk hétről hétre, s nagy lesz a verseny a bajnoki címért: „minden héten háború lesz“ – jósolta.

Az új csapat összerázódását segítve az idei alapozás során több edzőmérkőzéssel hangolódik majd a gárda a bajnoki rajtra, amelynek sorát augusztus 8-án nyitja a Kecskemét elleni barátságos találkozó. Ezeknek a meccseknek a zömét már a Sportkastélyban játssza majd a PLER, de mindenképp kövessétek nyomon weboldalunkon a felkészülési program alakulását, hiszen alkalom nyílik majd „elbúcsúztatni“ a jó öreg Lőrincit is.

 

A PLER-Budapest felnőtt csapatának kerete a 2018/2019-es szezonra:

Kapusok: Andorka Gábor, Balogh Ádám, Jónás Bálint
Balszélsők: Ferencz Patrik, Holdosi Bence, Nagy Máté
Balátlövők: Grebenár Gábor, Rédai Krisztián, Márton Balázs, Székely István
Irányítók: Bak Sándor, Patyi Zoltán
Jobbátlövők: Mezei Richárd Bendegúz, Papp Bence
Jobbszélsők: Cseh Adrián, Turcsán Dávid
Beállók: Horváth Dániel, Khalil Kerim, Schmidt Hans Johann

Vezetőedző: Perger Zsolt
Másodedző: Laurencz Szabolcs
Erőnléti edző: Soldos Péter
Gyúró: Székely Zoltán

 

Galéria

 

 

Edzői szemmel

 

Print Friendly, PDF & Email