Második hely a Madzagfalvi Kupán

Második hely a Madzagfalvi Kupán

A felkészülés megkoronázásaként Békésre utazott a PLER, ahol a házigazdákkal egy végletekig izgalmas mérkőzésen dőlt el a kupa sorsa.

Első alkalommal rendezték meg Békésen a Madzagfalvi Kupát, részeként a már évtizedes hagyományokra visszatekintő Madzagfalvi Napok kulturális fesztiválnak. E jeles alkalomból három egyaránt nagy múltú kézilabda klub nyert meghívást a megmérettetésre, így a házigazdák mellett a Debrecen, valamint a Pick Szeged U20-as csapata ellen léptünk pályára a hétvégén. Két nap alatt került sor erre a három találkozóra, így természetesen a sportszakmai értéke mellett csapatépítő jelleggel is bírt az esemény, ahol Perger Zsolt vezetőedző egy közös esti kikapcsolódást is biztosított a fiúknak, s egy szavazás keretében megújították Kránitz Zoltán csapatkapitányi tisztségét is.

A jó hangulatú tornán – ahol a szemfüles szurkolók a mérkőzések alatt akár néptánc előadást is nézhettek (s hallgathattak) a hátsó ajtón kitekintve – a tiszta játékidőben veretlen maradt a csapat. Az első két mérkőzést magabiztosan nyerték a fővárosiak, így a házigazda Békéssel vívott párharc döntött a kupagyőzelemről.

Erre a találkozóra a város sportszakértőinek színe-java kilátogatott, igazi rangadó-hangulatot keltve a végső összecsapásra, amely a torna legizgalmasabb, s egyben legkeményebb megmérettetését tartogatta. Hatvan percen át gyakorlatilag végig a kezében tartotta a játékot a PLER, mígnem apránként ledolgozva hátrányát az utolsó percben kiegyenlített Papp Bálint csapata. A 28-28-as döntetlent követő büntetőpárbajban aztán a hazai közönség által tüzelt Békés bizonyult fejben kiegyensúlyozottabbnak, s 4-3-as arányban értékesített lehetőségeivel otthon tartották a kupát.

Ha az első helyet nem is, egy különdíjat azért elhozott a csapat: Nagy Szabolcsot, aki 20 gólig jutott ezen a három mérkőzésen, a torna legjobb játékosa címmel díjazták.

A békési tornával gyakorlatilag be is fejeződött a PLER idei felkészülése, hiszen kedden 18:30-tól már Tökölön játszik előselejtezőt a csapat a Magyar Kupa sorozatában. A túljelentkezés miatt sorsolással beosztott „nulladik“ forduló eredményétől függően dől el a hét, s a szezonkezdés további programja, hiszen a hétvégére betervezett, Kecskemét elleni edzőmérkőzést egy keddi győzelem esetén egy újabb kupamérkőzésre cserélhetünk. Ne maradjatok le tehát a holnapi találkozóról, hiszen Tökölön hivatalosan is elindul a 2017/2018-as szezon!

 

 

PLER-Budapest – DEAC 30-22 (18-9)

Gólszerzők: Bujtár 5, Terenyi 4, Bak, Bordács, Farkas, Vizi 3-3, Apró, Nagy Sz., Vízler 2-2, Horváth D., Levitszki, Patyi 1-1.

PLER-Budapest – MOL-Pick Szeged 35-21 (20-11)

Gólszerzők: Nagy Sz. 8, Patyi 5, Bujtár 4, Apró, Bak, Bordács, Farkas, Horváth D., Terenyi, Vizi, Vízler 2-2, Ferencz, Konkoly 1-1.

Békés-Drén KC – PLER-Budapest 32-30 (11-15, 28-28) – büntetőkkel

Gólszerzők: Nagy Sz. 10, Vízler 4, Bak, Terenyi 3-3, Bordács, Bujtár, Patyi 2-2, Horváth D., Vizi 1-1.


A torna további eredményei:

Békés-Drén KC – MOL-Pick Szeged 35-21
Békés-Drén KC – DEAC 30-22
MOL-Pick Szeged – DEAC 26-24

Különdíjak:
A torna gólkirálya: Erdős Zoltán (DEAC)
A torna legjobb játékosa: Nagy Szabolcs (PLER)
A torna legjobb kapusa: Domokos Dusan (Békés-Drén KC)

Print Friendly, PDF & Email