Második félidő

Második félidő

A következő, s egyben legfontosabb szakaszához érkezett a férfi bajnokság, az előttünk álló hónapokban ismét sorsok dőlnek majd el. A PLER sorsa is a rájátszáson múlik, hiszen az alapszakasz lezárását követően a nem túl előkelő, utolsó helyet foglalja el a csapat a tabellán. Hutvágner István vezetőedző szerint azonban ennek a folytatásban nem kell így lennie, ahhoz viszont, hogy előrébb lépjünk, mindenkire szükség van.

A balatonfüredi vereséggel lezárult az alapszakasz, s egy új periódus következik. Hogyan tekintesz vissza a mögöttünk álló időszakra?

Sajnos nem úgy zártuk az alapszakaszt, ahogy terveztük. Tulajdonképpen két meccs hiányzott ahhoz, hogy sokkal jobb helyen kezdjük a rájátszást, de nem sikerült, úgyhogy ezen már kár rágódni. Megpróbáljuk itt, a rájátszásban kivívni a bennmaradást. Egy percig sem adjuk fel! Én hiszem, hogy benn tudunk maradni, de ehhez mindenkire szükség van! Sajnos volt olyan periódus itt az alapszakasz végén, amikor már nem éreztem azt, hogy mindenki teljes mellszélességgel dolgozik, ezt viszont azóta megbeszéltük, átbeszéltük, úgyhogy ilyen gondunk többet nem lesz.

Mit vársz tehát a folytatástól?

Amit meg tudok ígérni, hogy a lelkiismeretünk tiszta lesz, teljes erőbedobással megpróbáljuk elérni a bennmaradást. Nem vagyunk könnyű helyzetben, de voltunk már így. Az elmúlt két évben sikerült ezt véghezvinni, de apróságokon fog múlni idén is, azt gondolom, Az összes hazai meccset meg kell nyernünk, sőt idegenben is kell pontokat rabolni. Most még a sorsunk a saját kezünkben van, de ha az első három-négy forduló után nem állunk jól, kikerül a lehetőség a kezünkből, s akkor már megint szerencse is kell, hogy bennmaradjunk.

Az első fordulóban épp annak a Komlónak otthonába látogatunk, ahol tavaly kiharcoltuk az alanyi jogú bennmaradást. Ezúttal milyen meccsre számítasz?

Nagy lökést adna a folytatásnak, ha az első fordulóban győzni tudnánk. Nyilván Komló nem az a hely, ahol könnyű nyerni, de volt már, hogy sikerült. Nekünk minden meccs élet-halál, minden meccs háború, talán ez a komlói meccs ténylegesen az lesz. Bízom benne, hogy tisztességes mérkőzés lesz, remélem, hogy a pályára nem terjed majd ki az elmúlt időszak ellenségeskedése és csak a kézilabdára kell koncentrálnunk.

Sport36-Komló – PLER-Budapest

K&H férfi kézilabda liga, Rájátszás a 7-14. helyért, 1. forduló – 2016. március 19. (szombat) 18:00:
Komló, Sportközpont. Játékvezetők: Kékes Csaba, Kékes Pál

Print Friendly, PDF & Email