Magabiztos visszatérés a bajnokságba

Magabiztos visszatérés a bajnokságba

Hosszú szünet után a Tatabánya otthonában folytatta a bajnoki pontvadászatot a PLER, ahol tetemes különbségű győzelmet aratott a 22. fordulóban.

Vasárnap délutáni matinéval tért vissza a PLER  a hosszúra nyúlt bajnoki szünetet követően: 13 órától lépett pályára a Tatabánya U20-as csapatának otthonában. Kétség sem fért hozzá, hogy csakis a győzelem az elfogadható eredmény a budapestiek számára a tabella végén álló házigazdákkal szemben, ám a tetemes különbség felülmúlta a várakozásokat.

Papp révén a bányászok kerültek lépéselőnybe a nyitányon (1-0 – 2.p.), ám Mezei révén, aki zsinórban 3 találatával magára vállalta a vezető szerepet, már a 4. percre fordítani tudott a PLER (Tatabánya – Mezei 2-3). Apránként növeltük a különbséget a folytatásban, Nagy Péter már a 12. percben ki is kérte idejét (5-7), a rövid intermezzo azonban csak késleltetni tudta az elkerülhetetlent. Negyedóra elteltével még csak három gól állt a két csapat között (7-10), az első etap végéhez közeledve azonban egy olyan periódust produkált a PLER, ami megpecsételte a találkozó sorsát. Majd‘ tíz percen át ugyanis gólképtelenné tettük a Tatabányát, miközben az elejtett labdákból gyors gólokat szerezhettünk (7-0 arányban), s ezzel már a 25. percre elértük a tízgólos álomhatárt (9-19 – 25.p.). Élen járt ezekben a könnyű gólokban az Ajka ellen már bemutatkozó Holdosi, aki öt találatig jutott a találkozón, csakúgy, mindt Schmidt. Amikor a 26. perc után újra becsatlakoztak a gólgyártásba a hazaiak, lélektanilag is fontos volt Tóth Norman büntető-védése, amely bebiztosította tetemes előnyünket a szünetre (12-21).

A második félidőben már igazi öröm-kézilabdát játszott a PLER. Perger a folytatásban mindenkit pályára küldött, aki a tétmérkőzések alkalmával kevesebb szerephez jut, s a fiatalok meg is hálálták ezt a bizalmat. A találkozó után vezetőedzőnk kiemelte, az egész szezonban ilyen, gyors és magabiztos játékot várt a csapattól, amelyben az igazi ereje rejlik a PLER-nek.

Nem is érhette panasz a fiúkat, akik 10 perc leforgása alatt egy újabb 5-0-s etappal növelték fórjukat a 32. percre (13-28) – 15 perc alatt mindössze két gólt kaptak a második szakasz elején, ebből egyet büntetőből. A végjátékra már egy kicsit lankadt a lelkesedés, de a magabiztos különbségbe belefért az az 1-2 védekezésbeli hiba is: Rostáék a végjátékban még kozmetikázni tudtak az eredményen, ám így is 34-20-as győzelmet könyvelhettünk el a lefújáskor.

NB I/B Nyugati csoport, 22. forduló – 2018. április 15., vasárnap:
Tatabánya, Földi Imre Sportcsarnok. V: Bujdosó, Horváth V.

Grundfos Tatabánya KC U20 – PLER-Budapest 20-34 (12-21)

Tatabánya: Deményi, Mucsi (kapusok) – Csapó 3, Mizser, Farkas B., Horváth M., Rozner 4, Orbán, Papp B. 2, Rosta M. 3, Boros, Rosta B. 2, Mitrik 2, Ács 2, Mándy, Szalay 2. Edző: Lehőcz Zoltán
PLER: Kránitz, Tóth N. (kapusok) – Holdosi 5, Tóth D. 1, Bujtár 2, Mezei 4, Schmidt 5, Vízler 2, Bordács 2, Patyi, Horváth D. 3, Nagy Sz. 4, Vizi 3, Farkas 1, Tóth B. 1, Apró 1. Edző: Perger Zsolt
Kiállítások: 2, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 3/3

Edzői szemmel

Perger Zsolt: „Általában nem így szoktak a csapatok visszajönni egy hosszú, tétmérkőzések nélküli időszakból. Szerintem a kecskeméti, vereséggel zárult edzőmérkőzésünk kihatással van erre a mostani szereplésre – a srácok összekapták magukat és megmutatták, hogy nem az az igazi arcunk. Örülnék neki, hogy ha a hátralévő mérkőzéseken bebizonyítanánk, hogy többet tudunk annál, mint amit eddig elértünk. Azt mondtam a fiúknak az öltözőben, hogy ezek vagyunk mi, ez a gyors indításokkal, könnyű gólokkal játszó csapat. Ezt az oldalunkat kellene többször megmutatnunk.“

Galéria

 

Print Friendly, PDF & Email