Magabiztos végjátékkal tízgólos győzelem

Magabiztos végjátékkal tízgólos győzelem

Gyengén indult a PLER számára a Pécs elleni, idei első hazai mérkőzése, ám kiváló végjátékának köszönhetően végül biztos győzelemmel zsebelte be a csapat a két pontot.

Másodjára csapott össze a szezonban a Pécs és a PLER együttese, s az idegenbeli forduló nagyarányú győzelme után hazai pályán is magabiztos fölényre számítottunk. A végeredmény hozta is a papírformát, ám előtte megizzasztották kicsit a közönséget a fiúk: a meccs majd‘ háromnegyedében fej-fej melletti küzdelmet hozott a találkozó, de vezetett is két góllal a vendégcsapat a második félidő elején.

Szűkösebb kerettel álltunk ki szombaton, mivel betegség miatt Mezei, Schmidt és a fiatal Tóth Dani is hiányzott a keretből. Tóth Norman kezdett a kapuban, s az első percek biztató képet mutattak: hat perc telt el vendégtalálat nélkül (2-1 – 7.p.). Ezután viszont lendületbe került Kovács Gábor csapata, s a félidő derekán már nekünk kellett megdolgozni az egyenlítésért (4-5 – 14.p.; 5-5 – 15.p.). Bujtár révén ezután újra lépéselőnybe kerültünk (6-5 – 17.p.), ám jelentősebb különbséget nem sikerült kialakítani a szünetig: ennek egyik oka volt, hogy Nagy Szabi kiemelésére a támadósorból sokáig nem találtuk az ellenszert, Szentétől pedig ismét megilletődtünk a kapuban.

A második etapot ráadásul a pécsiek kezdték jobban. Az addigi egy-egy gólos adok-kapokból a 35. percre már kétgólos vendég-előnyt szerzett Kovacsics, s egy pillanatra rezegni kezdett a léc. Ebben a kritikus pillanatban azonban Bak Sanyi volt eredményes, így hamar letörhettük a bimbózó pécsi magabiztosságot (12-12 – 37.p.). Szabó büntetője hozta meg azután a fordulópontot a mérkőzésen: Kránitz védését követően állandósult helye a kapuban, s jó teljesítményének köszönhetően a védekezés is kezdett összerázódni. Labdaszerzéseinkből reneteg ziccer-helyzetet nyertünk, s tíz perc leforgása alatt produkáltunk egy olyan 10-2-es etapot, amely gyakorlatilag eldöntötte a két pont sorsát (14-14 – 39.p.; 24-16 – 49.p.). A végjátékra igazi gála-hangulat alakult ki a Lőrinciben, s még az is belefért, hogy picit visszavegyen a rohamtempóból a PLER: a lefújásra így is elérték a tízgólos „álomhatárt“ Viziék.

NB I/B Nyugati csoport, 17. forduló – 2018. február 24., szombat:
Lőrinci Sportcsarnok. V: Réti, Szedmák

PLER-Budapest – Pécsi VSE 30-20 (9-9)

PLER: Kránitz, Tóth N. (kapusok) – Bak 4, Bujtár 3, Tóth B., Ferencz, Apró, Vízler 7, Bordács 3, Patyi, Horváth D. 4, Nagy Sz. 4, Vizi 4, Farkas 1. Edző: Perger Zsolt
Pécs: Gubicza, Kiss B., Szente (kapusok) – Fekete T. 4, Győri P. 2, Szakcsi 4, Fekete A., Hidasi, Oszlár, Szabó G. 3, Tóth M. 1, Kovacsics 3, Temesvári, Bálint, Szommer 3. Edző: Kovács Gábor
Kiállítások: 12, ill. 4
Hétméteresek: 2/1, ill. 4/2

 

Galéria

Print Friendly, PDF & Email