Magabiztos győzelem a kupában

Magabiztos győzelem a kupában

Lélekmelengető győzelemmel jutott tovább a PLER a Magyar Kupa III. fordulójába, miután kedden 15 góllal múlta felül az NB II-es Rév TSC csapatát a Lőrinciben.

Furcsa helyzet állt elő kedden, a Magyar Kupa II. fordulójában ugyanis vendégek voltunk a saját otthonunkban. Tudniillik a még területi alapon zajló sorsolás útján épp azt a Rév TSC-t kaptuk ellenfélnek, amelynek hazai pályája ugyancsak a Lőrinci Sportcsarnok. A lehető legjobban alakult hát a párosítás, hiszen így egyik csapatnak sem kellett utaznia a bajnoki pontvadászat közepette. Az NB II északi csoportjának jelenleg 4. helyén álló Révvel szembeni összecsapás így hát egy igazi, családias hangulatú edzőmérkőzéshez hasonlított, ahol az erőviszonyok szinte előre predesztinálták a PLER győzelmét.

Ennek ellenére az első félidőben jól tartotta magát ellenfelünk, a 8. percben még egál állt az eredményjelzőn (3-3). Ezután tudtak Vízlerék ellépni, a félidő derekára már 2-3 gólos előny birtokában álltunk (4-6 – 12.p.; 5-8 – 17.p.), s a második etapnak már 9-13-as különbséggel vághattunk neki.

A szüneti utáni időszak pedig részünkről örömjátékot hozott: az egyre növekvő különbséget látva Perger azoknak a játékosoknak is több lehetőséget adhatott, akik tétmeccseken kevesebbet szerepeltek, s ezekre a találkozókra készülve bátran gyakorolhattunk éles szituációban. Eredményes is volt a játékunk, a 35. perctől (11-15) ugyanis esélyt sem hagytunk a házigazdáknak, akik apránként szakadtak le a folytatásban. Az utolsó tíz percre fordulva már 10 gól állt a két csapat között (16-26), így a hajrára már csak az volt a kérdés, mekkora különbséggel jut tovább a PLER a III. fordulóba.

A végül magabiztos, tizenöt gólos győzelem pedig léleksimogató lehet a csapat számára, hiszen a szombati, Győr elleni vereségünk után nem nyalogathatjuk sokáig a sebeinket. Hétvégén a NEKA otthonába utazunk, ahol természetesen csakis a győzelem lehet a célja a fiúknak.

Magyar Kupa, II. forduló – 2017. október 17. (kedd):
Lőrinci Sportcsarnok. V: Bátori, Szécsi Lantos

Rév TSC – PLER-Budapest 18-33 (9-13)

Rév: Nagy, Bende, Kenyhercz (kapusok) – Sápi 6, Fekete, Simon 1, Balogh L., Brezowszki 3, Gaál 2, Martin 3, Trekoványecz, Kovács F. 3, Göndöcs. Edző: Szögi Gábor
PLER: Kránitz, Tóth N. (kapusok) – Bak 1, Bujtár 3, Terenyi 1, Mezei 3, Ferencz, Schmidt 3, Apró 3, Vízler 6, Bordács, Patyi 3, Horváth 4, Gigler, Vizi 3, Farkas 3. Edző: Perger Zsolt
Kiállítások: 2, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 2/1

 

Edzői szemmel

 

 

Galéria

 

Print Friendly, PDF & Email