Küzdelmes két pont

Nem volt egy gólgazdag mérkőzés a szombati, Szigetszentmiklós elleni találkozó: szoros küzdelemben egy góllal, 18-17-re nyert a PLER.

A végéhez közeledik a másodosztályú férfi bajnokság pontvadászata, a „lefújás“ előtt utolsó tartalékaikat mozgatják meg a csapatok. Ez érződött is a szombati találkozón, ahol három fordulóval a vége előtt a középmezőnyhöz tartozó Szigetszentmiklós ellen izzadt meg a PLER.

Már a kezdő sípszó előtt izgalmakkal telt meg a csarnok, hiszen a Csepelen NB II-es mérkőzést játszó fiatalok az utolsó pillanatban estek be, másodedzőnkkel, Laurencz Szabolccsal együtt a találkozóra. Ez, mondjuk, nem mentség arra a gyenge kezdésre, amit az első 10 percben produkáltak a fiúk: Vízler büntetőjével ugyan mi indíthattuk góllal a meccset, ám a folytatásban 3-1-re elengedtük a vendégeket. Ehhez hozzájárult egy kimaradt hétméteres is (7.p.), amiért Kránitz vett revansot egy hasonló szituációban később (12.p.). Kapusunk kiváló teljesítménye volt az alapköve szombaton a PLER-nek, amelyre támaszkodva kétgólos hátrányból, Mezei és Vizi góljai révén egy 4-0-s etappal fordítani tudott a csapat a 20. percre (5-3). Nem örülhettünk azonban sokáig a kétgólos előnynek, Kökény időkérése után ugyanis felállt a rövidzárlatból az ellenfél, s kiegyenlítettek a 30. percre (6-6): Mezei büntetőjének köszönhettük, hogy lélektanilag fontos lépéselőnyben várhattuk a folytatást (7-6).

Az első félidő gólszegény „állóháborúja“ után egy ritmusosabb második etap következett a szünet után, amely Nagy Tamás egyenlítésével indult (7-7) ugyan, Nagy Szabolcs irányításával azonban hamar visszaszereztük vezető pozíciónkat (9-7 – 33.p.; 10-8 – 36.p.). Meghatározó előnyre azonban továbbra sem tudott szert tenni a PLER: 1-1 apró hiba, eladott labda vagy rossz ütemben érkező kiállítás kihasználásával a Szigetszentmiklós rendre fel tudott zárkózni (11-11  43.p.). Az a 4-0-s etap, amit az utolsó negyedóra kezdetén produkált a csapat, a mérkőzés legnagyobb differenciáját hozta el: 15-11-es vezetésünk (48.p.) épp elég volt arra, hogy a végjátékban fórban maradjunk riválisunkkal szemben. Kétszer is felzárkózott ugyanis a vendégcsapat egygólos távolságra (15-14 – 52.p.; 17-16 – 56.p.), sőt, 44 másodperccel a lefújást megelőzően még a pontrablásért támadhattak Révék (18-17). Ezekben a kritikus pillanatokban azonban jobbak voltunk a kapusposzton: Kránitz bravúros teljesítménye a legfontosabb momentumokban akasztotta meg a miklósi lendületet, amivel hálóőrünk gyakorlatilag megnyerte a PLER-nek a mérkőzést.

NB I/B Nyugati csoport, 24. forduló – 2018. április 28., szombat:
Lőrinci Sportcsarnok. V: Sándor, Szabó

PLER-Budapest – Szigetszentmiklósi KSK 18-17 (7-6)

PLER: Kránitz, Tóth N. (kapusok) – Bujtár, Mezei 4, Ferencz 1, Schmidt 2, Vízler 2, Bordács, Patyi 1, Horváth D. 1, Nagy Sz. 4, Vizi 3, Farkas, Holdosi, Tóth B., Khalil. Edző: Perger Zsolt
Szigetszentmiklós: Kiss B., Varga Á., Kreisz (kapusok) – Pádár 2, Kiss I. 1, Iváncsik Á. 2, Kovacsevics, Kovács M. 2, Rév 1, Tamás, Éliás, Varga L. 2, Nagy T. 5, Szabó Gy. 2, Milovits, Horváth P. Edző: Kökény István
Kiállítások: 16, ill.  12 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 4/2

 

Edzői szemmel

 

Print Friendly, PDF & Email