Küzdelemből jeles

Ifjúsági játékosaink a NEKA első számú csapatánál vendégeskedtek, ahonnan sajnos nem sikerült pontot elhozniuk, 26-24-es vereséget szenvedtek.

A tabellavezető otthonába látogatni sosem hálás feladat, pláne akkor nem, ha ez a csapat a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) első számú együttese. Ennek ellenére elszántan és rendkívül harcosan kezdtük meg a találkozót, Farkas vezérletével, aki tizenkét méterről ellőtt bombákkal szerzett gólokat, a nyolcadik percben 4-2-re vezettünk. Ez megadta az alaphangulatot a továbbiakra, védekezésünk is jól szuperált, segítette Balogh kapus munkáját, támadásaink pedig továbbra is a messziről megszerzett átlövésekről szóltak. Farkas mellé Ferencz és Kedves csatlakozott, így nagyon szépen tartottuk a kétgólos előnyünket. A bogláriakat nagyon sokszor és nagyon szépen kényszerítette védelmünk hibára, amiket mi ki is használtunk, ám a huszonnegyedik percben kaptunk egy hatperces rövidzárlatot, ami alatt a hazaiak kétszer is betaláltak, így egyenlíteni tudtak. Farkas és Györkő tett is egyből ez ellen, a félidőre visszaállították a kétgólos különbséget.

A második játékrészt gólváltással kezdték a csapatok, aminek a végére Kedves háromra növelte előnyünket, de ekkor elkezdett fújdogálni a Balaton-parti ellenszél, ami sajnos a játék végét jelző dudaszóig nem csitult el. A tizenegyedik percben egyenlített ellenfelünk, amit még Aprónak és Tóth Bálintnak sikerült kiküszöbölnie, de a következő percekben már nem csak egyenlítettek, hanem át is vették eggyel a vezetést. Innentől már csak futottunk az eredmény után, igaz, ezt becsülettel tettük, egy percig sem adtuk fel, de látszott rajtunk, hogy kezd eluralkodni a fáradtság. A hajrában sikerült kettőre növelni az előnyüket, de még mindig volt egy kis időnk legalább egy döntetlenre, ám sajnos az a bizonyos szél még mindig fújt, bizonyára Kedvest is ez a természeti csoda lökte meg ziccerben, amikor az egyenlítésért ment, így a végén 26-24-re nyertek a bogláriak.

DSC_0823o

NBI ifjúsági korosztály, alapszakasz, 21. forduló – 2016. március 10., csütörtök:
Balatonboglár, Urányi János sportcsarnok V: Baranyai N., Baranyai Zs.

NEKA I – PLER-Budapest 26-24 (12-14)

NEKA I: Török Á. 4 (1/1), Bor, Nagy D., Erdélyi 2, Szabó M., Kecskeméti 1, Kerkovits 2, Tóth M., Pap Á., Borzas 2, Mikita B. 5, Szöllősi 8, Murányi, Kovács M. 2, Kiss R. Edző: Gyurka János

PLER-Budapest: Balogh Á., Kedves 3, Apró 7 (5/5), Ferencz 3, Farkas T. 5, Balogh L., Györkő 4, Bauer (kapus), Tóth B. 2, Király A., Tóth M. (1/0), Ferenczy, Dinawi, Trekoványecz. Edző: Kovács Mihály

Kiállítások: 0 ill. 10 perc
Hétméteresek: 1/1 ill. 6/5

Edzői szemmel

Kovács Mihály: „Az eredmény ellenére dicséret illeti a csapatot, úgy gondolom, hogy nagyon tisztességesen helytálltak, nem érdemeltek vereséget, legalább egy döntetlent megérdemeltek volna. Negyvenöt percig mi vezettünk, de sajnos fordítani tudott az ellenfél, egy-két góllal elmentek, mi pedig már nem tudtunk kiegyenlíteni. A végén elkövettünk sajnos egy-egy hibát, ahhoz, hogy idegenben győzni tudjon a csapat, hibátlanul kell játszani. Ennek ellenére azt mondom, hogy dicséret illet mindenkit egytől egyig, azokat is, akik nem játszottak, akik játszottak, azokat meg különösen. Sajnáltam a fiúkat, mert tényleg mindent megtettek a győzelemért, de azt mondom, hogy ez egy olyan mérkőzés volt, ahol nagyon sokat tudott fejlődni a csapat, akár a küzdeni tudásban, akár a fegyelmezett játékban is. Egy-egy hibát elkövettünk sajnos és ez megpecsételte a sorsunkat.”

Print Friendly, PDF & Email