KSB: Harmadik helyen köszöntött ránk a március

Januárban és februárban sem maradtunk Kiemelt Serdülő Bajnokság nélkül, így a Laurencz-csapat az újévben is folytatta a pontvadászatot.

Már január közepén kezdetét vette Szabiék bajnoksága, melynek nyugati csoportjában már elkezdték a visszajátszást. A hosszabb szünet utáni első mérkőzésüket idegenben vívták meg fiataljaink, a Veszprémi KKFT Felsőörs együttese látta őket vendégül Veszprémben. Bár hazai pályán korábban magabiztos győzelmet arattunk, nem alapozhattak erre serdülőink. Fordult is a kocka a félidőben döntetlen volt az állás, ám a kiélezett csata végén egy góllal a veszprémiek álltak jobban.

Veszprémi KKFT Felsőörs – PLER-Budapest 21-20

A következő találkozónak a Lőrinci Sportcsarnok adott otthont. A CYEB Budakalász fiataljaival ezúttal sem okoztak különösebb fejtörést Székelyéknek, így már a félidőben magabiztos előnnyel rendelkeztek. Ez a második etapban sem változott, végül tízgólos győzelmet arattak.

PLER-Budapest – CYEB Budakalász 32-22

A két januári találkozó után februárban sem tétlenkedtek Szabiék. Első mérkőzésük keretei között Csurgóra látogattak, ahol már a félidőbe négygólos előnnyel bírtak a mieink. Tóth Daniék a második félidőben sem engedték közelebb magukhoz az ellenfelüket, sőt, növelték a két gárda közötti különbséget, melynek köszönhetően hatgólos győzelmet arattak idegenben.

Csurgói KK – PLER-Budapest 17-23

Az újév legérdekesebben alakuló rangadója következett, melyet a NEKA csapata ellen vívtunk és nem ért véget. Bizonyára mindenki emlékszik az ominózus találkozóra, melyen ellenfelünkkel fej-fej mellett haladva, kemény csatát vívva kézilabdáztunk. Ám a meccs végén egygólos vendégvezetésnél, Székely Istvánon a gyors középkezdését követően szabálytalanságot követett el az egyik ellenfelünk, melynek következménye piroslap és hétméteres lett. Tóth Dániel el is végezte volna a megítélt bűntetőt, de Imre Vilmos lehívta kapusát a pályáról és nem is engedte vissza, így félbeszakadt a mérkőzés. Később a Kézilabda Szövetség döntésének értelmében 10-0-s PLER győzelem lett a mérkőzés vége.

PLER-Budapest – NEKA 10-0

Ezekkel az izgalmakkal azonban nem ért véget a február, szinte csak ekkor kezdődött, hiszen újabb idegenbeli meghívást kaptunk. Ezúttal Tatabányára látogattunk, ahol tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, de korábban már sikerült nyernünk, így bíztunk az ismétlésben. A félidő végéig nem volt mitől tartanunk, ám a második félidőben forrósodott a helyzet és végül csupán egy góllal tudtunk felülkerekedni ellenfelünkön.

Grundfos Tatabánya KC – PLER-Budapest 24-25

Az FTC csapatán volt a sor, hogy ellátogasson a Lőrinci Sportcsarnokba. A Fradi Faházából mi pontokat hoztunk haza a korábban megrendezett fordulón. Ennek ellenére is biztosak voltunk benne, hogy ellenfelünk nem feltett kezekkel érkezik majd. Nem is csalódtunk, ám nem csak vendégeinkkel, saját hibáinkkal is meg kellett küzdenünk a meccsen, ami ezúttal nem sikerült. Alul maradtunk, így elszenvedtük második hazai vereségünket az idény során.

PLER-Budapest – FTC-Pensio 13-19

Pihenni éppenséggel nem maradtok sok ideje Szabiéknak, hiszen még belefért egy megmérettetés ebbe a hónapba. A Csanádi-Rév együttesénél kellett, hogy tiszteletünket tegyük.  Már hazai pályán is komolyan meg kellett küzdenünk a pontokért, ám otthon még sikerült nyernünk. Idegenben kevesebb sikerrel jártunk; nem csak, hogy egy pontot ott hagytunk a hazaiaknak, de még jobbátlövőnk, Tóth Dániel is sérülést szenvedett, melynek köszönhetően hosszabb időre kényszerpihenőre kényszerül.

Csanádi-Rév TSC – PLER-Budapest 22-22

Már csak két forduló maradt hátra, melyen bizonyítaniuk kell Szabiéknak a rátermettségüket. A március tehát még hátra van, melynek a tabella harmadik helyén állva vágunk neki.

 

Print Friendly, PDF & Email