Kovács-csapat: Kovács Mihállyal beszélgettünk

A januári felkészülés alkalmából Kovács Mihállyal beszélgettünk, aki idén két bajnokságban is szerepelteti csapatát.

Kovács Mihály a 2018/2019-es szezonban az U15-ös korosztály edzőjeként kezdte meg a munkát egyesületünknél. Csapatát az első osztályú U15-ös bajnokságban, illetve a serdülő másodosztályban is szerepelteti.

Az év eleji felkészülésről és a csapatok kialakulásáról kérdeztük Misi bácsit.

„2018. július végén kezdtük meg a felkészülést több mint harminc játékossal. A Kézilabda Utánpótlás Kft. korosztályos csapatától tizenegy fiatal kézilabdás érkezett hozzánk.  Az előző évi U14-es és U12-es kerethez csatlakoztak, majd közösen, három héten keresztül alapozáson vettek részt a srácok, ez alatt napi két edzést tartottam nekik. A harmadik hét elteltével, a Budapesti Kézilabda Fesztivál után kettéosztottuk őket. Tizenhat játékossal folytattam a felkészülést az U15-ös első és a serdülő másodosztályú bajnokságokra.  Konkoly Áron vette át  azokat a játékosokat, akik ebben a szezonban az U15 másodosztályban és az U14 harmadosztályban szerepelnek.A felkészülésünk jól sikerült, nem hátráltatott minket sérülés. A  gyermekbajnokságban teljes kerettel tudunk pályára lépni, de a serdülőben három játékosomat (Boldoczki Boti, Molnár Kolos és Tóth Misi) nélkülöznünk kell, mert ők Puskás Viktornál, a serdülő első osztályban szerepelnek.” – mondta el nekünk Misi bácsi, majd kitért arra is, hogyan állnak a két bajnokságban.

Az U15-ös első osztályú gyermekbajnokság nyugati csoportjában jelenleg a harmadik helyen állunk.  A serdülő másodosztályban a csoportunk tizedik helyét foglaljuk el.  Szeptember elején, az első U15-ös forduló egyik mérkőzésén Molnár Kolos súlyos kulcscsonttörést szenvedett, így három hónapig nem tudott a csapatok rendelkezésére állni. Azért említem ezt meg, mert  egy fontos szereplő esett ki  együttesünk játékából. Talán ezért is nem tudtuk azt a teljesítményt és eredményt nyújtani a bajnokságokban, mint amit a felkészülés alatt reméltem. Különösen a serdülő bajnokságban vártam nagyobb ellenállást a srácoktól, annak ellenére, hogy egy  újonnan formálódó csapatról, közösségről van szó. A tavaszi fordulókon már biztos, hogy összeszokottabban és harcosabban fogunk kézilabdázni. Nagyon jó közösség alakult ki a két csapat keretéből, szorgalmasan edzenek és lelkesen versenyeznek, játszanak. Egyénileg most nem értékelném a játékosokat, de a csapat augusztus eleje óta sokat formálódott, fejlődött. Talán az  egyén és a csapat gyorsabb, eredményesebb fejlődése szempontjából is jobb lett volna, ha mindkét korosztályban a teljes kerettel játszanánk. Ez talán tanulság lehet a számunkra a jövőre nézve. Nagyon elégedett vagyok a fiúk hozzáállásával, edzésen mutatott teljesítményével.  Ezt a bátorságot és odaadást hiányoltam, különösen, a serdülő mérkőzéseken. Ebben látok és várok változást a jelenlegi és az elkövetkező időszakban.”– értékelte az őszi etapot Misi bácsi és tekintett kicsit előre, majd mesélt nekünk a januári felkészülésük első, komoly megmérettetéséről is.

 „Az előbbi befejező gondolatom bizonyítéka talán a szlovákiai tornán nyújtott teljesítményünk. Január 3-án Szlovákiába látogattunk egy nagy nemzetközi tornára. Ezen a tornán kilenc nemzet, hetvenegy csapata, különböző korosztályokból vett részt. Mi az U15-ös korosztályban indultunk, ahol négy csoportban tizenhét gárda versenyzett az első helyért. Három nap alatt hat mérkőzésen léptünk pályára. A csoportunkban a második helyen végeztünk, így egy másik csoport első helyezettjével kellett játszanunk az elődöntőbe kerülésért. Egy könnyűnek mondható mérkőzésen kívül, minden mérkőzésünk harcos és nagyon jó színvonalú volt. Különösen az  utolsó négy mérkőzésünk (a hazai Presov, egy Észt csapat, a Kielce és az FTC ellen) volt meggyőző, hiszen a mutatott harcosság, küzdelem kiváló teljesítményekkel, szép és jó játékkal párosult. Sajnos a döntőben egy góllal alul maradtunk a Fradival szemben, de mindenki gratulált a magas színvonalú, döntőben nyújtott játékért. Talán négy évvel ezelőtt jártunk utoljára ezen a tornán, hasonló korosztállyal, de akkor is nagyon jó benyomást tett rám a rendezvény színvonala. Az idei tornán is sok jó mérkőzést láthattunk és játszhattunk is. A januári megmérettetést nagyon hasznosnak tartom, mivel új tapasztalatokat gyűjtöttünk és sikerélményeket  élhettünk át. Ezeket a benyomásokat, élményeket szeretnénk átmenteni a tavaszi forduló mérkőzéseire is.”–értékelte a szlovákiai tornát Misi bácsi.

Gratulálunk a második helyhez és további sok sikert kívánunk a bajnokságokban.

A Tornáról fotók itt találhatóak.

Print Friendly, PDF & Email