Kötelező győzelem, váratlan izgalmakkal

Igazolta a papírformát a PLER az Ózd elleni, szombati győzelmével, ám gyenge játékával saját magának nehezítette meg a sikert.

A szombati tripla meccsnapon, ahol az ifik a Pénzügyőrrel mérkőztek meg az NBII-es bajnokságban, a serdülő II-es csapatunkhoz hasonlóan az Ózd együttesét fogadtuk hazai pályán. Ellenfelünk egyetlen, Nyíregyháza ellen szerzett győzelmével a tabella végéről várta az összecsapást, ami egyértelműen a két pont megszerzését támasztotta Perger csapata elé.

Ennek megfelelően is kezdtük a találkozót: hamar vezetést szereztünk (2-0 – 4.p.), s köszönhetően az ellenfél nyolcperces gólcsendjének, a félidő derekára már meghatározó előnnyel rendelkeztünk (8-3 – 16.p.). A 19. percben kérte ki első idejét az Ózd, s felül is tudtak kerekedni gátjaikon: a szünetre mindössze háromgólos különbséggel fordulhattunk (12-9).

A második felvonásban ráadásul rengeteg hibát vétettünk: nem csak fölényünket nem tudtuk tovább növelni, hét percet töltöttünk a pályán hazai találat nélkül, s ezalatt egy 0-4-es etappal a nyakunkra engedtük Nyestééket (18-17 – 52.p.). Azonban abban a kritikus momentumban, amikor egyenlítésért támadhatott az Ózd, Horváth labdaszerzésével akadályoztuk meg akciójukat, s a túloldalon Mezei lélektanilag rendkívül fontos találatával megállíthattuk a vendégek lendületét (19-17 -23.p.). A végjátékra azután összekapta magát a csapat, s ugyancsak Mezei góljaival beállítottuk a 24-28-as végeredményt.

Ezt a kéthetes bajnoki pihenő után mutatott gyenge játékot azonban hamar felednie kell a PLER-nek, hiszen az első osztályba való feljutáshoz minden pontra szüksége van a besűrűsödött bajnoki élmezőnyben.

NB I/B Keleti csoport, 7. forduló – 2018. november 10., szombat:
Sportkastély. V: Kovács T., Mándli

PLER-Budapest – Ózdi Kézilabda Club 24-18 (12-9)

PLER: Jónás, Andorka, Balogh Á. (kapusok) – Grebenár 2, Mezei 3, Papp B. 5, Márton 2, Ferencz, Rédai 1, Schmidt 2, Gál D., Nagy M. 4, Horváth D. 2, Cseh, Khalil, Turcsán 3. Edző: Perger Zsolt
Ózd: Nagy D., Losonczi, Jovic (kapusok) – Stáb 2, Nyeste 7, Herczegh 4, Csépányi, Nyitrai, Molnár 1, Bardos, Kocsis, Lestál, Zsigmond, Pánczél 4, Kerekes, Hangyel. Edző: Szakál György
Kiállítások: 2, ill. 16 p.
Hétméteresek: 5/4, ill. 2/2

Print Friendly, PDF & Email