Korai évkezdés

Korai évkezdés

Az előző évekhez képest jóval korábban, már a hétvégén megkezdi edzőmérkőzései sorát a PLER. Kovács Mihály vezetőedző szerint mindez azt a célt szolgálja, hogy az igazi tétmeccsekre már lendületbe kerüljön a csapat. 

Nem sok pihenője akadt a fiúknak, hiszen január 4-én már munkába állt a csapat. Hogyan vágott neki a PLER a felkészülésnek?

Viszonylag későn zártuk az évet, december 21-én még mérkőzést kellett játszanunk. Azon a Liga Kupa meccsen is látszott – az eredményen és a csapatösszetételen is -, hogy elég szedett-vetett társaság voltunk, sok-sok fiatallal álltunk ki. Olyan ifi játékosok is voltak akkor a keretben, akik csak edzettek, de sosem játszottak velünk felnőtt meccsen. Az új évet is így kezdtük, még mindig sok sérültünk van.

Kik ezek a sérültek és hol tart a rehabilitációjuk?

Apró Attila már elkezdett velünk edzeni, de még csak fut és kondizik, a kezét nem terhelheti. Uzsi (Horváth Dániel – a szerk.) is csatlakozott már hozzánk, de még úgy látom, nem száz százalékos, biztosan kell még neki ez a hónap, hogy a bajnokságra visszanyerje formáját. Gigi (Gigler István – a szerk.) bajlódik a térdével, ő sem tud úgy részt venni a munkában, ahogy kellene. Farkas Tomi és Vizi Benjamin a vállával bajlódik, előbbi nem is játszott az év utolsó mérkőzésén, utóbbinak pedig nyomott hagyott a játékán ez a fájdalom.

A sok sérülés mellett ráadásul még egy játékossal kevesebben vágtunk neki a januárnak, hiszen Hugó (Kedves Hugó – a szerk.) a téli szünet alatt átigazolt a Dabas együtteséhez. Ez morálisan és erkölcsileg problémát jelent számomra, hogy év közben itt hagyta a csapatot, de ő így döntött. Nyilván az átigazolása a csapat szerkezetét is megbontotta, keresnünk kell egy balkezest, most ez a fő feladatunk.

 

 

???#munkaban #BUEK #2017 #evindito #foci #hajrapler #plerbudapest #kezilabda #handball

PLER-Budapest (@plerbudapest) által közzétett videó,

 

Az említett okok miatt nem úgy kezdtük el a felkészülést, ahogy szerettem volna. Szeretmék egy olyan félévet zárni, ahol hibátlanul tudunk kézilabdázni. Nem feltétlenül a játékra, inkább az eredményességre gondolok, hiszen ha minden pontot begyűjtünk, a Dabast esetleg utol tudnánk érni a feljutásért folytatott harcban. Nekik, úgy gondolom, rosszabb a sorsolásuk, mint a miénk. Nyilván jönnek hozzánk is azok az ellenfelek, akiknél elhajtogattuk a pontokat, de utazunk olyan csapatokhoz, ahol helyt kell állni. Összességében mindössze tíz edzés lehet mögöttünk ebben az évben, s én arra számítok, hogy nagyjából két hét múlva lesz az, amikor igazán mindenki rendelkezésünkre állhat.

Az idei, téli felkészülés kissé eltér a megszokottól, hiszen az edző- és Liga Kupa-mérkőzésekkel igen korán élesben is megméretteti magát a csapat.

Így van, már ezen a hétvégén elmegyünk Szlovákiába, ahol két erős csapattal, a Brnoval és a Modrával találkozunk – utóbbiak, a torna házigazdái a nyári felkészülés alatt már jártak itt nálunk, a Lőrinciben, két jó meccset láthattunk ellenük. Azután a Cegléddel és az Orosházával játszunk a Liga Kupában, ahol már január 20-án pályára lépünk. A felkészülés vége felé pedig egy lazább megmérettetés következik, Hatvanba utazunk egy felkészülési tornára, ahol inkább a csapat morálját szeretnénk előtérbe helyezni a bajnoki rajt előtt.

Ebbe a felkészülésbe hogyan illeszkedik a Liga Kupa-sorozat?

A Liga Kupa, eredeti célja szerint nekünk egy nagyon jó rutinszerzési lehetőség. Az, hogy három komoly csapat ellen tudjuk megmérettetni magunkat itt, az év elején, mindenképpen hasznos. Szeretném is erre használni ezeket a mérkőzéseket, de hát ember tervez, egy kicsit az Isten végez… Reméljük, hogy erős kerettel tudunk felállni, s akkor igazán javunkra válhatnak ezek a mérkőzések. Ha három olyan szoros mérkőzést tudnánk játszani, mint itthon, a sorozat elején, az a játékosok fejlődése szempontjából sokat jelentene. Hosszú távon többet érhet egy egygólos vereség egy ilyen bajnokságban, mint egy tizenöt gólos győzelem. Hogy őszinte legyek, nem tudom, mennyire tudunk komplettek lenni ezekre a találkozókra, hiszen viszonylag hamar itt lesznek a nyakunkon.

Azért is kezdjük el a felkészülési mérkőzéseket is a megszokottnál hamarabb, mert tudjuk, hogy milyen rövid az időnk – az 5. hét után már bajnoki mérkőzésünk van. Szeretnénk addigra olyan formába kerülni, hogy amikor eljönnek a nehéz meccsek, mint a Dabas vagy a Tata elleni, lendületben legyünk és jól teljesítsünk.

 

A PLER-Budapest felnőtt csapatának januári menetrendjét ITT találjátok!

Print Friendly, PDF & Email