Kipipáltuk a kötelezőt

Kipipáltuk a kötelezőt

Lélekmelengető, tizenhárom gólos győzelmet aratott hazai pályán pénteken a PLER: a Csurgó ellen magabiztos teljesítménnyel feljebb tornáztuk magunkat a tabellán.

Igazság szerint a kötelező kategóriába tartozott a Csurgó U23-as csapata elleni győzelem, ez azonban nem kell, hogy elvegyen annak értékéből, hogy hosszú idő után újból sikert aratott a PLER pénteken. Az elmúlt időszak 1-2 gólos vereségei után ugyanis lélektanilag nagyon fontos találkozót láthattak a Lőrinci Sportcsarnokba kilátogató szurkolók: „megrázta magát“ a csapat, s a kezdeti nehézségek után magabiztosan sétálhatott le a küzdőtérről.

Pedig az első félidő nagy részében nyitott volt még a mérkőzés – kétszer is vezetett 1-1 góllal ellenfelünk, s egál közeli részeredménnyel zártuk az első 20 percet. Vezettünk ugyan 3-1-re már az első öt percet követően, Györkő kiállításával emberelőnyben kiegyenlített (3-3 – 7.p.), majd egy büntetővel el is lépett a vendégcsapat (3-4 – 8.p.). Nem kellett sokat várnunk, hogy Tóth Patrik góljával visszavegyük kezünkbe az irányítást (5-4 – 10.p.), ám ekkor még sarkunkban voltak a csurgóiak. Kovács Mihály időt is kért a 17. perc elején, hogy 7-7-es állásnál rendezze a sorokat, s bár a kupaktanáccsal nem tudtuk elkerülni, hogy néhány egyszerű hibánkból ismét lépéselőnybe kerüljön Bencze csapata (7-8 – 17.p.), hosszú távon meghozta gyümölcsét az edzői útmutatás.

9f_pler-csurgo_belso_161118

Átlépve a 20. percen ugyanis egy kiváló etapot produkált a PLER: 8 percen át nem kaptunk gólt ebben a periódusban, s egy 6-0-s teljesítménnyel gyakorlatilag már ekkor eldöntöttük a találkozót. Nagy szükség volt ehhez a sikerhez Nagy Szabira, aki remekül fejezte be támadásainkat, de a siker kulcsa mégis abban rejlett, hogy végre igazi csapatként funkcionált a társaság.

Hatgólos előnyünket a második félidő nyitányán még tovább tudtuk növelni Giglerék által (18-10 – 33.p.), s ez előre vetítette, hogy a legnagyobb kérdés az etap során az lesz: milyen gólkülönbséggel nyer majd a PLER. Bordács góljával már a 37. percben elértük a tízes álomhatárt (21-11), s bár Bazsóék néhány jó megmozdulással megpróbáltak közelebb férkőzni (22-14 – 40.p.), ekkorra már lendületbe került a csapat. Kovács Mihály a nagy különbséget látva a folytatásra mindenkit pályára küldött, egyedül a jól teljesítő Tóth Norman maradt állandó szereplő a kapuban, s a pályán töltött időt szinte mindenki góllal fejezhette be. Ferencz mesterhármasával már 12-re hízott a differencia a 48. percre, s Mátóék tisztességgel küzdöttek ugyan a hajrában, a gólgazdag második félidő végén mégis 13 gólos győzelemmel zárhattuk a pénteki találkozót.

Ez a siker pedig erőt kell adjon a folytatáshoz, amely során legközelebb az Alba-MÁV csapatához utazik a PLER: a tabella 13. helyét elfoglaló csapat otthonában pedig szintén csak a győzelem lebeghet a szemünk előtt.

Férfi NB I/B Nyugati csoport, 9. forduló – 2016. november 18., péntek:
Lőrinci Sportcsarnok. V: Kovács M., Wenzel

PLER-Budapest – Csurgói KK U23 37-24 (16-10)

PLER: Kránitz, Tóth N. (kapusok) – Ferencz 5, Tóth P. 1, Laurencz 2, Gigler 4, Kedves, Zelei 2, Apró 4, Vízler 6, Bordács 4, Konkoly 1, Györkő 1, Nagy Sz. 4, Vizi 2, Farkas 1. Játékos-edző: Laurencz Szabolcs, edző: Kovács Mihály
Csurgó: Török, Horváth M. (kapusok) – Bazsó 2, Csordás 2, Szkokán 1, Megyeri 2, Szabó G. 6, Péter, Balogh P. 1, Kisgéczi, Füstös 2, Manojlovity 3, Géczi 2, Mátó 3. Edző: Bencze József
Kiállítások: 10, ill. 8 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 4/3

 

Edzői szemmel

 

 

Galéria

Print Friendly, PDF & Email