Kilencgólos siker az Ajka ellen

Kilencgólos siker az Ajka ellen

Végig vezetve, átlépve a tízgólos álomhatárt is, magabiztosan zsebelte be az újabb két pontot a PLER hazai pályán, az Ajka együttesével szemben.

Közeledve az év végéhez, hátunk mögött két elveszített találkozóval, más célja nem is lehetett a PLER-nek, mint begyűjteni az újabb két pontot a tabella végén álló Ajka csapatától. Ehhez méltón kezdték is a fiúk a találkozót: az első hét percben egy 5-0-s etapot produkálva rajzolták fel az esélyeket. Korán időt is kellett kérnie a vendégeknek, s a rövid kupaktanács megkérdőjelezhetetlenül a javukat szolgálta, hiszen felocsúdva a kezdeti bizonytalanságukból nem csak a gólgyártást kezdték meg Bárdosék, de a 20. perc környékén utol is értek bennünket. Amíg a mi lendületünk az erős nyitányt követően kissé alábbhagyott, az ajkaiak ekkor kerültek elemükbe, s mindössze egy gól volt a két csapat közt a különbség a félidő hajrájára fordulva (11-10 – 21.p.). Vízler ebben a fontos momentumban egy hétméteressel állította meg a vendégek feltámadását (12-10 – 22.p.), Tóth Norman büntetővédése a 26. percben pedig nem csak a gólgyártásban akasztotta meg ellenfelünket, de lélektani nyomással is bírt a folytatásra. Ez a bravúr hozta meg ugyanis az újabb fordulópontot, Bujtár révén pedig a szünetre ismét magabiztos vezetéssel vonulhattunk (17-12).

Hiába volt tetemes előnyünk, a folytatásban továbbra is kemény küzdelem zajlott a pályán, minden labdáért meg kellett harcolnia a csapatnak. Ahogyan körvonalazódtak azonban az erőviszonyok, úgy forgatta bátrabban csapatát Perger Zsolt is, így a fiatalok között a még fiatalabbak is bizonyíthattak a találkozón. Negyedórával a vége előtt még mindig öt gólon tartották magukat az ajkaiak (25-20 – 45.p.), de alig tíz perc alatt, egy 6-1-es periódussal elérhettük a tízgólos „álomhatárt“. A végére azért maradhatott némi hiányérzet bennünk, hiszen, ha nem tesszük naggyá Komendánt kapust, még nagyobb gólkülönbséggel zsebelhettük volna be ezt a győzelmet. A gálahangulatról viszont Holdosi Bence gondoskodott, aki első felnőtt bajnoki találatával állította be a 32-23-as végeredményt.

NB I/B Nyugati csoport, 10. forduló – 2017. november 18. (szombat):
Lőrinci Sportcsarnok. V: Asztalos, Barkányi

PLER-Budapest – LE-BELIER-KK Ajka 32-23 (17-12)

PLER: Kránitz, Tóth N. (kapusok) – Bak 6, Bujtár 4, Ferencz, Schmidt 1, Apró 1, Vízler 5, Bordács 1, Patyi 3, Horváth 2, Nagy Sz. 4, Vizi 4, Farkas, Holdosi 1, Tóth B. Edző: Perger Zsolt
Ajka: Komendánt, Blázsovics (kapusok) – Zeitler V. 2, Vadkerti 2, Márkus 2, Zeitler D. 2, Fülöp 4, Huszti, Erőss 2, Bárdos 7, Bajnóczi 1, Ignácz, Sinka, Bonyhádi 1. Edző: Hamar Zoltán
Kiállítások: 4, ill. 14 perc
Hétméteresek: 7/6, ill. 3/2

 

Edzői szemmel

 

 

 

Galéria

 

Print Friendly, PDF & Email